Nejdůležitější novinky ve Windows Fall Creators Update

20. 10. 2017. (redaktor: František Doupal, zdroj: Microsoft)
Microsoft v minulých dnech začal mezi uživatele distribuovat finální verzi velké podzimní aktualizace systému Windows 10 a my vám přinášíme stručný přehled nejdůležitějších novinek.

Prohlížeč Microsoft Edge přinesl možnost personalizované práce s knihami. Uživatelé mohou například zvýrazňovat a podtrhávat v barvách, přidávat komentáře či kopírovat. Oblíbené stránky lze pro snadnější přístup umísťovat na panel nástrojů a editovat jejich URL.

Fotky

Inovovaná aplikace Fotky nově poskytuje možnost volit filtry, text, 3D efekty a brzy již také 3D objekty. Vytvářet poutavé příběhy a videoklipy bude možné také díky kombinování s hudbou, tématy a střihy.

Smíšená realita

Jednou z nejdůležitějších novinek je podpora tzv. rozšířené reality Windows Mixed Reality, o které se více dozvíte například zde.

Lidé

Nově si lze umístit vybrané kontakty přímo na hlavní panel Windows jako ikonu a získat tak rychlý přístup ke svým nejčastěji využívaným kontaktům. Poslat e-mail, kontaktovat je přes Skype anebo IM, bude otázkou okamžiku. Obdobně jednoduché a rychlé je sdílení dokumentů s klíčovými kontakty a přiřazování emotikonů z katalogu.

Bezpečnost

Ochranu před ransomwarem zajistí Windows Defender Exploit Guard, který pomáhá chránit soubory před neautorizovanými osobami. Obdobných vylepšení doznal i antivirus a další technologie ochrany zařízení.

Produktivita

Microsoft Launcher je nástroj pro propojení PC s telefonem. Díky jejich spárování je možné plynule pokračovat na velkém monitoru tam, kde jste skončili na svém iPhonu či telefonu s Androidem.

Soubory OneDrive na vyžádání

K souborům uloženým na OneDrive lze nejnověji přistupovat stejně jako k dalším dokumentům na počítači, aniž by zaplnily prostor na disku. Soubory se stáhnou pouze v případě, když na ně uživatel dvakrát klikne a stejně snadno se následně uloží zpět na online úložiště.

Štítky: 
Windows, Windows 10, Microsoft

Podobné články

Chris Papaphotis, CEMA DPS Lead ve společnosti Microsoft

Chris Papaphotis (Microsoft): Pojďme zůstat společně v čele díky AI a nové vlně PC

5. 4. 2024. (redaktor: Michala Benešovská, zdroj: DCD Publishing)
Kolik počítačů v komerčním segmentu není připraveno na Windows 11 a kam směřuje vývoj umělé inteligence? Chris Papaphotis, CEMA DPS Lead ze společnosti Microsoft, s námi probral výhody nasazení operačního systému Windows 11. Detailně jsme se věnovali také umělé inteligenci v čele s Copiloty, AI asistenty, kteří se prolínají produkty Microsoftu. Čtěte více

V ČR se objevil malware, který pomáhá spywaru útočit na hesla

25. 5. 2023. (redaktor: František Doupal, zdroj: Eset)
Hlavním malwarem, který v dubnu představoval riziko pro české uživatele operačního systému Windows, zůstal spyware Agent Tesla. Spyware tentokrát doplnil nebezpečný malware Agent.QMG, jehož hlavní funkcí je stahovat do zařízení uživatele další škodlivé kódy. Útoky tohoto malwaru překvapily především velmi dobrou češtinou. Čtěte více

Novinky z Microsoft Ignite 2022

19. 10. 2022. (redaktor: František Doupal, zdroj: DCD Publishing a Microsoft)
Konference Ignite je každoročně přehlídkou toho nejlepšího, na co se od společnosti Microsoft a jejích partnerů mohou těšit všichni, kteří působí v technologickém sektoru, ať již jde o běžné uživatele, správce sítí, vývojáře nebo třeba ředitele IT. Čtěte více

ATC získalo ocenění od Microsoftu

6. 10. 2022. (redaktor: František Doupal, zdroj: AT Computers)
Společnost AT Computers získala ocenění Microsoft v kategoriích Inovátor roku - lokální výrobce počítačů pro rok 2022. Ocenění platí pro Českou republiku i Slovensko. Čtěte více