Asus: notebook Zenbook 14X OLED (UX5400)

1. 1. 2022. (redaktor: František Doupal, zdroj: Asus)
Prémiový tenký a lehký notebook Asus 14X OLED (UX5400) s úhlopříčkou displeje 14 palců je vybaven mimořádně jasným displejem s technologií HDR a rozlišením až 4K. Počítač zaujme i svým elegantním provedením s mnoha zajímavými prvky a další moderní výbavou.

Uživatelský zážitek z notebooku Zenbooku 14X OLED vylepšuje několik promyšlených konstrukčních prvků. Precizně zkonstruovaný pant ErgoLift s rozsahem pohybu až 180° mírně naklání zadní část notebooku při otevření, aby bylo psaní pohodlnější. Zenbook 14X OLED je také odolný, protože splňuje požadavky na náročný americký armádní standard MIL-STD-810H v oblasti spolehlivosti a odolnosti.

Asus ScreenPad vylepšuje tradiční zážitek z notebooku pomocí interaktivní sekundární dotykové obrazovky zabudované do touchpadu, která zvyšuje produktivitu uživatele. Jeho aplikace ScreenXpert 2 připomíná prostředí chytrého telefonu a je určena pro organizování práce na více obrazovkách, umožňuje jednoduše spravovat úkoly, vytvářet vlastní pracovní postupy při multitaskingu a zvládá bezproblémovou interakci mezi displejem, ScreenPadem a dalšími připojenými monitory.

Navzdory 16,9 mm tenkému šasi nabízí Zenbook 14X OLED všechny nejrůznější porty potřebné pro připojení periferních zařízení na cestách včetně portu USB-A 3.2 Gen 2, dvou portů USB-C s podporou Thunderbolt 4, portu HDMI, slotu pro kartu microSD a audio konektoru. Zenbook 14X OLED má také snímač otisků prstů, který je pohodlně umístěný na zapínacím tlačítku. Díky tomu se lze snadno a bezpečně přihlásit jedním dotykem pomocí funkce Windows Hello.

Věrný obraz

Až 4K OLED HDR NanoEdge displej s úhlopříčkou 14" a tenkým rámečkem využívá poměr stran 16:10, který poskytuje o 18 % větší vizuální pracovní prostor než standardní displej s poměrem stran 16:9. Vyšší obrazovka umožňuje mj. uživateli vidět větší část webové stránky nebo dokumentu, aniž by musel rolovat nahoru nebo dolů, takže je ideální pro čtení, psaní nebo kódování.

Displej má 100% barevný gamut DCI-P3 a také certifikaci PANTONE Validated pro živé a přesné barvy. Technologie OLED zajišťuje věrnou černou s kontrastním poměrem až 1 000 000:1. Nadstandardní péči o zrak garantuje certifikát TÜV o nízkých emisích modrého světla.

Vynikající výkon

Zenbook 14X OLED je vybaven procesorem až Intel Core i7-1165G7 11. generace, až 16 GB RAM a samostatnou grafikou NVIDIA GeForce MX450. Díky tomu nabízí všestranný výkon potřebný pro plynulý multitasking a efektivní práci. Zásluhou až 1 TB PCIe 3.0 x4 M.2 SSD a gigabitové Intel Wi-Fi 6 (802.11ax) je načítání aplikací nebo webových stránek otázkou okamžiku.

Výkon procesoru zvyšuje technologie Asus Intelligent Performance Technology (AIPT) zajišťující trvalý maximální výkon. Technologie AIPT je mimořádně účinná konstrukce chlazení a současně řešení pro úsporu energie. Využívá exkluzivní algoritmy společnosti Asus v kombinaci s pěti až devíti inteligentními senzory, aerodynamickou konstrukcí ventilátoru IceBlades a 100wattovým napájecím zdrojem. To vše zajišťuje inteligentní zvýšení výkonu procesoru s lepší stabilitou, prodlužuje výdrž baterie na celý den, a zároveň udržuje notebook tišší a chladnější. Díky technologii Asus Intelligent Performance Technology může notebook pracovat na plné obrátky tak dlouho, jak je potřeba. K dispozici jsou tři uživatelsky volitelné režimy: Režim Performance zvyšuje výkon na maximum a nastavuje parametry chlazení s ohledem na náročné pracovní zatížení; režim Balanced inteligentně optimalizuje výkon, chladicí a energetické parametry pro zvládání každodenních úkolů; a režim Whisper zajišťuje chladný a tichý provoz s úsporou energie. Pomocí technologie Asus Intelligent Performance Technology v režimu Performance může Zenbook 14X OLED využívat nárůst výkonu až o 70 % ve srovnání s běžným notebookem.

Ceny a dostupnost

Asus Zenbook 14X OLED (UX5400) se již prodává za v následujících konfiguracích:

  • UX5400EG-KN137T (Core i7-1165G7, 16 GB RAM, 512 GB SSD, MX450) za 40 990 Kč;
  • UX5400EG-KN265T Core i5-1135G7, 16 GB RAM, 512 GB SSD, MX450) za 34 990 Kč.
Video : 
Štítky: 

Profilová karta firmy

ASUS Computer Czech Republic, s.r.o.

ASUS Computer Czech Republic, s.r.o.

Název společnosti ASUS vychází ze jména Pegase (Pegasus) – okřídleného koně z řecké mytologie, který byl symbolem moudrosti a vědění. ASUS ztělesňuje sílu, čistotu a dobrodružného ducha tohoto nádherného stvoření. Každým novým produktem, který vytvoří, míří výš a výš.

Zobrazit detail firmy

Podobné články

Globální prodej PC se v prvním čtvrtletí 2024 vrátil na předpandemickou úroveň

10. 4. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: IDC)
Podle údajů společnosti IDC se celosvětový trh s osobními počítači po dvou letech poklesu vrátil v prvním čtvrtletí roku 2024 k růstu. Celkem se v tomto období prodalo 59,8 milionu PC, což představuje meziroční nárůst o 1,5 %. Čtěte více

Nová vlna zařízení podporujících práci s AI

6. 5. 2024. (redaktor: Michala Benešovská, zdroj: DCD Publishing)
Na trh začínají přicházet nová zařízení, která jsou uzpůsobená práci s umělou inteligencí. Přední výrobci následují trend rozšiřování nástrojů gen-AI a díky novému hardwaru umožňují odbavovat úlohy pro AI částečně lokálně, a tudíž rychleji. Čtěte více

Acer: notebooky Predator Helios Neo 14 a Nitro 16

21. 4. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: Acer)
Společnost Acer rozšířila svou nabídku herních notebooků o dva modely Predator Helios Neo 14 a Nitro 16. Oba nabídnou nové procesory Intel Core Ultra s podporou umělé inteligence, kvalitními displeji, výkonnými grafickými kartami, spolehlivým chlazením a řadou dalších vlastností atraktivních pro hráče i tvůrce obsahu. Čtěte více

Microsoft představil „firemní“ edice počítačů Surface Pro 10 a Surface Laptop 6

9. 4. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: Microsoft)
Microsoft představil své první počítače řady Surface s umělou inteligencí určené pro firemní segment: Surface Pro 10 for Business a Surface Laptop 6 for Business. Novinky disponují vlastnostmi a funkcemi důležitými pro firemní zákazníky, jako jsou adekvátní výkon, dlouhá výdrž baterie, široká konektivita, spolehlivé zabezpečení nebo odolné antireflexní displeje. Čtěte více