Xiaomi: smartphony 12T a 12T Pro

30. 10. 2022. (redaktor: František Doupal, zdroj: Xiaomi)
Společnost Xiaomi představila své nejnovější vlajkové smartphony řady 12T. Xiaomi 12T Pro a Xiaomi 12T jsou vybaveny sadou technologických inovací a obsahují nejnovější zobrazovací systém Xiaomi pro ty, kteří hledají vyšší výkon a kreativní způsoby tvorbu obsahu.

Řada Xiaomi 12T má ikonický prémiový design. Zakřivená matná zadní strana zajišťuje snížené zachytávání otisků prstů, a navíc se pohodlně drží v ruce. K dispozici je ve třech barvách: černé, stříbrné a modré.

Tím hlavní jsou však u nové vlajkové řady fotoaparáty, které uživatelům nabízejí výjimečný zážitek z fotografování.

Model 12T Pro disponuje 200MPx systémem s vlastními pokročilými algoritmy umělé inteligence, vynikajícím nočním režimem a rychlým ostřením, díky kterým produkuje snímky s vysokou ostrostí i za špatných světelných podmínek nebo při fotografování rychle se pohybujících objektů. Fotoaparát je vybaven také 2× zoomem integrovaným v senzoru, který dokáže využít možnosti velkého 1/1,22". Funkce Xiaomi ProCut a Ultra burst pomohou inteligentně oříznout a vytvořit profesionálně vypadající obsah. Při tvorbě videí navíc Xiaomi 12T Pro podporuje rozlišení až 8K.

Smartphone Xiaomi 12T disponuje trojicí fotoaparátů: 108Mpx primárním fotoaparátem, 8Mpx ultraširokoúhlým fotoaparátem a 2Mpx makro fotoaparátem.

Mimořádný výkon

Xiaomi 12T Pro se může pochlubit nejlepším procesorem Snapdragon se 4nm výrobním procesem TSMC, který zvyšuje výkon CPU a GPU o 16,7 %, resp. 11 % ve srovnání se Snapdragonem 8 Gen 1, a snižuje spotřebu energie každého z nich o 33 %, resp. 30 %. Xiaomi 12T Pro je vybaveno systémem odvodu tepla tvořeným o 65 % větší odpařovací komorou s o 125 % větším pokrytím tepelným materiálem než u Xiaomi 11T Pro, a poskytuje tak plynulý uživatelský zážitek a skvělou energetickou účinnost bez obav z přehřátí. 

Xiaomi 12T je poháněno čipovou sadou MediaTek Dimensity 8100-Ultra, která je postavena na 5nm výrobním procesu (rovněž TSMC). Čip je kompletně inovovaný se zcela novou strukturou GPU, která zvyšuje výkon a energetickou účinnost až o 30 % oproti svému předchůdci, stejně jako rychlost taktování, cache a úložiště.

Velká baterie a rychlé nabíjení

Oba telefony mají 5 000mAh baterii a disponují 120W HyperCharge nabíjením. Oba modely tak lze na 100 % již za 19 minut a připravit je až na 13,5 hodiny nepřetržitého provozu (spuštěného displeje).Díky technologii Xiaomi AdaptiveCharge se navíc zařízení učí každodenní rutiny uživatelů, aby optimalizovala dlouhodobý stav baterie.



AMOLED panel s chytrými funkcemi

CrystalRes AMOLED displej řady Xiaomi 12T se chlubí úhlopříčkou 6,67", rozlišením 1 220p a možností zobrazit přes 68 miliard barev. Displej je navíc obohacen o chytré funkce, jako je AdaptiveSync, která dynamicky upravuje obnovovací frekvenci na základě zobrazovaného obsahu. Režim Adaptive Reading zase snižuje množství vyzařovaného modrého světla, aby se zvýšilo pohodlí očí.

Cena a dostupnost

Řada Xiaomi 12T Pro je ve dvou paměťových variantách: 8GB+256GB za 18 999 Kč a 12GB+256GB za 19 999 Kč. 

Smartphone Xiaomi 12T se dodávat ve dvou paměťových variantách 8GB+128GB za 14 499 Kč a 8GB+256GB za 15 499 Kč.

Video : 
Štítky: 

Podobné články

Ilustrační foto (Motorola)

Samsung se znovu stal nejprodávanější značkou chytrých telefonů

17. 4. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: IDC)
Celosvětový prodej smartphonů v prvním čtvrtletí roku 2024 podle IDC meziročně vzrostl o 7,8 % a Samsung se znovu vyhoupl do pozice nejprodávanějšího výrobce. Čtěte více

Motorola: chytrý telefon edge 50 ultra

28. 4. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: Motorola)
Nové telefony řady Motorola edge 50, včetně vlajkové lodi edge 50 ultra, přinášejí exkluzinví materiály, vysoký výkon, vylepšený design nebo pokročilý systém fotoaparátů, který obsahuje vylepšení na bázi umělé inteligence. Novinka zaujme také fotoaparátem a displejem s certifikací společnosti Pantone. Čtěte více

Google Find My Device umožní lokalizovat ztracenou elektroniku

10. 4. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: Google)
Společnost Google spustila dlouho očekávanou funkci Find My Device, kterou poprvé ohlásila již na své loňské vývojářské konferenci. Technologie využívá sdílenou síť tvořenou miliardami zařízení se systémem Android a funkčně odpovídá možnostem podobných služeb společností Apple a Tile. Aktuálně je služba dostupná v USA a Kanadě, zbytek světa by měl brzy následovat. Čtěte více

Nová aktualizace uživatelského rozhraní One UI 6.1 rozšiřuje technologii Galaxy AI do dalších zařízení

5. 4. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: Samsung)
Společnost Samsung nasazuje umělou inteligenci Galaxy AI do většího počtu zařízení prostřednictvím aktualizovaného uživatelského rozhraní One UI 6.1. Mobilní umělá inteligence se tak dostane k podstatně většímu počtu uživatelů – od konce března ji budou moci postupně využít i majitelé telefonů řady Galaxy S23, S23 FE, Z Fold5, Z Flip5 a tabletů řady Tab S9. Čtěte více