Asus se pochlubil mobilní pracovní stanicí a dalšími novinkami

10. 1. 2019. (redaktor: František Doupal, zdroj: Asus)
ASUS představil na veletrhu CES v Las Vegas nové přírůstky do svých notebookových řad ZenBook, VivoBook a ChromeBook a také prvního zástupce zcela nové řady StudioBook. Mobilní pracovní stanice StudioBook S (W700) s grafikou NVIDIA Quadro je vhodná i pro kreativní profesionály.

Zcela nový StudioBook S (W700) je určen pro tvůrce obsahu. Novinka proto nabízí výkon procesorů Intel Core i7 a Xeon a obsahuje grafickou kartu NVIDIA Quadro. NanoEdge displej s úhlopříčkou 15,6 palců se vyznačuje atypickým poměrem stran 16:10, má certifikaci PANTONE a pokrývá 97 % barevného prostoru DCI-P3, což zajišťuje lepší věrnost zobrazení barev a splňuje kinematické standardy. StudioBook S je prvním zástupcem zcela nové řady notebooků, které jsou určeny kreativním profesionálům, jako jsou designéři, animátoři, architekti a programátoři, a poradí si s komplexním renderováním i s 3D.

ZenBook S13 (UX392) je 13,9“ přenosný notebook vybavený nejnovější generací procesorů Intel Core a nejvyšším poměrem obrazovky k tělu na světě, který činí 97 %. Jeho rámečky jsou široké 2,5 mm a tloušťka šasi 12,9 mm. Notebook se vyznačuje lehkým šasi z jednoho kusu hliníku s hmotností 1,1 kg a odolností, která odpovídá armádním standardům MIL-STD-810G. Navzdory svým rozměrům počítač obsahuje i samostatnou grafickou kartu NVIDIA MX150.

ZENBOOK 14 (UX431) je vybaven NanoEdge displejem s 86% poměrem obrazovky k tělu. Plocha šasi je o 6 % menší v porovnání s předchozím modelem UX430. Výbavu tvoří procesory 8. generace Intel Core i7, grafická karta NVIDIA GeForce MX150, 16 GB RAM, PCIe SSD úložiště a gigabitová Wi-Fi. Volitelnou výbavou je NumberPad se zabudovanou numerickou klávesnicí přímo v touchpadu a nechybí ani  čtveřice reproduktorů.

ASUS plánuje zpřístupnit bezrámečkové notebooky většímu okruhu zákazníků, a proto představil novinky VivoBook X412 a X512 s kompaktním designem v trendy barvách. Notebooky nabízejí poměr obrazovky k tělu až 88 %, procesory 8. generace Intel Core i7, diskrétní grafickou kartu NVIDIA a kloub ErgoLift.

Pro uživatele, kteří preferují systém Chrome OS, představil Asus ultratenký 14“ Chromebook Flip C434 s 360° otočným displejem, 87% poměrem obrazovky k tělu a výdrží baterie 10 hodin.

Na veletrhu CES 2019 byla představena i nová produktová řada ASUS Chromebook Education, do níž patří lehký a odolný tablet ASUS Chromebook Tablet CT100 se systémem Chrome OS. Dalšími přírůstky do portfolia Chromebooků jsou ASUS Chromebook C204 a C403 s 11,6“, resp. 14“ matnými dotykovými obrazovkami, a 11,6“ ASUS Chromebook Flip C214 s 360° otočným displejem. Novinky z produktové řady ASUS Chromebook Education nabízejí odolnost na úrovni vojenských standardů, klávesnici odolnou proti polití a pryžové nárazníky pro lepší odolnost vůči nárazům.

Štítky: 

Podobné články

Globální prodej PC se v prvním čtvrtletí 2024 vrátil na předpandemickou úroveň

10. 4. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: IDC)
Podle údajů společnosti IDC se celosvětový trh s osobními počítači po dvou letech poklesu vrátil v prvním čtvrtletí roku 2024 k růstu. Celkem se v tomto období prodalo 59,8 milionu PC, což představuje meziroční nárůst o 1,5 %. Čtěte více

Acer: notebooky Predator Helios Neo 14 a Nitro 16

21. 4. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: Acer)
Společnost Acer rozšířila svou nabídku herních notebooků o dva modely Predator Helios Neo 14 a Nitro 16. Oba nabídnou nové procesory Intel Core Ultra s podporou umělé inteligence, kvalitními displeji, výkonnými grafickými kartami, spolehlivým chlazením a řadou dalších vlastností atraktivních pro hráče i tvůrce obsahu. Čtěte více

Microsoft představil „firemní“ edice počítačů Surface Pro 10 a Surface Laptop 6

9. 4. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: Microsoft)
Microsoft představil své první počítače řady Surface s umělou inteligencí určené pro firemní segment: Surface Pro 10 for Business a Surface Laptop 6 for Business. Novinky disponují vlastnostmi a funkcemi důležitými pro firemní zákazníky, jako jsou adekvátní výkon, dlouhá výdrž baterie, široká konektivita, spolehlivé zabezpečení nebo odolné antireflexní displeje. Čtěte více
Chris Papaphotis, CEMA DPS Lead ve společnosti Microsoft

Chris Papaphotis (Microsoft): Pojďme zůstat společně v čele díky AI a nové vlně PC

5. 4. 2024. (redaktor: Michala Benešovská, zdroj: DCD Publishing)
Kolik počítačů v komerčním segmentu není připraveno na Windows 11 a kam směřuje vývoj umělé inteligence? Chris Papaphotis, CEMA DPS Lead ze společnosti Microsoft, s námi probral výhody nasazení operačního systému Windows 11. Detailně jsme se věnovali také umělé inteligenci v čele s Copiloty, AI asistenty, kteří se prolínají produkty Microsoftu. Čtěte více