HMD Global: chytrý telefon Nokia 7.2

5. 11. 2019. (redaktor: František Doupal, zdroj: Nokia)
Chytrý telefon Nokia 7.2 umožní uživatelům díky svému fotoaparátu se třemi snímači popustit uzdu kreativitě. Vedle svého fotoaparátu telefon zaujme zajímavým designem, dlouhou výdrží baterie, přípravou na nový operační systém a řadou dalších vlastností.

Nokia 7.2 se inspirovala finským designem, který v sobě spojuje kvalitní zpracování a vybrané materiály. Telefon je vyroben z polymerního kompozitu, který má dvojnásobnou pevnost oproti běžnému polykarbonátu a zároveň o polovinu nižší hmotnost než hliník. Uvnitř je pevná kovová konstrukce. Výsledkem je lehčí, hladší a pevnější povrch, který snese všechno, co ho potká.

Na těle telefonu je použito jemně zaoblené sklo Corning Gorilla, jehož povrch je na dotek hladký a zároveň odolný. Telefon je k dispozici v několika barevných variantách – zákazníci mohou vybírat mezi šedočernou, tyrkysově zelenou a ledovou.

Displej telefonu s úhlopříčkou 6,3 palce disponuje rozlišením Full HD+. Displej s výřezem pro selfie kameru je dobře čitelný i na přímém slunečním světle. Zobrazení vylepšuje specializovaný procesor Pixelworks, který zpracovává barvy a převádí veškerý obsah do HDR, takže místo 17 milionů barevných odstínů jich zobrazuje až miliardu.

Procesor Qualcomm Snapdragon 660 doplňuje až 6 GB RAM paměti. Interní úložiště s kapacitou až 128 GB lze dále rozšiřovat paměťovými kartami. Telefon v současnosti běží na operačním systému Android 9 Pie, ale uživatelé mohou počítat se dvěma roky aktualizací systému Android a třemi lety aktualizací zabezpečení.

Velký důraz je kladen i na fotoaparát. Hlavní 48MPx fotoaparát a optikou ZEISS ve výbavě doplňuje širokoúhlý snímač s rozlišením 8 Mpx a úhlem snímání 118° a 5MPx snímač pro práci s hloubkou ostrosti. Za pomoci technologie Quad Pixel telefon kombinuje ve fotkách více pixelů, aby zachytil větší množství světla. Fotky tak jsou ostré i v šeru. Nechybí ani možnost pořizovat fotky s rozostřeným pozadím či noční režim. Kromě statických fotografií nechybí ani možnost natáčení videa v rozlišení až 4K.

Telefon samozřejmě podporuje LTE. Na kratší vzdálenosti pak lze bezdrátově komunikovat prostřednictvím 802.11 b/g/n/ac či Bluetooth 5.0. Pro připojení sluchátek byl zachován 3.5mm jack konektor a pro nabíjení slouží rozhraní USB-C. Baterie má kapacitu 3 500 mAh a telefon s ní zvládne a jedno nabití i díky zapojení umělé inteligence pracovat až dva dny.

Vybraný sortiment

Distribuce ČR: 
TCCM
Video : 
Štítky: 

Podobné články

Ilustrační foto (Motorola)

Samsung se znovu stal nejprodávanější značkou chytrých telefonů

17. 4. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: IDC)
Celosvětový prodej smartphonů v prvním čtvrtletí roku 2024 podle IDC meziročně vzrostl o 7,8 % a Samsung se znovu vyhoupl do pozice nejprodávanějšího výrobce. Čtěte více

Motorola: chytrý telefon edge 50 ultra

28. 4. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: Motorola)
Nové telefony řady Motorola edge 50, včetně vlajkové lodi edge 50 ultra, přinášejí exkluzinví materiály, vysoký výkon, vylepšený design nebo pokročilý systém fotoaparátů, který obsahuje vylepšení na bázi umělé inteligence. Novinka zaujme také fotoaparátem a displejem s certifikací společnosti Pantone. Čtěte více

Google Find My Device umožní lokalizovat ztracenou elektroniku

10. 4. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: Google)
Společnost Google spustila dlouho očekávanou funkci Find My Device, kterou poprvé ohlásila již na své loňské vývojářské konferenci. Technologie využívá sdílenou síť tvořenou miliardami zařízení se systémem Android a funkčně odpovídá možnostem podobných služeb společností Apple a Tile. Aktuálně je služba dostupná v USA a Kanadě, zbytek světa by měl brzy následovat. Čtěte více

Nová aktualizace uživatelského rozhraní One UI 6.1 rozšiřuje technologii Galaxy AI do dalších zařízení

5. 4. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: Samsung)
Společnost Samsung nasazuje umělou inteligenci Galaxy AI do většího počtu zařízení prostřednictvím aktualizovaného uživatelského rozhraní One UI 6.1. Mobilní umělá inteligence se tak dostane k podstatně většímu počtu uživatelů – od konce března ji budou moci postupně využít i majitelé telefonů řady Galaxy S23, S23 FE, Z Fold5, Z Flip5 a tabletů řady Tab S9. Čtěte více