Samsung: telefony Galaxy A53 5G a Galaxy A33 5G

16. 4. 2022. (redaktor: František Doupal, zdroj: Samsung)
Společnost Samsung představila nové chytré telefony Galaxy A53 5G a Galaxy A33 5G. Mezi jejich hlavní přednosti patří nový procesor, fotoaparát s umělou inteligencí, velký a kvalitní displej, dvoudenní výdrž baterie a odolnost dle certifikace IP67.

Za pozornost stojí i podpora 5G, špičkový systém zabezpečení, stylové, tenké, a přitom ekologické provedení a bohaté možnosti konektivity. Oba dva modely navíc do budoucna podporují aktualizace uživatelského rozhraní One UI i operačního systému Android OS, takže nezestárnou ani po letech.

Oba nové telefony řady Galaxy A disponují fotoaparáty nové generace se spoustou funkcí, které byly představeny teprve nedávno v nejvyšší kategorii Galaxy S. Galaxy A53 5G se pyšní čtveřicí fotoaparátů s hlavním snímačem s rozlišením 64 megapixelů, optickým stabilizátorem a technologií VDIS. Přední fotoaparát má rozlišení 32 Mpx.

Na kvalitě fotografií a videozáznamů se významně podílí umělá inteligence s dostatečným výkonem, za nímž stojí mj. nový 5nm procesor. Vylepšený noční režim automaticky skládá fotografie až ze 12 zdrojových záběrů, takže jsou dostatečně jasné a netrpí přehnaným šumem. Při natáčení v šeru či v potemnělém interiéru si zase fotoaparát automaticky upraví záznamovou frekvenci, aby byl výsledek co nejkvalitnější.

Ve vylepšeném portrétním režimu mají záběry díky umělé inteligenci a využití několika fotoaparátů prostorovou hloubku a hlavní motivy vynikají ostrými konturami. Do výbavy patří i řada kreativních efektů a filtrů v režimu Fun mode, který je nově k dispozici i s širokoúhlým fotoaparátem. Funkce Photo Remaster slouží k oživení starších fotografií s horší kvalitou a rozlišením, díky nástroji Object eraser lze ze záběru odstranit rušivé prvky.

Skvělý obraz i na přímém slunci

Nové modely řady Galaxy A využívají inteligentní algoritmy a obraz je skvělý v interiéru i venku. Displej Galaxy A53 5G má úhlopříčku 6,5 palce, stojí na technologii Super AMOLED a pyšní se obnovovací frekvencí 120 Hz. Galaxy A33 5G má displej s úhlopříčkou 6,4“, rovněž technologii Super AMOLED a obnovovací frekvenci 90 Hz. Za zmínku stojí i dvoudenní výdrž baterie a rychlé dobíjení 25 W Super Fast Charging.

Elegantní a trvanlivé provedení

Nové telefony jsou elegantní, funkční a zároveň šetrné k životnímu prostředí. Díky tenkému rámečku kolem displeje působí přístroj dostatečně stylově, v designovém pojetí Ambient Edge prakticky není poznat přechod mezi tělem telefonu a fotoaparátem. Oba nové modely jsou vybaveny pevným ochranným sklem Corning Gorilla Glass 5 a odolností třídy IP67 proti vlhkosti a prachu.

Samsung se nezabýváme jen technologií, ale také zodpovědným využíváním přírodních zdrojů. V srpnu 2021 představil svou vizi udržitelnosti pod názvem Galaxy for the Planet – realistický plán na splnění důležitých ekologických cílů do roku 2025. Z těchto důvodů v balení nových modelů řady Galaxy A chybí síťová dobíječka. Balení je celkově menší a je vyrobené z papíru z udržitelných zdrojů, samotné telefony v sobě mají komponenty z recyklovaných materiálů PCM (konkrétně postranní tlačítka a držáky na SIM karty).

O dlouhou životnost obou telefonů se ovšem nestarají jen materiály. U obou přístrojů výrobce garantuje aktualizace uživatelského rozhraní One UI a operačního systému Android OS po čtyři příští generace a bezpečnostní aktualizace po dobu pěti let.

