Realme narzo: levné herní telefony s velkou baterií míří na český trh

7. 7. 2021. (redaktor: Michala Benešovská, zdroj: realme)
Společnost realme patří mezi nejrychleji rostoucí značky mobilních telefonů na světě z velké části díky modelům z řady realme narzo 20. Ty vlastní miliony mladých uživatelů z generace Z po celém světě. Na tento úspěch nyní přichází navázat realme narzo 30A. Stejně jako předchůdci sází na výkonný herní procesor, velkou baterii a nízkou cenovku – pouhých 2899 Kč.

Nejnovější smartphone realme narzo 30A je prvním modelem z řady narzo 30, která cílí zejména na mladé uživatele smartphonů se zálibou v mobilních hrách. Následovat by mělo realme narzo 30 5G, které bude prvním telefonem z této rodiny s podporou sítí páté generace. 

„Telefony z řady realme narzo 20 si získaly velkou oblibu hlavně u milionů mladších uživatelů, které oslovila kombinace herního výkonu, velké baterie, rychlého nabíjení a nízké ceny. Série narzo 30 zdědí nejlepší vlastnosti svých předchůdců a přidá zase něco navíc. Tím pomůže naše silné postavení mezi mladými po celém světě ještě upevnit,“ řekl Madhav Sheth, vice prezident a CEO realme pro Evropu a Indii. 

Telefon realme narzo 30A, který je prvním oficiálně dostupným modelem ze série realme narzo v České republice, využívá osmijádrový procesor MediaTek Helio G85 s GPU Mali G-52, díky němuž dosáhl telefon na hodnotu 200 000+ v benchmarku AnTuTu. 

Další silnou stránkou tohoto telefonu je 6000mAh baterie. Jde o největší baterii v tomto cenovém segmentu, která uživateli zajistí až 46 dní pohotovostního režimu. Dále nechybí 18W rychlé nabíjení a možnost doplňovat energii dalším telefonům, tzv. ODT Reverse Charging. Speciální mód umožní uživateli uspat všechny aplikace kromě šesti oblíbených, čímž se výdrž baterie ještě zvýší.

Zážitek z konzumace vizuálního obsahu podpoří i 6,5palcový Mini-drop displej s 88,7% využitím čelní plochy a také 13Mpx duální fotoaparát. Ten je vybaven režimem pro noční focení, díky němuž lze dosáhnout ostrých fotek i bez stativu, a třemi stylovými filtry Cyberpunk, Flamingo a Modern Gold.

Telefon realme narzo 30A přichází na český trh ve variantáě 3+32 GB a barevném provedení Laser Blue a Laser Black. Od 5. července je v prodeji za 2 899 Kč.

Štítky: 
Smartphony, realme

Podobné články

Ilustrační foto (Motorola)

Samsung se znovu stal nejprodávanější značkou chytrých telefonů

17. 4. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: IDC)
Celosvětový prodej smartphonů v prvním čtvrtletí roku 2024 podle IDC meziročně vzrostl o 7,8 % a Samsung se znovu vyhoupl do pozice nejprodávanějšího výrobce. Čtěte více

Motorola: chytrý telefon edge 50 ultra

28. 4. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: Motorola)
Nové telefony řady Motorola edge 50, včetně vlajkové lodi edge 50 ultra, přinášejí exkluzinví materiály, vysoký výkon, vylepšený design nebo pokročilý systém fotoaparátů, který obsahuje vylepšení na bázi umělé inteligence. Novinka zaujme také fotoaparátem a displejem s certifikací společnosti Pantone. Čtěte více

Google Find My Device umožní lokalizovat ztracenou elektroniku

10. 4. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: Google)
Společnost Google spustila dlouho očekávanou funkci Find My Device, kterou poprvé ohlásila již na své loňské vývojářské konferenci. Technologie využívá sdílenou síť tvořenou miliardami zařízení se systémem Android a funkčně odpovídá možnostem podobných služeb společností Apple a Tile. Aktuálně je služba dostupná v USA a Kanadě, zbytek světa by měl brzy následovat. Čtěte více

Nová aktualizace uživatelského rozhraní One UI 6.1 rozšiřuje technologii Galaxy AI do dalších zařízení

5. 4. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: Samsung)
Společnost Samsung nasazuje umělou inteligenci Galaxy AI do většího počtu zařízení prostřednictvím aktualizovaného uživatelského rozhraní One UI 6.1. Mobilní umělá inteligence se tak dostane k podstatně většímu počtu uživatelů – od konce března ji budou moci postupně využít i majitelé telefonů řady Galaxy S23, S23 FE, Z Fold5, Z Flip5 a tabletů řady Tab S9. Čtěte více