Check Point představil platformu Horizon zaměřenou na bezpečnostní operace a prevenci hrozeb

5. 10. 2022. (redaktor: František Doupal, zdroj: Check Point)
Check Point představil platformu Check Point Horizon, která nabízí preventivní bezpečnostní řešení a služby a kombinuje proaktivní technologie pro řízenou prevenci a reakci (MDR/MPR), rozšířenou prevenci a reakci (XDR/XPR) a správu událostí. Platforma využívá zkušeností analytiků, odborníků na výzkum i inovativní AI technologie.

Situace je kritická. Check Point ve své pololetní zprávě upozornil na 42% nárůst kybernetických útoků, hrozbou číslo jedna je nyní pro organizace ransomware. Bezpečnostní týmy se snaží zastavit hrozby a zabránit v šíření útoků, ale kvůli roztříštěnosti bezpečnostních řešení a také nekonečným výstrahám a falešným poplachům chybí potřebný kontext a ucelený pohled na oblast hrozeb. Problém navíc umocňuje nedostatek kyberbezpečnostních zkušeností a kvalifikovaných pracovníků.

Pro všechny organizace je tak zásadní mít bezpečnostní operační centrum (SOC) s nepřetržitým monitorováním, okamžitou reakcí a schopností hrozby aktivně „lovit“. Pro většinu je ovšem takový provoz příliš složitý a nákladný. Bohužel i současná SOC neodpovídají vážnosti situace, protože se většinou zaměřují jen na detekci a reakci na útoky, nikoli na jejich prevenci.

Check Point Horizon poskytuje SOC týmům nástroje a služby potřebné k prevenci útoků v reálném čase: 

  • Check Point Horizon XDR/XPR zvyšuje efektivitu bezpečnostních operací díky rychlé detekci, vyšetřování a automatizaci reakcí na útoky napříč celou IT infrastrukturou. S využitím inovativních AI technologií a big data analýzy ze stovek milionů senzorů po celém světě odhalí Horizon XDR/XPR hrozby uvnitř organizace a zabraní jejich šíření.
  • Check Point Horizon MDR/MPR je MDR služba zaměřená především na prevenci. Využívá odborníky společnosti Check Point, kteří poskytují výkonnou službu SOC-as-a-Service. Analytici zajišťují nepřetržitý monitoring bez ohledu na použité produkty a řešení, a využívají své 25leté zkušenosti s řešením incidentů. Za zákazníky tak mohou vše analyzovat, rozklíčovat, reagovat a přinášet doporučení, jak zlepšit prevenci hrozeb.
  • Horizon Events poskytuje kompletní přehled o událostech napříč všemi produkty Check Point pro efektivní monitoring, vyhledávání a likvidaci hrozeb. Je určen bezpečnostním administrátorům a analytikům pro vyšetřování a řešení všech bezpečnostních incidentů a díky jednoduchému, intuitivnímu a přehlednému cloudovému SaaS řešení šetří cenný čas.
Štítky: 
Bezpečnost, Check Point

Podobné články

Nová služba Acronis MDR přináší integrovanou obnovou po útoku a další možnosti

14. 5. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: Acronis)
Nová služba Acronis Managed Detection and Response (MDR), dostupná poskytovatelům MSP využívajícím Acronis Cyber Protect Cloud, umožňuje nabízet bezpečnostní monitoring, rychlou detekci, investigaci, eliminaci hrozeb, reakci na incidenty a nápravu kybernetických útoků na profesionální úrovni bez nutnosti udržovat kvalifikovaný tým a specializovanou sadu nástrojů. Čtěte více

Platby výkupného za ransomware vzrostly za poslední rok na pětinásobek

10. 5. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: Sophos)
Podle výroční zprávy State of Ransomware 2024 společnosti Sophos se průměrná výše výkupného za poslední rok zvýšila na pětinásobek. Organizace, které zaplatily výkupné, uvádějí průměrnou platbu ve výši dvou milionů dolarů, oproti 400 000 dolarů v průzkumu z roku 2023. Výkupné je ale pouze částí celkových nákladů. Čtěte více

Obavy o zabezpečení cloudů má 96 % firem

9. 5. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: Fortinet)
Neustálý vývoj a zavádění nových cloudových aplikací komplikuje zabezpečení podnikového IT. Podle průzkumu společnosti Fortinet například 96 % respondentů uvádí, že mají střední nebo velké obavy o cloudovou bezpečnost. Podle 93 % dotazovaných je vážným problémem zejména všeobecný nedostatek odborníků na zabezpečení cloudů. Čtěte více

Nový tým Esetu se zaměří na mezinárodní kyberkriminalitu

6. 5. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: Eset)
Bezpečnostní experti z pražské pobočky ESETu se nově cíleně zaměří na mezinárodní aktivity kyberkriminálních útočných skupin. Nově vzniklý tým vedený Jakubem Součkem má za úkol aktivně vyhledávat a dlouhodobě monitorovat obávané útoky ransomwarem, který dle dat společnosti ESET posílil v minulém roce o více než 50 procent. Čtěte více