Acronis AnyData ochrání data v jakémkoli prostředí

29. 7. 2014. (redaktor: František Doupal, zdroj: Acronis)
Společnost Acronis začala v České republice a na Slovensku nabízet technologii Any Data, která ochrání data uložená ve fyzickém, virtualizovaném i cloudovém prostředí. Technologie AnyData sjednocuje nástroje pro zálohování, disaster recovery a sdílení dat.

„Zákazníci se potýkají s neustálým nárůstem objemu dat a také s růstem využívání virtualizace, cloudových a mobilních platforem,“ řekl Robert Amatruda, výzkumný ředitel pro ochranu a obnovu dat ve společnosti IDC. „Pro ochranu svých kritických dat pro celou škálu aplikací ve fyzickém, virtuálním i cloudovém prostředí potřebují podniky vzít v úvahu všestranné a přitom celistvé řešení, jakým je Acronis s technologií AnyData.“
 
Technologie Acronis AnyData, vyvíjená po více než deset let, umožnila vytvořit cenově efektivní produkty, které integrují funkce ochrany dat v celé firmě a umožňují, aby tyto funkce rostly spolu s firmou.  Před příchodem technologie AnyData si organizace využívající starší generaci řešení ochrany dat musely vybírat mezi cenově dostupnými, ale nedostatečně komplexními produkty a produkty vysoce komplexními ale finančně náročnými. Acronis nyní nabízí nový přístup, který poskytuje to nejlepší z obou řešení.
 
Uživatelské rozhraní a funkce pro správu produktů založených na technologii AnyData nabízejí velkou pružnost při používání, snižují náklady na zaškolení a eliminují problémy s nekompatibilitou. Nabízejí dvojnásobný výkon s využitím 50 % zdrojů pro zpracování úloh jakéhokoli typu, v jakémkoli virtuálním nebo fyzickém prostředí, v jakémkoli umístění napříč cloudy, datovými centry či vzdálenými pobočkami.
 
„Ochrana dat je dnes důležitější než kdy dříve, a protože ztráta kritických podnikových dat je absolutně nepřípustná, organizace si naléhavě uvědomují potřebu jejich ochrany,“ řekl Sergei Beloussov, výkonný ředitel společnosti Acronis. „Naším cílem je být vedoucím poskytovatelem snadno použitelných, komplexních a bezpečných řešení ochrany dat nové generace. S technologií AnyData a aktualizovanou řadou našich produktů jsme nově definovali, co znamená nejlepší ve své třídě v oblasti zálohování, disaster recovery a bezpečného přístupu k datům.”
 
Na vývoji se podílelo více než 300 vývojářů a členů výzkumného týmu a využito bylo portfolio více než 50 patentů. Název Any si řešení zaslouží proto, že podporuje:

  • jakoukoli ochranu: zálohování dat, obnovu na holý počítač, migraci a hromadnou instalaci systému;
  • jakékoli zařízení: servery i pracovní stanice;
  • jakýkoli server: virtuální i fyzický;
  • jakýkoli operační systém: Windows i Linux;
  • jakýkoli souborový systém: NTFS, ReFS, FAT16/32, Ext2/3/4, ReiserFS3, XFS, JFS a další;
  • jakékoli virtualizační prostředí: VMware, Hyper-V, XenServer, Red Hat Enterprise Virtualization, Parallels a další;
  • jakoukoli migraci: V2V, V2P, P2V, P2P;
  • jakoukoli aplikaci: Exchange, SQL Server, SharePoint i Active Directory;
  • jakékoli umístění: v cloudu, v podnikovém sídle i ve vzdálených pobočkách.

Acronis navíc změnil rozdělení funkcí do produktů tak, aby snížil složitost a poskytl zákazníkům větší užitnou hodnotu. Oblíbené funkce jako obnova na odlišný hardware, deduplikace a granulární obnova aplikací je nyní součástí základních produktů. 
 
Mezi klíčové technologie AnyData patří:

  • zálohování (imaging) disků a virtuálních počítačů – zaznamenává všechna data a přitom dává uživateli na výběr mezi úplnou, přírůstkovou nebo rozdílovou zálohou.
  • aktivní obnova – sleduje požadavky na vstup a výstup z operačního systému a obnovuje bloky, které OS potřebuje, a přitom pokračuje v obnovování ostatních bloků na pozadí. To umožňuje nabootovat počítač a spustit aplikace dlouho před dokončením obnovy.
  • jednotný formát záloh – účinné algoritmy snižují požadavky na úložný prostor, vstupně výstupní operace a procesor a umožňují granulární přístup k více verzím souborů, aplikací a systémů.
  • jednoprůchodové zálohování na úrovni bloků – eliminuje potřebu více agentů a tak zvyšuje rychlost a efektivitu.
Štítky: 

Podobné články

Zyxel posiluje kybernetickou bezpečnost v souladu s požadavky směrnice NIS2

2. 5. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: Zyxel)
Směrnice EU o bezpečnosti sítí a informačních systémů NIS1, která platí od roku 2016, přestala v důsledku rostoucí četnosti a složitosti kybernetických hrozeb vyhovovat nárokům dnešní doby. Její novela, která nabude účinnosti 18. října 2024, představuje příležitost k posílení kybernetické bezpečnosti. Čtěte více

České podniky čelí většímu počtu kyberútoků než organizace v okolních zemích

26. 4. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: Check Point)
První čtvrtletí roku 2024 přineslo další posun v kybernetických válkách. Kyberbezpečnostní společnost Check Point Software Technologies zaznamenala výrazný nárůst kyberútoků, kdy v 1. čtvrtletí 2024 došlo k 28% nárůstu průměrného počtu kybernetických útoků na jednu organizaci v porovnání s posledním čtvrtletím roku 2023. Největší nápor směřuje na vzdělávací a výzkumné organizace. Čtěte více

Eviden monitoruje na dark webu ukradená data a pomáhá tak firmám předvídat kybernetické hrozby

25. 4. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: Eviden)
Eviden svým zákazníkům poskytuje službu prediktivní bezpečnosti založenou na řešení LUMINAR monitorující únik citlivých informací do prostředí dark webu. Jde o službu, která firmám na základě kontinuálního monitoringu umožňuje vyhledávat a sledovat data a informace, které by útočníci mohli zneužít pro kybernetický útok a proaktivně tak přijímat preventivní opatření. Čtěte více
Scott Tyson, ředitel prodejního kanálu MSP pro oblast EMEA ve společnosti Sophos

Scott Tyson (Sophos): Pojďte s námi udávat trendy v kybernetické bezpečnosti

24. 4. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: DCD Publishing)
Při příležitosti pražského setkání MSP partnerů jsme měli možnost hovořit se Scottem Tysonem, ředitelem prodejního kanálu MSP pro oblast EMEA ve společnosti Sophos. Mluvili jsme o spravovaných službách, řízené detekci a reakci na hrozby, budování vztahů s obchodními partnery a mnoha dalších aspektech oboru, které budou podle společnosti Sophos udávat směr vývoje celého odvětví. Čtěte více