HP rozříšilo nabídku korporátních počítačů

19. 9. 2017. (redaktor: František Doupal, zdroj: HP Inc.)
Společnost HP představila svoji vizi řešení pro moderní pojetí práce. Nová řada počítačů HP Elite 1000 a související řešení určená pro zlepšení spolupráce jsou navržena tak, aby podpořila produktivitu, inspiraci a výměnu nápadů i za hranicemi čtyř stěn kanceláře. Zákazníci se tak mohou těšit na nové komerční notebooky a all-in-one zařízení společně s monitory a dalším příslušenstvím.

Řada notebooků HP Elite 1000 byla navržena s ohledem na fakt, že práce dnes stále častěji probíhá mimo kancelář. Zařízení proto dostala proto tenkou a lehkou konstrukci, potřebný výpočetní výkon, displeje vhodné I pro práci v prostředí se silným okolním světlem a kromě toho ustojí i testovací zátěž podle standardu MIL-STD pro nejnáročnější prostředí.

Díky speciálním klávesám mohou uživatelé ovládat hovory, nechybí certifikace pro Skype for Business, zvuk vyladěný společností Bang & Olufsen, funkce HP Audio Boost ani funkce pro minimalizaci okolního šumu při audio a videohovorech. Kromě toho dostala řada Elite 1000 také HP PhoneWise, řešení proWindows, se kterým lze psát zprávy a telefonovat z PC prostřednictvím zařízení iOS i Android. Jako součást portfolia HP se mohou novinky pochlubit i funkcí HP Sure View (integrovanou obrazovkou se zabezpečením soukromí) a dále funkcemi HP Sure Start, HP Sure Click, Windows Hello a HP Multi-Factor Authenticate s Intel Authenticate.

  • HP EliteBook x360 1020 G2: byznysový konvertibilní počítač, který lze používat v pěti módech a který podporuje ovládání digitálním perem. Nechybí volitelná funkce HP SureView a obrazovka s jasem 700 nitů pro práci za jakýchkoliv světelných podmínek.
  • HP EliteBook 1040 G4: ultratenký 14palcový notebook vhodný i pro náročné úlohy díky čtyřjádrovým procesorům Intel Core i7 s technologií vPro, volitelnému adaptéru WWAN a baterii s dlouhou výdrží. Po splnění pracovních povinností se může proměnit v herní stanici díky volitelné externí grafice (akcelerátoru) HP Omen.
  • HP EliteOne 1000 AiO: all-in-one řešení mimo jiné vybavené 2Mpx oboustrannou vyskakovací webkamerou, která se hodí pro videokonference. Zároveň uživatelům nabídne výkon s až 7. generací 65W procesorů Intel Core i7 a volitelnou cache pamětí Intel Optane. Na výběr jsou tři variant obrazovky – včetně 23,8palcového Full HD, 27palcového 4K a 34palcového zakřiveného displeje.

Pro pracovníky, kteří potřebují být v pohybu a zároveň se neobejdou bez stolního počítače, HP připravilo širokou nabídku příslušenství. Uživatele, kteří využívají více monitorů najednou, potěší řada monitorů HP Elite, které mají nyní elegantní design s téměř neviditelnými rámečky na třech stranách, díky kterým je výsledný spojený obraz bez rušivých přechodů. Dobíjení a připojení příslušenství mimo kancelářzajistí dokovací stanice HP USB-C Mini Dock a dobíjecí stanice HP USB-C Notebook Power Bank. Jednoduchou obsluhu Skype hovorů zajistí klávesnice HP Wireless Collaboration Keyboard speciálně připravená pro Skype for Business na světě.

