Lenovo novinky s odpojitelnou klávesnicí pro práci i zábavu

8. 6. 2020. (redaktor: František Doupal, zdroj: Lenovo)
Jak se postupem času ukazuje, při práci z domova, učení nebo čistě u zábavy nehraje hlavní roli místo, kde se uživatel nachází, ale především samotné zařízení. Lenovo proto obohatilo své portfolio o lehce přenosná víceúčelová zařízení Yoga Duet 7i s perem Lenovo E-color a také o IdeaPad Duet3i s digitálním perem.
Lenovo IdeaPad Duet 3i

Lenovo IdeaPad Duet 3i je zařízení typu 2v1 s možností LTE připojení, které stojí za zvážení jako spolucestující na dovolenou nebo jen jako parťák u bazénu. S váhou 0,86 kg a kompaktní velikostí danou 10,3" Full HD IPS displejem se hodí pro studenty a další uživatele, kteří jsou neustále v pohybu.

Poznámky si uživatelé jednoduše zapíší v pohodlí jakékoliv pozice díky odnímatelné klávesnici s Bluetooth, stojánkem a digitálním perem. Zařízení využívá procesor Intel Pentiuma podporuje Dolby Audio. Výdrž na baterii činí až sedm hodin.

Konkurence pro Surface?

Lenovo Yoga Duet 7i je prémiové přenosné zařízení bez zbytečných kil navíc. Novinka je jedním z prvních zařízení řady Yoga s odnímatelnou podsvícenou Bluetooth 5.0 klávesnicí. Díky přídavnému stojánku si uživatel zařízení libovolně nastaví do různých poloh. Rychlé a ničím nerušené připojení k internetu zajistí podpora Intel Wi-Fi 6 (Gig+)a LTE/4G.

Pro zefektivnění dne nabízí zařízení řadu vychytávek, jako je bezpečnější přihlášení na základě rozpoznání obličeje skrze infračervenou kameru (IR) s Windows Hello, které je 3x rychlejší než při použití obyčejného hesla.Další chytrou funkcí je Glance od Mirametrix, která hlídá, zdali uživateli nekouká někdo přes rameno nebo pozastaví přehrávání videa při odchodu od zařízení.

Yoga Duet 7i nabízí grafiku Intel Iris Plus a procesor Intel Core i7 10. generace. Zařízení disponuje 13" dotykovým IPS displejem s 2K rozlišením, úzkými rámečky, 100% krytí sRGB a jasem 450 nitů. Displej se uplatní i při práci s grafikou, na kterou je Yoga Duet 7i připraven díky digitálnímu peru E-color s chytrým senzorem. Pero má vestavěný inteligentní senzor, který umožní snímat barvu z manuálů či jiných skutečných objektů pouhým dotykem jeho hrotu na objekt a přitlačením. Uživatelé mohou funkci využít v aplikacích Adobe Photoshop, Adobe InDesign a Adobe Illustrator.

Pro milovníky filmů a hudby je tu systém Dolby Audioa Dolby Vision podpořený dostatečně velkou pamětí (až 16 GB DDR4) a úložištěm (až 1 TB PCle SSD).  Yoga Duet 7i vydrží až 10,8hodinový maraton seriálů bez potřeby nabíjení.

Ceny a dostupnost

Lenovo Yoga Duet 7i bude na českém trhu dostupný od poloviny srpna za cenu 33 999 Kč, zatímco Yoga Duet 3i bude v prodeji od září za cenu od 9 999 Kč.

Profilová karta firmy

Lenovo

Lenovo

Lenovo, společnost s obratem 34 miliard USD, je největší výrobce počítačů na světě a lídr v PC Plus éře, který poskytuje uživatelům ve více než 160 zemích špičkové produkty a služby postavené na moderních technologiích. Lenovo patří celosvětově k lídrům v oboru, a to díky zaměření na výzkum, vývoj, inovace a kvalitu. Uživatelům nabízí kvalitní služby a produkty s bezpečnostními nástroji a uživatelsky přívětivými technologiemi. Vedle etablované řady business notebooků ThinkPad rozšířilo Lenovo své portfolio také o řadu IdeaPad, určenou převážně domácím uživatelům.

Zobrazit detail firmy

Podobné články

Lenovo Yoga Slim 7

Lenovo uvádí na český trh novou generaci notebooků Yoga Slim

7. 9. 2020. (redaktor: František Doupal, zdroj: Lenovo)
Společnost Lenovo představila vylepšenou sérii stylových notebooků Yoga, v jejichž názvu se nově objevilo označení Slim. Stroje ukrývají nejnovější procesory Intel, optimalizovanou výdrž baterie, rychlé nabíjení, Wi-Fi 6. Volitelné jsou i procesory AMD Ryzen 4000. Pro český trh jsou všechny novinky dostupné se službou Lenovo Premium Care. Čtěte více

IDC: Komerční poptávka bude v roce 2020 pro rozpojitelná zařízení největší příležitostí

12. 3. 2019. (redaktor: František Doupal, zdroj: IDC)
Prodej tabletů v regionu EMEA v posledním čtvrtletí loňského roku podle organizace IDC meziročně klesl o 9,6 % na 14,1 milionu zařízení. Za celý rok 2018 pokles činil 9,4 %. A o 9,4 % podle prognóz trh klesne i v prvním kvartálu roku letošního. Čtěte více

Asus: konvertibilní zařízení Transformer Mini T102HA

18. 3. 2017. (redaktor: František Doupal, zdroj: Asus)
Asus Transformer Mini T102HA kombinuje vlastnosti tabletu a notebooku díky integrovanému stojánku a odnímatelné magnetické klávesnici. Novinka s hmotností 790 g nabízí 10,1" displej, Windows 10, kovovou konstrukci, snímač otisků prstů a výdrž až 11 hodin. Čtěte více

Dell rozšířil nabídku zařízení 2 v 1, zaujme 17" model

8. 6. 2016. (redaktor: František Doupal, zdroj: Dell)
Společnost Dell jako jeden z prvních výrobců nabídne zařízení 2 v 1 s úhlopříčkou obrazovky 17". Kromě něho se na trh již brzy chystá řada dalších zařízení dostupná v různých velikostech a různých konfiguracích. Čtěte více