Do ČR oficiálně vstupuje další značka smartphonů

22. 2. 2021. (redaktor: František Doupal, zdroj: Vivo)
Na český trh oficiálně přichází pátý největší výrobce chytrých telefonů. Společnost Vivo, která je podobně jako např. značky Oppo nebo OnePlus, součástí koncernu BBK Electronics, své tuzemské tažení zahájí s cenově dostupnými telefony řady Y70, Y20s a Y11s.

První tři telefony značky Vivo jsou v ČR v prodeji od 18. února 2021.

„S potěšením můžeme říct své první, „Ahoj, Česko!“ a oficiálně představit Vivo i první modely našich chytrých telefonů určených pro český trh. Do Česka vstupujeme v době, která je velice náročná jak pro každého z nás, tak pro podnikání. Naše plány pro Česko a náš závazek rozšířit naše působení po celé Evropě však zůstaly nezměněny. Odráží to naši filozofii: dělat správné věci správným způsobem“, řekl Denny Deng, viceprezident a prezident pro evropský trh společnosti Vivo.

Společnost Vivo byla založena v roce 1995. Původně působila na trhu telekomunikace a spotřební elektroniky se zaměřením na pevné a bezdrátové telefony. Celosvětově známou značkou chytrých telefonů se stala až v roce 2011. S ročním prodejem 111 milionů kusů si Vivo v současné době drží pozici pátého největšího výrobce chytrých telefonů na světě.

Vivo na českém trhu prozatím oficiálně představilo chytré telefony řady Y. Obecně lze říci, že jde o levnější telefony, u kterých výrobce kladl důraz na výdrž baterie, design nebo fotoaparáty. Přístroje jsou vybaveny procesory Qualcomm Snapdragon a nepříliš silně přizpůsobenou verzí Androidu 11. Hned po spuštění navíc na uživatele čeká další aktualizace softwaru.

Nonstop energie se dvěma kartami: Vivo Y70

Na vrcholu řady Y stojí model Vivo Y70. Je poháněný čipovou sadou Qualcomm Snapdragon 665 s GPU Adreno 610 a podporuje rychlé nabíjení baterie pomocí technologie 33W Watt FlashCharge. Fotoaparát je vybaven 48megapixelovým snímačem, který podporuje nahrávání videa ve 4K rozlišení a režimem Super Night pro fotografování za zhoršených světelných podmínek. Pod AMOLED displejem se skrývá snímač otisků prstů. Paměť RAM s kapacitou 8 GB doplňuje 128GB úložiště na data. Paměť lze rozšířit pomocí microSD karty až do velikosti 1 TB. Ve stejném zásobníku pro paměťovou kartu mohou být současně uloženy dvě SIM karty.

Skvělá cena bez obětování výkonu: Vivo Y20s a Vivo Y11s

Telefony střední třídy Vivo Y20s a Vivo Y11s díky baterii s kapacitou 5000 mAh na jedno nabití bez problému vydrží až dva dny. Přístroje mají skener otisků prstů umístěný v tlačítku napájení a disponují čipovou sadou Qualcomm Snapdragon 460. Y20s AI Triple Macro nabízí širokou škálu funkcí, včetně Face Beauty a Portrait Light efektů. Uživatelé mohou dále počítat s 13MPx hlavním fotoaparátem, clonou f/2.2 a technologii PDAF.

Vivo Y70 je v prodeji za koncové ceny 5 999 Kč, Vivo Y20s za 4 299 Kč a Vivo Y11s za 3 299 Kč.

Štítky: 

Podobné články

Ilustrační foto (Motorola)

Samsung se znovu stal nejprodávanější značkou chytrých telefonů

17. 4. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: IDC)
Celosvětový prodej smartphonů v prvním čtvrtletí roku 2024 podle IDC meziročně vzrostl o 7,8 % a Samsung se znovu vyhoupl do pozice nejprodávanějšího výrobce. Čtěte více

Motorola: chytrý telefon edge 50 ultra

28. 4. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: Motorola)
Nové telefony řady Motorola edge 50, včetně vlajkové lodi edge 50 ultra, přinášejí exkluzinví materiály, vysoký výkon, vylepšený design nebo pokročilý systém fotoaparátů, který obsahuje vylepšení na bázi umělé inteligence. Novinka zaujme také fotoaparátem a displejem s certifikací společnosti Pantone. Čtěte více

Google Find My Device umožní lokalizovat ztracenou elektroniku

10. 4. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: Google)
Společnost Google spustila dlouho očekávanou funkci Find My Device, kterou poprvé ohlásila již na své loňské vývojářské konferenci. Technologie využívá sdílenou síť tvořenou miliardami zařízení se systémem Android a funkčně odpovídá možnostem podobných služeb společností Apple a Tile. Aktuálně je služba dostupná v USA a Kanadě, zbytek světa by měl brzy následovat. Čtěte více

Nová aktualizace uživatelského rozhraní One UI 6.1 rozšiřuje technologii Galaxy AI do dalších zařízení

5. 4. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: Samsung)
Společnost Samsung nasazuje umělou inteligenci Galaxy AI do většího počtu zařízení prostřednictvím aktualizovaného uživatelského rozhraní One UI 6.1. Mobilní umělá inteligence se tak dostane k podstatně většímu počtu uživatelů – od konce března ji budou moci postupně využít i majitelé telefonů řady Galaxy S23, S23 FE, Z Fold5, Z Flip5 a tabletů řady Tab S9. Čtěte více