Kaspersky Lab a Acronis ochrání uživatele před ztrátou důležitých dat

16. 6. 2016. (redaktor: František Doupal, zdroj: Acronis)
Společnosti Acronis a Kaspersky Lab poskytnou zákazníkům možnost okamžitého přístupu ke kritickým souborům a dokumentům v případě jejich ztráty či poškození. Vybrané produkty Kaspersky Lab nově nabízejí 10GB prostor v zabezpečeném úložišti, který je odkudkoliv přístupný prostřednictvím zálohovacího řešení Acronis.

Mezi největší hrozby patří v současnosti poškození zařízení či útoky ransomwaru a bez zálohování dokumentů, obrázků a dalších souborů jsou navždy ztraceny. Podle loňského průzkumu Kaspersky Lab se 40 % Evropanů přiznalo, že ztráta či poškození dat uložených v digitálních zařízeních by je uvedlo do extrémně stresové situace.

Produkt Kaspersky Total Security ve verzi Multi Device Identity Protection Edition nyní nabízí 10 GB prostoru v zabezpečeném a zašifrovaném digitálním úložišti, které je přístupné odkudkoliv prostřednictvím zálohovacího řešení Acronis. Poskytnutý prostor je ekvivalentní velikosti 10 000 obrázků, 2 000 hudebních souborů a značnému množství pracovních dokumentů.

Partnerství obou firem přináší SMB podnikům také pokročilá zálohovací řešení postavená na technologii Acronis pro nejrůznější typy serverů, virtualizačních platforem a dalších zařízení. Řešení zároveň přináší možnosti centralizované správy, deduplikaci dat, podporu páskových médií a další funkce.

„Naše partnerství se společností Acronis nám umožňuje nabízet zákazníkům lepší pocit z toho, že jejich data jsou v bezpečí a že je mohou dle potřeby kdykoliv obnovit. Nyní mohou být všechny jejich vzpomínky, soubory, obrázky a další cenné informace bezpečně zálohovány v reálném čase ve spolehlivě zabezpečeném úložišti. Pokud pracovník ztratí své zařízení, soubory mohou být rychle obnoveny z našeho úložiště,“ řekl Alexaner Moiseev, ředitel Kaspersky Lab v Evropě.

„Acronis je vždy připraven nabízet zákazníkům řešení, která chrání data a soukromí uživatelů, zejména pak mobilních pracovníků a zařízení. Je pro nás čest spolupracovat s  lídrem v oblasti bezpečnosti, jako je Kaspersky Lab, na vytvoření nejlepší kombinace na trhu. Ta chce oslovit malé a střední společnosti a jednotlivé spotřebitele s nabídkou vysoce zabezpečeného datového úložiště a zálohování pro mobilní pracovníky,“ uvedl John Zanni, provozní ředitel ve firmě Acronis.

Nové funkce Acronis jsou již nyní dostupné prostřednictvím řešení Kaspersky Total Security – Multi Device Identity Protection Edition, Kaspersky Endpoint Security for Business a Kaspersky Security for Virtualisation. Pro více informací naleznete zde.

Štítky: 
Bezpečnost, Zálohování, Acronis, Kaspersky

Podobné články

Nový tým Esetu se zaměří na mezinárodní kyberkriminalitu

6. 5. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: Eset)
Bezpečnostní experti z pražské pobočky ESETu se nově cíleně zaměří na mezinárodní aktivity kyberkriminálních útočných skupin. Nově vzniklý tým vedený Jakubem Součkem má za úkol aktivně vyhledávat a dlouhodobě monitorovat obávané útoky ransomwarem, který dle dat společnosti ESET posílil v minulém roce o více než 50 procent. Čtěte více

Třetina zaměstnanců v práci sdílí hesla, otevírá neznámé přílohy nebo jinak ohrožuje bezpečnost

3. 5. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: Anect)
Třetina českých zaměstnanců porušuje zásady bezpečného chování na internetu a své zaměstnavatele tak vystavuje zvýšenému riziku online podvodu nebo hackerského útoku. Lidé například navzájem sdílejí přihlašovací údaje do firemních systémů, zasílají pracovní dokumenty soukromým e-mailem či přes sociální sítě nebo k práci využívají neschválené soukromé počítače či telefony. Čtěte více

Počet DDoS útoků na české firmy roste druhý měsíc v řadě

3. 5. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: ComSource)
Počty DDoS útoků na české firmy i jejich celková intenzita v březnu opět vzrostly. Oproti předcházejícímu měsíci dvojnásobně, ve srovnání se začátkem roku dokonce šestinásobně. Dostaly se tak přibližně na úroveň léta loňského roku. Trendem je přitom využívání stále kvalitnějších a efektivnějších útoků. Nejvíce útoků již od července loňského roku míří z Ruska. Čtěte více

Řešení HP Wolf Pro Security získalo vynikající hodnocení v AV-TESTu

3. 5. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: HP Inc.)
Výzkumníci z AV-TESTu označili nové řešení HP Wolf Pro Security za „TOP Produkt“ pro ochranu koncových zařízení ve firmách. Studie výzkumného institutu v oblasti bezpečnosti IT AV-TEST potvrdila, že bezpečnostní software Wolf Pro Security od HP je jedním z nejlepších antivirových řešení pro firemní uživatele využívající platformu Windows na trhu. Čtěte více