ASUS rozšířil svou řadu ExpertBook

25. 10. 2022. (redaktor: Reseller Magazine OnLine, zdroj: ASUS)
Společnost ASUS představila tři nové notebooky řady Expert, k nimž patří vedle modelů ExpertBook B5 (B5602C) a ExpertBook B5 Flip (B5602F) i ExpertBook B6 Flip (B6602F) – první pracovní stanice řady Expert.

ExpertBook B5 a ExpertBook B5 Flip s OLED displeji

ASUS ExpertBook B5 a ExpertBook B5 Flip jsou zcela nové modely notebooků s 16“ displejem a poměrem stran 16 : 10, které se vyznačují robustní a současně lehkou konstrukcí, která usnadňuje produktivitu na cestách. ExpertBook B5 je s hmotností 1,4 kg nejlehčí 16″ notebook značky ASUS. Modely ExpertBook B5 ve variantách s OLED displejem mají ostrý obraz se skutečnou černou barvou, disponují 100% pokrytím barevného spektra DCI-P3 na kinematografické úrovni a poskytují realistický obraz se živými barvami.

ExpertBook B5 Flip má otočný displej s rozsahem pohybu celých 360° umožňující flexibilitu při práci. Zařízení lze proto používat nejen v tradičním režimu notebooku, ale i v režimech tabletu, stanu či stojanu. Jde také o první 16″ notebook vybavený garážovaným stylusem, který se při vložení do těla notebooku rychle automaticky nabíjí. Pouhých 15 sekund nabíjení zajistí dostatek energie až na 45 minut používání – psaní poznámek, podepisování dokumentů a zachycování inspirativních okamžiků.

Modely ExpertBook B5 obsahují nejmodernější technologie pro zvýšení efektivity práce na cestách, které z nich dělají výkonná zařízení pro firemní segment:

  • Až Intel vPro s procesorem Intel Core i7-1270P 12. generace,
  • samostatná grafická karta Intel Arc A350M a 40 GB paměti RAM,
  • podpora RAID a ultrarychlé Wi-Fi 6E.

ExpertBook B6 Flip – první mobilní pracovní stanice řady ExpertBook

ASUS ExpertBook B6 Flip je špičková mobilní pracovní stanice poskytující výkon, který vyžadují nároční uživatelé a profesionálové, jako jsou architekti, inženýři a designéři. ASUS podrobil ExpertBook B6 Flip rozsáhlé sadě interních testů a zajistil certifikace, aby nabídl širokou kompatibilitu s aplikacemi nezávislých dodavatelů softwaru (ISV). Zařízení proto např. umožňuje efektivnější modelování a renderování, usnadňuje 3D animace, zefektivňuje analýzy dat a pomáhá při práci na technických, architektonických nebo designérských projektech. ExpertBook B6 Flip je také certifikován pro práci s profesionálními aplikacemi od předních světových softwarových společností, včetně 3ds Max, MicroStation nebo Vectorworks.

ExpertBook B6 Flip obsahuje komponenty enterprise třídy:

  • Šestnáctipalcový flipový dotykový displej, který je vhodný pro různé pracovní scénáře.
  • S volitelnou dotykovou miniLED obrazovkou dosahuje maximálního jasu 1 000 nitů. Displej zobrazí ostřejší detaily a rozsáhlejší paletu barev.
  • Nejnovější procesor hybridní architektury až Intel Core i9-12950HX a profesionální grafika Nvidia RTX A2000 8 GB.
  • Pokročilá konstrukce chlazení zaručuje špičkový výkon bez omezování a nízkou hlučnost. Procesor Intel má celkové TDP 135 W (55 W CPU a 80 W GPU) v režimu Performance. Díky podpoře technologie Nvidia Dynamic Boost 2.0 mohou nároční uživatelé posunout jeho výkon ještě dál.
  • Díky grafice až Nvidia RTX A2000 8 GB zvládne ExpertBook B6 Flip ray tracing v reálném čase a akcelerovanou umělou inteligenci. To umožňuje zpracovávat fotorealistické rendery, pracovat s náročnými aplikacemi využívajícími umělou inteligenci nebo vytvářet pohlcující prostředí virtuální reality.