Konektivita a spolehlivé zabezpečení

O zabezpečení dat se u nových modelů stará systém Samsung Knox. K ukládání soukromých fotografií, poznámek a aplikací slouží bezpečná složka Secure Folder – digitální sejf chráněný moderní šifrovací technologií. K jeho obsahu se nedostane nikdo jiný než majitel telefonu. Díky funkci Private Share můžou uživatelé rozhodnout, kdo a na jak dlouho bude mít k jejich datům přístup.

Galaxy A53 5G i A33 5G jsou rovněž součástí stále rozsáhlejšího ekosystému Galaxy, do něhož patří i jiné přístroje než telefony – například sluchátka Galaxy Buds. Modely řady Galaxy Buds Pro jsou vybaveny technologií 360 Audio, která je zárukou kvalitního 3D zvuku na všech zařízeních Galaxy A. Stejná technologie bude zanedlouho k dispozici i u sluchátek Galaxy Buds2 a Buds Live. Při práci nebo při studiu se nepochybně hodí i aplikace Link to Windows, díky níž lze telefon bezdrátově připojit k počítači s Windows a následně kopírovat soubory a v počítači psát SMS nebo dokonce i vyřizovat hovory.

Dostupnost a ceny

Samsung Galaxy A33 5G bude v České republice dostupný od 22. dubna 2022 ve variantě 6+128 GB, doporučená maloobchodní cena činí 8 999 Kč. K dispozici je v černé, bílé, modré a oranžové barvě.

Model Galaxy A53 5G je dostupný od 1. dubna 2022 a doporučená maloobchodní cena je stanovena na 11 499 Kč ve verzi 6+128 GB a v konfiguraci 8+256 GB na 12 999 Kč. K dispozici je v černé, bílé, modré a oranžové barvě.

Mobilní telefony, tablety

Distribuce ČR: 
AT Computers , IRD distribuce , Setos
Video : 

Profilová karta firmy

Samsung Electronics Czech and Slovak, s.r.o.

Samsung Electronics Czech and Slovak, s.r.o.

Samsung inspiruje svět a tvoří budoucnost svými transformačními myšlenkami a technologiemi. Společnost nově definuje svět televizorů, smartphonů, tabletů, nositelných chytrých zařízení a digitálních spotřebičů, síťových a paměťových prvků, LSI systémů, polovodičů a LED displejů. Pro nejnovější informace navštivte Samsung Newsroom na adrese: http://news.samsung.com..

Zobrazit detail firmy

Podobné články

Ilustrační foto (Motorola)

Samsung se znovu stal nejprodávanější značkou chytrých telefonů

17. 4. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: IDC)
Celosvětový prodej smartphonů v prvním čtvrtletí roku 2024 podle IDC meziročně vzrostl o 7,8 % a Samsung se znovu vyhoupl do pozice nejprodávanějšího výrobce. Čtěte více

Motorola: chytrý telefon edge 50 ultra

28. 4. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: Motorola)
Nové telefony řady Motorola edge 50, včetně vlajkové lodi edge 50 ultra, přinášejí exkluzinví materiály, vysoký výkon, vylepšený design nebo pokročilý systém fotoaparátů, který obsahuje vylepšení na bázi umělé inteligence. Novinka zaujme také fotoaparátem a displejem s certifikací společnosti Pantone. Čtěte více

Google Find My Device umožní lokalizovat ztracenou elektroniku

10. 4. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: Google)
Společnost Google spustila dlouho očekávanou funkci Find My Device, kterou poprvé ohlásila již na své loňské vývojářské konferenci. Technologie využívá sdílenou síť tvořenou miliardami zařízení se systémem Android a funkčně odpovídá možnostem podobných služeb společností Apple a Tile. Aktuálně je služba dostupná v USA a Kanadě, zbytek světa by měl brzy následovat. Čtěte více

Nová aktualizace uživatelského rozhraní One UI 6.1 rozšiřuje technologii Galaxy AI do dalších zařízení

5. 4. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: Samsung)
Společnost Samsung nasazuje umělou inteligenci Galaxy AI do většího počtu zařízení prostřednictvím aktualizovaného uživatelského rozhraní One UI 6.1. Mobilní umělá inteligence se tak dostane k podstatně většímu počtu uživatelů – od konce března ji budou moci postupně využít i majitelé telefonů řady Galaxy S23, S23 FE, Z Fold5, Z Flip5 a tabletů řady Tab S9. Čtěte více