Cenově dostupný smartphone realme 9 zaujme 108Mpx fotoaparátem

17. 5. 2022. (redaktor: František Doupal, zdroj: realme)
Novinka v portfoliu značky realme míří do nižší střední třídy chytrých telefonů. Navzdory své ceně však dokáže nabídnout elegantní design, Super AMOLED displej s 90Hz obnovovací frekvencí, velkou baterii s podporou rychlého nabíjení. Silnou stránkou přístroje je také trojice fotoaparátů, které dominuje hlavní 108mpx snímač Samsung Isocell.

realme 9 se chlubí zejména sestavou tří fotoaparátů, kdy hlavní 108Mpx snímač Samsung ISOCELL HM6 doplňují superširokoúhlý objektiv a makro objektiv. Novinka využívá technologií Nonapixel Plus, která spojuje devět pixelů do jednoho, čímž výrazně zlepšuje citlivost fotoaparátu i při špatných světelných podmínkách a jeho schopnost regulovat šum. Tuto kombinaci uživatelé ocení zejména při pořizování nočních snímků. K pořízení ostrých a jasných fotografií navíc přispívá až devětkrát přesnější automatické ostření a 3× zoom v senzoru. Zapálení fotografové využijí i režimy jako Street Photography 2.0’s, Peak & Zoom a 90’s Pop Filter.

Holografický design

Povrch telefonu realme 9 je inspirován pouštním světlem. Když na zadní kryt dopadají sluneční paprsky, mění se i jeho barva. Světlo a stíny se pak na rukou přelévají jako vlnky. Tohoto světelného efektu dosáhlo realme prostřednictvím šesti vrstev vytvořených pomocí kombinace technologií Plasma Atom-coating Process a UV-nano Imprinting Process. Díky zeštíhlenému profilu navíc telefon dobře padne ro ruky.

Procesor Qualcomm 4G Snapdragon 680

realme 9 pohání procesor Qualcomm Snapdragon 680, který kombinuje osm jader Cortex-A73 a Cortex-A53 s taktovací frekvencí až 2,4 GHz. Procesor je vyráběný 6nm technologií, která zaručuje až o dvacet procent lepší energetickou účinnost ve srovnání s 11nm technologií. Zpracování grafických operací má na starosti čip Adreno 610. V testu AnTuTu telefon získal 285 893 bodů.

Přístroj dále zaujme také 6,4" Super AMOLED displejem s 90,8% poměrem obrazovky k tělu a sklem Corning Gorilla Glass 5. Rychlé reakce zajistí obnovovací frekvencí 90 Hz v kombinaci se 360Hz vzorkovací frekvencí dotyku.

Bonusem je 33W nabíjení, díky kterému lze 5 000mAh baterii nabít za 75 minut (na polovinu kapacity pak za 31 minut).

Telefon bude k dostání ve třech barevných variantách (Sunburst Gold, Meteor Black a Stargaze White) s pamětí 8 GB + 128 GB za cenu 7 499 Kč.

Video : 
Štítky: 

Podobné články

Ilustrační foto (Motorola)

Samsung se znovu stal nejprodávanější značkou chytrých telefonů

17. 4. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: IDC)
Celosvětový prodej smartphonů v prvním čtvrtletí roku 2024 podle IDC meziročně vzrostl o 7,8 % a Samsung se znovu vyhoupl do pozice nejprodávanějšího výrobce. Čtěte více

Motorola: chytrý telefon edge 50 ultra

28. 4. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: Motorola)
Nové telefony řady Motorola edge 50, včetně vlajkové lodi edge 50 ultra, přinášejí exkluzinví materiály, vysoký výkon, vylepšený design nebo pokročilý systém fotoaparátů, který obsahuje vylepšení na bázi umělé inteligence. Novinka zaujme také fotoaparátem a displejem s certifikací společnosti Pantone. Čtěte více

Google Find My Device umožní lokalizovat ztracenou elektroniku

10. 4. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: Google)
Společnost Google spustila dlouho očekávanou funkci Find My Device, kterou poprvé ohlásila již na své loňské vývojářské konferenci. Technologie využívá sdílenou síť tvořenou miliardami zařízení se systémem Android a funkčně odpovídá možnostem podobných služeb společností Apple a Tile. Aktuálně je služba dostupná v USA a Kanadě, zbytek světa by měl brzy následovat. Čtěte více

Nová aktualizace uživatelského rozhraní One UI 6.1 rozšiřuje technologii Galaxy AI do dalších zařízení

5. 4. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: Samsung)
Společnost Samsung nasazuje umělou inteligenci Galaxy AI do většího počtu zařízení prostřednictvím aktualizovaného uživatelského rozhraní One UI 6.1. Mobilní umělá inteligence se tak dostane k podstatně většímu počtu uživatelů – od konce března ji budou moci postupně využít i majitelé telefonů řady Galaxy S23, S23 FE, Z Fold5, Z Flip5 a tabletů řady Tab S9. Čtěte více