Samsung představil vylepšené verze svých skládacích telefonů

13. 8. 2021. (redaktor: František Doupal, zdroj: Samsung)
Společnost Samsung opět posunula možnosti svých inovativních skládacích telefonů Galaxy Z Fold3 a Galaxy Z Flip3. Oba modely přímo navazují na své předchůdce a přinášejí řadu praktických vylepšení, která opět posunují možnosti využití obou telefonů v každodenním životě.

Jednou z klíčových vlastností, na které se Samsung při vývoji nových telefonů zaměřil, je kvalita konstrukčního zpracování a odolnost. Jako první skládací telefony vůbec získaly modely Z Fold3 a Z Flip3 certifikát IPX8 dokládající odolnost proti vodě. Konstrukce obou přístrojů zároveň staví na tzv. armor aluminum, čili nejtvrdším hliníku, jaký byl kdy u řady Galaxy použit, a krycím skle Corning Gorilla Glass Victus, které chrání displeje proti poškrábání i poškození při pádu. Za pozornost stojí i nová ochranná fólie z PET a vylepšený systém vrstev na displeji, takže je hlavní displej obou modelů o 80 % odolnější než u předchozích verzí.

Také další parametry přispívají k tomu, že s novými skládacími telefony Samsung budou uživatelé spokojeni celé roky. Díky speciálnímu pantu Hideaway Hinge, který se poprvé představil u modelu Galaxy Z Flip, zůstávají oba telefony rozevřené v libovolném úhlu, což usnadňuje využití režimu Flex. Technologie Sweeper pomáhá odpuzovat prach a další drobné částečky a rovněž posiluje dlouhodobou odolnost obou přístrojů. Z Fold3 i Z Flip3 prošly dlouhým a náročným testováním skládání – podle údajů nezávislé společnosti Bureau Veritas zvládly 200 000 rozevření a opětovných složení. O špičkový hardwarový výkon se starají nejmodernější procesory Snapdragon 888.

 

Galaxy Z Fold3 5G: Špičkový telefon k práci i zábavě

Model Z Fold3 je určený náročným uživatelům, kteří touží po maximální produktivitě a zároveň po zábavě na nejvyšší úrovni. Jde o výkonný a všestranný přístroj, který zájemcům nabídne bohaté možnosti multitaskingu, vysoký výkon a ohebný displej Infinity Flex Display s úhlopříčkou 7,6 palce. Díky technologii Eco je displej o 29 % jasnější než dříve a zároveň spotřebuje míň energie. Plynulejší překreslování obsahu na displeji pak zajistí adaptivní obnovovací frekvence Super Smooth 120 Hz.

Vůbec poprvé u skládacích zařízení Samsung nabízí i podporu dotykového pera S Pen. K dispozici jsou prakticky všechny funkce, k nimž se pero používá, což potěší zejména při práci. Na rozměrném displeji lze snadno ručně psát poznámky během videokonferencí nebo kontrolovat jednotlivé pracovní úkoly při čtení e-mailů. Kromě toho přijde pero vhod i při nejrůznějších kreativních činnostech. Samsung vyrábí pero S Pen pro Z Fold3 ve dvou verzích, S Pen (Z Fold 3) a S Pen Pro. Obě jsou vybaveny speciálně vyrobenou špičkou Pro tip s omezovačem tlaku, která chrání hlavní displej telefonu, a uživatel tak může zůstat v klidu, protože si drahocenný přístroj nepoškodí. Jde o vůbec nejlepší verzi S Pen, jakou Samsung dosud vyrobil – má ještě kratší odezvu než předchozí typy, což usnadňuje práci, ať už píšete, kreslíte nebo pero používáte k jiným účelům.

Celkově je pakZ Fold3 tenčí, lehčí a celkově elegantnější než Galaxy Z Fold2. K dispozici jsou tři barevné varianty: černá Phantom Black, zelená Phantom Green a stříbrná Phantom Silver.

 

Galaxy Z Flip3 5G: Rovnováha stylu, funkcí a zábavy

Z Flip3 osloví zejména uživatele toužící po kreativním vyjádření. Ti nepochybně ocení několik odvážných barevných variant, elegantní design a samozřejmě i špičkovou funkční výbavu. Telefon je k dispozici v krémovém, zeleném, fialovém či černém provedení. Ke každému z nich jsou k dispozici i slušivá pouzdra a držáky, díky nimž se přístroj snadněji drží a skládá.

Přepracovaný přední displej je nyní čtyřikrát větší a snadněji se na něm čtou notifikace a zprávy, aniž by bylo nutné telefon otvírat. Díky miniaplikacím můžou uživatelé kontrolovat položky v kalendáři, sledovat předpověď počasí nebo monitorovat počet kroků, které za den udělali.

