Samsung: tablet Galaxy Tab A8

25. 12. 2021. (redaktor: František Doupal, zdroj: Samsung)
Společnost Samsung představila nejnovější a dosud nejvýkonnější přírůstek do řady tabletů Tab A. Mezi jeho hlavní výhody patří rozměrný displej a výkon vhodný pro všechny běžné činnosti v tenkém a lehkém provedení, které se výborně hodí ke každodennímu využití při učení, zábavě, komunikaci s přáteli apod.

Galaxy Tab A8 patří do řady typických tabletů Samsung Galaxy, pozná se to na první pohled i dotyk. Displej s úhlopříčkou 10,5" je ovšem větší než u předchozích modelů, a potěší také tenký rámeček a poměr stran 16:10. Poměr displeje k celkové ploše těla tak dosahuje 80 % a slibuje podstatně lepší divácký zážitek než u předchozích modelů. A pochvalu si díky čtyřem reproduktorům s technologií Dolby Atmos zaslouží i zvuk.

Displejem a reproduktory ovšem přednosti Galaxy Tab A8 rozhodně nekončí, mezi ty nejvýraznější patří vylepšený výkon. Procesor i grafická jednotka jsou v porovnání s předchůdci v řadě Galaxy Tab A o 10 % silnější, takže se zájemci můžou těšit na rychlejší a plynulejší chod. Galaxy Tab A8 bude navíc k dispozici v různých verzích s úložným prostorem 32 a 64 GB. A pokud by to někomu bylo málo, může si pomocí karty microSD zvětšit úložný prostor až o 1 TB. Pokud jde o paměť, na výběr jsou 3 nebo 4 GB RAM. Baterie s kapacitou 7 040 mAh umožňuje rychlé 15W dobíjení s 15 W, což znamená dlouhé hodiny práce nebo zábavy bez obav.

Pohodlí a ochrana

Řada Galaxy, to samozřejmě nejsou jen tablety – jde o rozsáhlý ekosystém přístrojů a partnerských zařízení i aplikací, který svým uživatelům výrazně usnadňuje a vylepšuje každodenní život. Poslední dva roky ukázaly, že tablety slouží jako brána k jedinečným zážitkům v práci i při zábavě. Galaxy Tab A8 se výborně hodí pro školáky – nabízí spoustu interaktivního edukativního obsahu a zároveň umožňuje efektivní a pohodlnou rodičovskou kontrolu, takže představuje skvělé a bezpečné řešení i pro menší děti při jejich domácí výuce a hrách. Rodiče si díky přehledným tabulkám a grafům můžou snadno udělat přesný obrázek, jak se tablet používá, a případně nastavit jistá omezení, aby ho děti nedržely v rukou celý den. Menším uživatelům se zase budou jistě líbit speciální barevná schémata a hravé ikony, které si můžou nastavit na pracovní ploše ve svém uživatelském profilu.

Radost budou mít i milovníci multitaskingu, kterým displej dává možnost rozdělit ho na dvě okna a v každém otevřít jinou aplikaci, případně přidat vyskakovací okno – o vše se postará systém Multi-Active Window. Během domácí výuky si tak člověk může povídat se spolužáky, dělat si poznámky nebo si prohlížet prezentace. Při brouzdání internetem stačí jen přejet prstem z aktuálního okna na stranu displeje a druhé okno se otevře automaticky – postará se o to funkce Drag & Split, záruka dynamického prohlížení webu.

Za zmínku nepochybně stojí dvojice fotoaparátů, případně pak zbrusu nová funkce Screen Recorder umožňující dělat snímky a videosnímky obrazovky.

Všechny ty báječné funkce a možnosti si majitelé budou navíc moct užívat v klidu a bez jakýchkoli obav o bezpečí svých dat. O to se postará bezpečnostní platforma Samsung Knox s vícevrstvou ochranou. Tablet lze odemykat rozpoznáváním tváře, takže se k němu nikdo nepovolaný nedostane, a díky neustálé ochraně základního softwaru je nepřístupný i digitálním útočníkům.

Další velkou výhodou je služba Samsung TV Plus s víc než 200 kanály zdarma, díky níž si majitelé Tab A8 můžou užívat živého vysílání i videozáznamů podle chuti. Novým uživatelům navíc Tab A8 nabídne dva měsíce služby YouTube Premium bez reklam, což znamená možnost sledovat oblíbená videa bez přerušení, na pozadí nebo offline.

Štítky: 

Profilová karta firmy

Samsung Electronics Czech and Slovak, s.r.o.

Samsung Electronics Czech and Slovak, s.r.o.

Samsung inspiruje svět a tvoří budoucnost svými transformačními myšlenkami a technologiemi. Společnost nově definuje svět televizorů, smartphonů, tabletů, nositelných chytrých zařízení a digitálních spotřebičů, síťových a paměťových prvků, LSI systémů, polovodičů a LED displejů. Pro nejnovější informace navštivte Samsung Newsroom na adrese: http://news.samsung.com..

Zobrazit detail firmy

Podobné články

Microsoft představil „firemní“ edice počítačů Surface Pro 10 a Surface Laptop 6

9. 4. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: Microsoft)
Microsoft představil své první počítače řady Surface s umělou inteligencí určené pro firemní segment: Surface Pro 10 for Business a Surface Laptop 6 for Business. Novinky disponují vlastnostmi a funkcemi důležitými pro firemní zákazníky, jako jsou adekvátní výkon, dlouhá výdrž baterie, široká konektivita, spolehlivé zabezpečení nebo odolné antireflexní displeje. Čtěte více

Nová aktualizace uživatelského rozhraní One UI 6.1 rozšiřuje technologii Galaxy AI do dalších zařízení

5. 4. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: Samsung)
Společnost Samsung nasazuje umělou inteligenci Galaxy AI do většího počtu zařízení prostřednictvím aktualizovaného uživatelského rozhraní One UI 6.1. Mobilní umělá inteligence se tak dostane k podstatně většímu počtu uživatelů – od konce března ji budou moci postupně využít i majitelé telefonů řady Galaxy S23, S23 FE, Z Fold5, Z Flip5 a tabletů řady Tab S9. Čtěte více
Panasonic Toughbook G2mk2

Panasonic: odolné tablety Toughbook G2 a 33mk3

17. 3. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: Panasonic)
Společnost Panasonic Connect představila inovované verze svých odnímatelných odolných tabletů. Jak 10,1" model G2mk2, tak 12" model 33mk3 přinášejí vysokou odolnost, dlouhou výdrž, široké možnosti přizpůsobení, bohatou konektivitu a vyvážený výkon, díky kterým je terénní pracovníci ocení bez ohledu na pracovní úkol, aplikaci nebo prostředí. Čtěte více

Tablety v roce 2024: Mají stále co nabídnout?

5. 3. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: DCD Publishing)
Trend je neúprosný. Tablety se prodávají stále hůř. Vloni jejich prodej klesl o desítky procent. Drtí je jak konkurence ze strany chytrých telefonů a notebooků, tak i nasycení trhu a prodlužující se životní cyklus zařízení. I přesto jde o segment, který bude ještě nějakou dobu schopný ospravedlnit svou existenci. Navíc se očekává brzký příchod inovovaných iPadů Pro od Applu... Čtěte více