Lenovo doplnilo portfolio o nejtenčí ThinkPad X1 Titanium Yoga a další novinky

13. 1. 2021. (redaktor: František Doupal, zdroj: Lenovo)
Společnost Lenovo uvedla na trh dosud nejtenčí zařízení ze série ThinkPad, ThinkPad X1 Titanium Yoga. Notebook je vyroben z titanu a při tloušťce jen něco málo přes 11 mm disponuje 13,5" displejem s poměrem stran 3:2 a podporou Dolby Vision HDR a Dolby Aos Speaker System. Proměnou prošly i další ThinkPady.

Kompletní změnou prošly ThinkPad X1 Carbon Gen 9 a X1 Yoga Gen 6, které nyní nabízejí lepší uživatelské prostředí, displej se sníženým vyzařováním modrého světla s rozlišením 16:10, integrovanou čtečku otisku prstů a nově i funkci ComputerVision Experiences podpořenou senzorem

Lenovo dále představilo ThinkPad X12 Detachable, který kombinuje vlastnosti notebooku s flexibilitou 12,3" odnímatelného tabletu. Displej je chráněn odolným sklem Corning Gorilla Glass a podporuje volitelná pera Lenovo Precision Pen nebo Lenovo Digital Pen. Na další level se posouvají i inteligentní dockovací zařízení ThinkPad Thunderbolt 4 a USB-C Universal a Smart Docks.Ta jsou navržena tak, aby řešila veškeré scénáře připojování odkudkoliv, umožňující tichou detekci, stahování a instalaci aktualizací firmwaru. Smart Docks poháněné Microsoft Azure Sphere vylepšují funkčnost aktualizací v případě vzdáleného fungování, správu zařízení a monitorování stavu portu bez rušení uživatele a nutnosti připojení PC.

Práce na dálku vyžaduje efektivní nástroje

Lenovo usiluje o vedoucí pozici v oblasti konektivity, čemuž nasvědčuje možnost připojení všech modelů ThinkPad X1 skrze 5G. Notebooky podporují i připojení 4G-LTEpro případ, že se v dané oblasti zatím 5G infrastruktura nevyskytuje.

Další klíčové vlastnosti novinek:

  • Integrovaná Wi-Fi 6.
  • X1 Carbon a X1 Yoga poskytují Dolby Voice pro kvalitní konferenční hovory využívající prostorovou zvukovou technologii, která odděluje hlasy pro přirozenější meetingy. Dolby Voice optimalizuje výkon reproduktorů a mikrofonů pomocí funkcí, jako je dynamické vyrovnání, které se automaticky přizpůsobí tišším hlasům a potlačení šumu pro snížení nežádoucích zvuků na pozadí a ozvěnu bez ohledu na to, jakou platformu uživatel používá. Produktivita je podpořena i lepším rozpoznáváním řeči pro hlasové asistenty. Vybrané displeje napříč portfoliem disponují funkcí redukce modrého světla pro snížení namáhání očí. Nové poměry obrazovky 16:10 nebo 3:2 nabízejí více pixelů a vylepšují poměr obrazovky k tělu notebooku.
  • Nejnovější portfolio X1 podporuje na vybraných displejích Dolby Vision pro věrnou kvalitu obrazu a barev a spolu s reproduktorovým systémem Dolby Aos zajišťuje kvalitní zvuk. Model X12 rovněž nabízí podporu Dolby Vision se systémem Dolby Audio.
  • Portfolio ThinkPad X1 (kromě X1 Fold) je navrženo na platformě Intel Evo a je poháněno procesory Intel Core 11. generace s grafikou Intel Iris Xe, které přinášejí vyšší rychlost
    a inteligenci. Společně s bezpečnostním řešením ThinkShield, Intel Hardware Shield dostupným výhradně na platformě Intel vPro poskytuje ochranu počítače integrovanou v hardwaru.
  • Bezpečnost a ComputerVision Experiences (CVx) jsou vylepšeny o detekci přítomnosti člověka za účelem bezdotykového přihlášení díky rozpoznání obličejepomocí Windows Hello a rovněž uzamčení v případě vzdálení. Nové funkce doplněné o delší výdrž baterie, volitelný displej PrivacyGuard ePrivacy, který pomáhá chránit uživatele před zvědavými pohledy a PrivacyAlert pro upozornění, když někdo kouká přes rameno, posunou CVx na vyšší úroveň zapojení. Integrace otisku prstu do tlačítka napájení efektivně snoubí dvě funkce do jedné.
  • Pro celou rodinu ThinkPad je k dispozici nejnovější aktualizace Lenovo Commercial Vantage –nová verze 1.3 přináší vylepšené rozložení uživatelského rozhraní s cílem usnadnit uživatelům ovládání a přizpůsobení funkcí zabudovaných do zařízení a poskytnout správcům IT lepší správu u koncových uživatelů.

