Lenovo: chromebooky IdeaPad 5i a IdeaPad Flex 5i

11. 7. 2021. (redaktor: František Doupal, zdroj: Lenovo)
Společnost Lenovo představila novou řadu cenově dostupných zařízení pro moderní domácí kancelář či domácí učebnu v podobě stylového chromebooku IdeaPad 5i (14") a všestrannější varianty IdeaPad Flex 5i (13") 2v1.

Chromebook IdeaPad 5i je navržen pro mladou generaci a studenty, kteří upřednostňují lehký cloudový ekosystém Chrome OS od společnosti Google, díky němuž je ideální pro školní úkoly, zábavu a sledování streamovacích aplikací, jako jsou Spotify a YouTube.

O obraz a zvuk se starají 14" Full HD dotykový IPS panel s jasem 300 nitů a vylepšený stereofonní reproduktorový systém orientovaný na uživatele se zabudovaným zesilovačem s certifikací Waves MaxxAudio. Notebook je k dispozici ve dvou barevných odstínech (Sand a Storm Grey).

Díky procesoru Intel Core i5 až 11. generace a až 512GB SSD se uživatelé mohou těšit z rychlé odezvy systému, aplikací i webových stránek. Výdrž baterie činí až 10 hodin.

Uživatelé mohou počítat s rychlejším a stabilnějším připojením s volitelným Wi-Fi 6. Soukromí pak zajistí mechanická uzávěrka fyzické kamery. Chromebook má dostatek konektorů (včetně zvukového konektoru, portu USB-A 3.1 Gen 1 a dvou portů USB-C 3.1 Gen 1) pro připojení nejrůznějších periferií.

Zařízení by mělo být dostupné od září za 9 999 Kč bez DHP.

Chromebook IdeaPad Flex 5i

Nový chromebook IdeaPad Flex 5i, dostupný ve dvou barevných variantách, zaujme flexibilním 360o pantem, díky kterému jej lze používat v řadě uživatelsky přívětivých poloh. Všestrannosti používání napomáhá také hmotnost 1,35 kg. Dotykový IPS displej s úhlopříčkou 13,3" se může pochlubit Full HD rozlišením, jasem 250 nitů a úzkým rámečkem.

Díky až 10hodinové výdrži na jedno nabití a až 11. generaci procesoru Intel Core i5 je zařízení vhodné pro všestranné použití pro práci i zábavu. Výbavu doplňuje 8 GB LPDDR4 RAM a 512 GB SSD. Ozvučení má na starosti dvojice reproduktorů spolu s vestavěný zesilovačem s certifikací od Waves MaxxAudio.

Profilová karta firmy

Lenovo

Lenovo

Lenovo, společnost s obratem 34 miliard USD, je největší výrobce počítačů na světě a lídr v PC Plus éře, který poskytuje uživatelům ve více než 160 zemích špičkové produkty a služby postavené na moderních technologiích. Lenovo patří celosvětově k lídrům v oboru, a to díky zaměření na výzkum, vývoj, inovace a kvalitu. Uživatelům nabízí kvalitní služby a produkty s bezpečnostními nástroji a uživatelsky přívětivými technologiemi. Vedle etablované řady business notebooků ThinkPad rozšířilo Lenovo své portfolio také o řadu IdeaPad, určenou převážně domácím uživatelům.

Zobrazit detail firmy

Podobné články

Globální prodej PC se v prvním čtvrtletí 2024 vrátil na předpandemickou úroveň

10. 4. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: IDC)
Podle údajů společnosti IDC se celosvětový trh s osobními počítači po dvou letech poklesu vrátil v prvním čtvrtletí roku 2024 k růstu. Celkem se v tomto období prodalo 59,8 milionu PC, což představuje meziroční nárůst o 1,5 %. Čtěte více

Acer: notebooky Predator Helios Neo 14 a Nitro 16

21. 4. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: Acer)
Společnost Acer rozšířila svou nabídku herních notebooků o dva modely Predator Helios Neo 14 a Nitro 16. Oba nabídnou nové procesory Intel Core Ultra s podporou umělé inteligence, kvalitními displeji, výkonnými grafickými kartami, spolehlivým chlazením a řadou dalších vlastností atraktivních pro hráče i tvůrce obsahu. Čtěte více

Microsoft představil „firemní“ edice počítačů Surface Pro 10 a Surface Laptop 6

9. 4. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: Microsoft)
Microsoft představil své první počítače řady Surface s umělou inteligencí určené pro firemní segment: Surface Pro 10 for Business a Surface Laptop 6 for Business. Novinky disponují vlastnostmi a funkcemi důležitými pro firemní zákazníky, jako jsou adekvátní výkon, dlouhá výdrž baterie, široká konektivita, spolehlivé zabezpečení nebo odolné antireflexní displeje. Čtěte více
Chris Papaphotis, CEMA DPS Lead ve společnosti Microsoft

Chris Papaphotis (Microsoft): Pojďme zůstat společně v čele díky AI a nové vlně PC

5. 4. 2024. (redaktor: Michala Benešovská, zdroj: DCD Publishing)
Kolik počítačů v komerčním segmentu není připraveno na Windows 11 a kam směřuje vývoj umělé inteligence? Chris Papaphotis, CEMA DPS Lead ze společnosti Microsoft, s námi probral výhody nasazení operačního systému Windows 11. Detailně jsme se věnovali také umělé inteligenci v čele s Copiloty, AI asistenty, kteří se prolínají produkty Microsoftu. Čtěte více