Díky svému konstrukčnímu provedení se Z Flip3 hodí k fotografování a natáčení, případně ke sdílení fotografií a videozáznamů. Fotoaparát je vybavený mnoha z nejmodernějších funkcí, režim Flex výrazně usnadňuje pořizování selfies bez pomoci rukou. K fotografování a natáčení stačí dokonce i přední displej, telefon tedy není nutné otvírat. Stačí dvakrát rychle stisknout hlavní vypínač a spustí se funkce Quick Shot, která právě použití předního displeje při fotografování a natáčení umožňuje. Prohlížení fotografií a videa je příjemné a rychlé díky nové adaptivní obnovovací frekvenci 120 Hz.

 

Optimalizované skládací provedení nabízí nové možnosti

Pro modely řady Galaxy Z je k dispozici celá řada aplikací, které dokážou využít možnosti ohebného displeje na maximum. Samsung v současné době rozšiřuje spolupráci s velkými firmami typu Googlu, Microsoftu a dalšími a jejich aplikace se nově vyrábějí ve speciálních verzích pro skládací konstrukce. Dobrým příkladem je oblíbený komunikační program Microsoft Teams – v režimu Flex se zobrazení optimalizuje přímo pro displeje Galaxy Z. Samozřejmostí je i bezproblémová integrace kancelářských programů Office. E-mailový program Microsoft Outlook zase umožňuje číst kompletní e-maily na jedné straně displeje a na té druhé zobrazit náhledy ostatních, podobně jako na běžném počítači. A pokud je vám to málo, lze si přizpůsobit i vzhled a funkce dalších aplikací pomocí nového systému Samsung Labs.

Kromě toho Samsung podporuje i nezávislé vývojáře, kteří tak můžou pro ohebné displeje vytvářet obsah všeho druhu. Ti ocení především podporu systému Remote Test Lab (RTL), díky kterému můžou přímo instalovat a testovat v telefonech nové aplikace v reálném čase, ať jsou kdekoli.

 

Dostupnost modelů

Z Fold3 5G bude v České republice dostupný od 27. 8. 2021 v černé, zelené a stříbrné barvě za 46 999 Kč v případě paměťové varianty 12/256 GB a za 48 999 Kč u verze 12/512 GB.

Z Flip3 5G bude možné zakoupit v černém, zeleném, fialovém a krémovém barevném provedení. Doporučená maloobchodní cena modelu s vnitřním úložištěm 8/128 GB činí 26 999 Kč a varianta s úložištěm 8/256 GB přijde na 28 999 Kč.

Video : 

Profilová karta firmy

Samsung Electronics Czech and Slovak, s.r.o.

Samsung Electronics Czech and Slovak, s.r.o.

Samsung inspiruje svět a tvoří budoucnost svými transformačními myšlenkami a technologiemi. Společnost nově definuje svět televizorů, smartphonů, tabletů, nositelných chytrých zařízení a digitálních spotřebičů, síťových a paměťových prvků, LSI systémů, polovodičů a LED displejů. Pro nejnovější informace navštivte Samsung Newsroom na adrese: http://news.samsung.com..

Zobrazit detail firmy

Podobné články

Ilustrační foto (Motorola)

Samsung se znovu stal nejprodávanější značkou chytrých telefonů

17. 4. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: IDC)
Celosvětový prodej smartphonů v prvním čtvrtletí roku 2024 podle IDC meziročně vzrostl o 7,8 % a Samsung se znovu vyhoupl do pozice nejprodávanějšího výrobce. Čtěte více

Motorola: chytrý telefon edge 50 ultra

28. 4. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: Motorola)
Nové telefony řady Motorola edge 50, včetně vlajkové lodi edge 50 ultra, přinášejí exkluzinví materiály, vysoký výkon, vylepšený design nebo pokročilý systém fotoaparátů, který obsahuje vylepšení na bázi umělé inteligence. Novinka zaujme také fotoaparátem a displejem s certifikací společnosti Pantone. Čtěte více

Google Find My Device umožní lokalizovat ztracenou elektroniku

10. 4. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: Google)
Společnost Google spustila dlouho očekávanou funkci Find My Device, kterou poprvé ohlásila již na své loňské vývojářské konferenci. Technologie využívá sdílenou síť tvořenou miliardami zařízení se systémem Android a funkčně odpovídá možnostem podobných služeb společností Apple a Tile. Aktuálně je služba dostupná v USA a Kanadě, zbytek světa by měl brzy následovat. Čtěte více

Nová aktualizace uživatelského rozhraní One UI 6.1 rozšiřuje technologii Galaxy AI do dalších zařízení

5. 4. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: Samsung)
Společnost Samsung nasazuje umělou inteligenci Galaxy AI do většího počtu zařízení prostřednictvím aktualizovaného uživatelského rozhraní One UI 6.1. Mobilní umělá inteligence se tak dostane k podstatně většímu počtu uživatelů – od konce března ji budou moci postupně využít i majitelé telefonů řady Galaxy S23, S23 FE, Z Fold5, Z Flip5 a tabletů řady Tab S9. Čtěte více