Ceny a dostupnost

  • ThinkPad X1 Titanium Yoga bude dostupný od února 2021 s cenou od 69 990 Kč včetně DPH.
  • ThinkPad X1 Carbon bude k dispozici od dubna 2021. Očekává se, že ceny začnou od 59 990 Kč včetně DPH.
  • ThinkPad X1 Yoga bude k dispozici od dubna 2021. Očekává se, že ceny začnou od 69 900 Kč včetně DPH.
  • ThinkPad X12 Detachable bude k dispozici od února s cenou od 44 990 Kč včetně DPH.
  • ThinkPad X1 Carbon 9. generace a X1 Yoga 6. generace budou dostupné od dubna, ceny budou upřesněny.
Video : 
Štítky: 

Profilová karta firmy

Lenovo

Lenovo

Lenovo, společnost s obratem 34 miliard USD, je největší výrobce počítačů na světě a lídr v PC Plus éře, který poskytuje uživatelům ve více než 160 zemích špičkové produkty a služby postavené na moderních technologiích. Lenovo patří celosvětově k lídrům v oboru, a to díky zaměření na výzkum, vývoj, inovace a kvalitu. Uživatelům nabízí kvalitní služby a produkty s bezpečnostními nástroji a uživatelsky přívětivými technologiemi. Vedle etablované řady business notebooků ThinkPad rozšířilo Lenovo své portfolio také o řadu IdeaPad, určenou převážně domácím uživatelům.

Zobrazit detail firmy

Podobné články

Globální prodej PC se v prvním čtvrtletí 2024 vrátil na předpandemickou úroveň

10. 4. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: IDC)
Podle údajů společnosti IDC se celosvětový trh s osobními počítači po dvou letech poklesu vrátil v prvním čtvrtletí roku 2024 k růstu. Celkem se v tomto období prodalo 59,8 milionu PC, což představuje meziroční nárůst o 1,5 %. Čtěte více

Nejnovější generace počítačů HP EliteBook vsadila na integrovanou umělou inteligenci

14. 5. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: HP Inc.)
Společnost HP Inc. představila 11. generaci notebooků řady EliteBook určených pro náročné firemní zákazníky. Počítače jsou dostupné v řadě variant, ve všech případech však nabízejí podporu umělé inteligence a dalších moderních technologií. Novinkou je například řešení Endpoint Security Controller pro ochranu před kybernetickými útoky za pomoci kvantových technologií. Čtěte více

Nová vlna zařízení podporujících práci s AI

6. 5. 2024. (redaktor: Michala Benešovská, zdroj: DCD Publishing)
Na trh začínají přicházet nová zařízení, která jsou uzpůsobená práci s umělou inteligencí. Přední výrobci následují trend rozšiřování nástrojů gen-AI a díky novému hardwaru umožňují odbavovat úlohy pro AI částečně lokálně, a tudíž rychleji. Čtěte více

Acer: notebooky Predator Helios Neo 14 a Nitro 16

21. 4. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: Acer)
Společnost Acer rozšířila svou nabídku herních notebooků o dva modely Predator Helios Neo 14 a Nitro 16. Oba nabídnou nové procesory Intel Core Ultra s podporou umělé inteligence, kvalitními displeji, výkonnými grafickými kartami, spolehlivým chlazením a řadou dalších vlastností atraktivních pro hráče i tvůrce obsahu. Čtěte více