Schůzky zůstávají i nadále nedílnou součástí pracovního dne, 65 % lidí se dnes se svými spolupracovníky a klienty setkává hned několikrát za den. Během schůzek a brainstormingů mohou přijít vhod například:

  • Zařízení Sprout Pro nejen pro vizuální prezentaci dat.  Jednání se mohou stát vizuální a kreativní díky duálním dotykovým obrazovkám, dedikované digitální podložce pro vytváření náčrtků a komentářů a kameře pro sdílení nebo převádění skutečných předmětů na digitální.
  • HP ShareBoard přeneslo klasickou poznámkovou tabuli do digitálního věku. I vzdálení účastníci meetingu mohou okamžitě vidět zaznamenávaný obsah. Ten lze navíc uložit a po setkání sdílet.
  • HP EliteDisplay E273m je konferenční monitor s certifikací pro Skype for Business, který lze rychle a jednoduše připojit, při hovoru se potom uplatní audio od Bang & Olufsen, vestavěný mikrofon a speciální tlačítka pro ovládání hovorů. HP LD5512 4K jevelkoformátový monitor s 55palcovou úhlopříčkou vhodný například do zasedacích místností a moderních kanceláří.
  • HP Elite Presenter Mouse je více než jen tradiční myš, která při konferenci propojuje digitální a fyzický svět. Praktickým doplňkem je virtuální ukazovátko, se kterým lze zvýraznit prezentovaný obsah jak na plátně či obrazovce, tak na monitorech připojených uživatelů.

Ceny a dostupnost v ČR

  • HP EliteBook x360 1020 G2 bude dostupný od října za cenu od 1 299 eur.
  • HP EliteBook 1040 G4 bude dostupný od října za cenu od 1 249 eur.
  • HP EliteOne 1000 AiO G1 bude dostupný od září za cenu začínající na 999 eurech.
  • Monitory HP Elite jsou v České republice dostupné už nyní za cenu začínající na 145 eurech.
Obrazová galerie:

Podobné články

Globální prodej PC se v prvním čtvrtletí 2024 vrátil na předpandemickou úroveň

10. 4. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: IDC)
Podle údajů společnosti IDC se celosvětový trh s osobními počítači po dvou letech poklesu vrátil v prvním čtvrtletí roku 2024 k růstu. Celkem se v tomto období prodalo 59,8 milionu PC, což představuje meziroční nárůst o 1,5 %. Čtěte více

Acer: notebooky Predator Helios Neo 14 a Nitro 16

21. 4. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: Acer)
Společnost Acer rozšířila svou nabídku herních notebooků o dva modely Predator Helios Neo 14 a Nitro 16. Oba nabídnou nové procesory Intel Core Ultra s podporou umělé inteligence, kvalitními displeji, výkonnými grafickými kartami, spolehlivým chlazením a řadou dalších vlastností atraktivních pro hráče i tvůrce obsahu. Čtěte více

Microsoft představil „firemní“ edice počítačů Surface Pro 10 a Surface Laptop 6

9. 4. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: Microsoft)
Microsoft představil své první počítače řady Surface s umělou inteligencí určené pro firemní segment: Surface Pro 10 for Business a Surface Laptop 6 for Business. Novinky disponují vlastnostmi a funkcemi důležitými pro firemní zákazníky, jako jsou adekvátní výkon, dlouhá výdrž baterie, široká konektivita, spolehlivé zabezpečení nebo odolné antireflexní displeje. Čtěte více
Chris Papaphotis, CEMA DPS Lead ve společnosti Microsoft

Chris Papaphotis (Microsoft): Pojďme zůstat společně v čele díky AI a nové vlně PC

5. 4. 2024. (redaktor: Michala Benešovská, zdroj: DCD Publishing)
Kolik počítačů v komerčním segmentu není připraveno na Windows 11 a kam směřuje vývoj umělé inteligence? Chris Papaphotis, CEMA DPS Lead ze společnosti Microsoft, s námi probral výhody nasazení operačního systému Windows 11. Detailně jsme se věnovali také umělé inteligenci v čele s Copiloty, AI asistenty, kteří se prolínají produkty Microsoftu. Čtěte více