Inovované rozhraní Samsung One UI 4 oficiálně míří do prvních telefonů

18. 11. 2021. (redaktor: František Doupal, zdroj: Samsung)
Společnost Samsung představila aktualizované uživatelské rozhraní One UI 4, které se jako první představí v telefonech řady Galaxy S21. Nové rozhraní nabízí širší možnosti přizpůsobení, kvalitnější zabezpečení a hlubší propojení s dalšími zařízeními v ekosystému Samsung.

Uživatelské rozhraní One UI 4 umožňuje přizpůsobit vizuální podobu telefonu i funkce na míru vkusu a potřebám každého uživatele. K dispozici jsou nové barevné palety a styly, díky nimž lze upravovat domovskou obrazovku, ikony, menu, tlačítka či pozadí aplikací. Změnou prošly i miniaplikace neboli widgety, takže se telefon může stát skutečnou personalizovanou vizitkou svého majitele. V nové nabídce nechybějí ani emoji čili smajlíky, obrázky GIF a nálepky, k nimž se dostanete přímo z klávesnice.

Chraňte, co je vám nejdražší

S aktualizací uživatelského rozhraní One UI 4 Samsung přináší i nejnovější bezpečnostní prvky, díky nimž si může uživatel přesně určit, co chcete sdílet s blízkými a kamarády a co má zůstat jen pro něho. Mezi novinky patří třeba upozornění, že se nějaká aplikace pokouší využít fotoaparát či mikrofon, nebo nové okno, v němž se zobrazí veškerá nastavení a ovládací prvky týkající se zabezpečení.

Součást rozsáhlého ekosystému

Díky rozhraní One UI 4 se telefon snáz připojí do rostoucího ekosystému Samsung Galaxy, do nějž patří nejen samotné přístroje, ale i aplikace třetích stran. To je záruka kvalitnějšího mobilního zážitku.

Práci s aplikacemi a službami třetích výrobců usnadňuje dlouholetá spolupráce Samsungu s jinými velkými firmami ve svém oboru, především s Googlem. Přímo z uživatelského rozhraní tak lze otevírat nejrůznější aplikace, např. videokonferenční program Google Duo.

Nové rozhraní navíc umožňuje sjednotit vzhled všech zařízení a synchronizovat mezi nimi obsah, ať už jde o tradiční smartphony, ohebné modely Galaxy Fold, chytré hodinky Galaxy Watch nebo tablety Galaxy Tab.

Dostupnost

Aktualizované uživatelské rozhraní One UI 4 je od 15. listopadu k dispozici v telefonech řady Galaxy S21.

Později bude aktualizace k dispozici i v modelech Galaxy S20, S20+, S20 Ultra, S20 FE, Note20, Note20 Ultra, S10, S10e, S10+, S10 5G, Note10, Note 10+, Galaxy Fold, Z Fold3, Z Flip3, Z Fold2, Z Flip, Z Flip 5G, Galaxy A82 5G, A72, A52, A52 5G, A52s 5G, A42 5G a Galaxy Tab S7 / Tab S7+.

Zároveň je k dispozici nová aktualizace softwaru hodinek Galaxy Watch, která nabídne vylepšené zdravotní funkce a nové ciferníky. Tato aktualizace je dostupná pro modely Galaxy Watch, Galaxy Watch Active, Galaxy Watch Active2 a Galaxy Watch3.

Video : 

Profilová karta firmy

Samsung Electronics Czech and Slovak, s.r.o.

Samsung Electronics Czech and Slovak, s.r.o.

Samsung inspiruje svět a tvoří budoucnost svými transformačními myšlenkami a technologiemi. Společnost nově definuje svět televizorů, smartphonů, tabletů, nositelných chytrých zařízení a digitálních spotřebičů, síťových a paměťových prvků, LSI systémů, polovodičů a LED displejů. Pro nejnovější informace navštivte Samsung Newsroom na adrese: http://news.samsung.com..

Zobrazit detail firmy

Podobné články

Ilustrační foto (Motorola)

Samsung se znovu stal nejprodávanější značkou chytrých telefonů

17. 4. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: IDC)
Celosvětový prodej smartphonů v prvním čtvrtletí roku 2024 podle IDC meziročně vzrostl o 7,8 % a Samsung se znovu vyhoupl do pozice nejprodávanějšího výrobce. Čtěte více

Motorola: chytrý telefon edge 50 ultra

28. 4. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: Motorola)
Nové telefony řady Motorola edge 50, včetně vlajkové lodi edge 50 ultra, přinášejí exkluzinví materiály, vysoký výkon, vylepšený design nebo pokročilý systém fotoaparátů, který obsahuje vylepšení na bázi umělé inteligence. Novinka zaujme také fotoaparátem a displejem s certifikací společnosti Pantone. Čtěte více

Google Find My Device umožní lokalizovat ztracenou elektroniku

10. 4. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: Google)
Společnost Google spustila dlouho očekávanou funkci Find My Device, kterou poprvé ohlásila již na své loňské vývojářské konferenci. Technologie využívá sdílenou síť tvořenou miliardami zařízení se systémem Android a funkčně odpovídá možnostem podobných služeb společností Apple a Tile. Aktuálně je služba dostupná v USA a Kanadě, zbytek světa by měl brzy následovat. Čtěte více

Nová aktualizace uživatelského rozhraní One UI 6.1 rozšiřuje technologii Galaxy AI do dalších zařízení

5. 4. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: Samsung)
Společnost Samsung nasazuje umělou inteligenci Galaxy AI do většího počtu zařízení prostřednictvím aktualizovaného uživatelského rozhraní One UI 6.1. Mobilní umělá inteligence se tak dostane k podstatně většímu počtu uživatelů – od konce března ji budou moci postupně využít i majitelé telefonů řady Galaxy S23, S23 FE, Z Fold5, Z Flip5 a tabletů řady Tab S9. Čtěte více