Notebooky ExpertBook B5 a mobilní pracovní stanice ExpertBook B6 jsou spolehlivé, nabízejí odolnou konstrukci a poskytují vysoký výpočetní výkon. Tyto tři notebooky, které rozšiřují portfolio řady ASUS Expert, poskytují náročným zákazníkům a profesionálům špičkové technologie, jako je procesor Intel Core i9 12. generace, podpora Intel vPro Enterprise a Essentials, volitelně bezpečnostní čip TPM 2.0; certifikace EPEAT Gold a Energy Star nebo certifikaci odolnosti amerického vojenského standardu MIL-STD 810H.

Další tři funkce významně zvyšují kvalitu videokonferencí. Jde o obousměrné potlačení hluku pomocí umělé inteligence zajišťující čistou hlasovou komunikaci, fyzickou krytku webové kamery pro ochranu soukromí a podporu nejnovějšího bezdrátového standardu Intel Wi-Fi 6E pro zvýšení stability připojení.

Dostupnost a ceny

ASUS ExpertBook B5, ExpertBook B5 Flip a ExpertBook B6 Flip se dostanou na trh během čtvrtého čtvrtletí 2022. Další informace vám poskytne lokální zástupce společnosti ASUS.

Video : 
Obrazová galerie:

Profilová karta firmy

ASUS Computer Czech Republic, s.r.o.

ASUS Computer Czech Republic, s.r.o.

Název společnosti ASUS vychází ze jména Pegase (Pegasus) – okřídleného koně z řecké mytologie, který byl symbolem moudrosti a vědění. ASUS ztělesňuje sílu, čistotu a dobrodružného ducha tohoto nádherného stvoření. Každým novým produktem, který vytvoří, míří výš a výš.

Zobrazit detail firmy

Podobné články

Globální prodej PC se v prvním čtvrtletí 2024 vrátil na předpandemickou úroveň

10. 4. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: IDC)
Podle údajů společnosti IDC se celosvětový trh s osobními počítači po dvou letech poklesu vrátil v prvním čtvrtletí roku 2024 k růstu. Celkem se v tomto období prodalo 59,8 milionu PC, což představuje meziroční nárůst o 1,5 %. Čtěte více

Nová vlna zařízení podporujících práci s AI

6. 5. 2024. (redaktor: Michala Benešovská, zdroj: DCD Publishing)
Na trh začínají přicházet nová zařízení, která jsou uzpůsobená práci s umělou inteligencí. Přední výrobci následují trend rozšiřování nástrojů gen-AI a díky novému hardwaru umožňují odbavovat úlohy pro AI částečně lokálně, a tudíž rychleji. Čtěte více

Acer: notebooky Predator Helios Neo 14 a Nitro 16

21. 4. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: Acer)
Společnost Acer rozšířila svou nabídku herních notebooků o dva modely Predator Helios Neo 14 a Nitro 16. Oba nabídnou nové procesory Intel Core Ultra s podporou umělé inteligence, kvalitními displeji, výkonnými grafickými kartami, spolehlivým chlazením a řadou dalších vlastností atraktivních pro hráče i tvůrce obsahu. Čtěte více

Microsoft představil „firemní“ edice počítačů Surface Pro 10 a Surface Laptop 6

9. 4. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: Microsoft)
Microsoft představil své první počítače řady Surface s umělou inteligencí určené pro firemní segment: Surface Pro 10 for Business a Surface Laptop 6 for Business. Novinky disponují vlastnostmi a funkcemi důležitými pro firemní zákazníky, jako jsou adekvátní výkon, dlouhá výdrž baterie, široká konektivita, spolehlivé zabezpečení nebo odolné antireflexní displeje. Čtěte více