OnePlus: chytrý telefon OnePlus 8T

15. 11. 2020. (redaktor: František Doupal, zdroj: OnePlus)
Značka OnePlus představila svou novou vlajkovou loď, smartphone OnePlus 8T. V návaznosti na úspěch modelů série 8, uvedených na trh v předcházejících měsících tohoto roku, OnePlus opět posouvá hranice zavedením celé řady nových technologií včetně kalibrovaného 120Hz Fluid AMOLED displeje a technologie nabíjení Warp Charge 65.

Technologie Warp Charge 65 dokáže telefon na celý den provozu dobít za 15 minut. Využívá zdvojenou konfiguraci baterie, díky které dokáže rychle doplnit celkovou kapacitu 4 500 mAh i při běžném používání za 39 minut. OnePlus 8T je vybaven 12 teplotními čidly a extra čipem v adaptéru a kabelu, díky čemuž udrží nabíjecí teplotu na komfortní úrovni, i když pracuje až s výkonem 65W.

120Hz Fluid AMOLED displej

OnePlus 8T má 120Hz plochý Fluid AMOLED displej, který jako první svého typu vůbec získal hodnocení A + od DisplayMate. Každé ťuknutí nebo posun po panelu je překvapivě hladký, takže hráči si mohou užívat i nejintenzivnější hry s nebývalou plynulostí a procházet bez zadrhnutí sociální média a další kanály. OnePlus 8T nabízí také nejvyšší přesnost barev s indexem JNCD 0,3 (Just Noticeable Color Difference – znatelný barevný rozdíl). Flexibilní displej FHD+ 2.5D nabízí špičkový jas až 1 100 nitů, díky čemuž se zobrazuje čistý obraz i za jasného slunečního světla.

Výkon

OnePlus 8T je vybavený procesorem Qualcomm Snapdragon 865 5G a Snapdragon X55 5G se systémem modemu RF, který umožňuje několikagigabitové připojení 5G, fotografování v profesionální kvalitě s gigapixelovou rychlostí, hraní s ultra realistickou grafikou a intuitivní využití umělé inteligence. Nechybí ani podpora Wi-Fi 6.

Díky až 256GB UFS 3.1 flash paměti může telefon podávat rychlejší a stabilnější výkon. Hardware umožňuje pořizovat 4K videa a přehrávat je s menším vybíjením baterie, což umožňuje uživatelům využívat přenosové rychlosti 5G na streamování HD videa nebo hrát bez omezení i na cestách hry náročné na výkon.

Quad-Camera systém

Novinka disponuje univerzální sadou kamer navrženou tak, aby efektivně zachytily všechny momenty v ostrém detailu. Čtyřkamerový systém zahrnuje hlavní 48MPx fotoaparát s optickou stabilizací obrazu, ultraširokoúhlý 123° objektiv a dvojici 16Mpx objektivů pro makro a monochromatické záběry. Software pro stabilizaci videa umožňuje univerzální sadě kamer zvládnout i ty nejnáročnější požadavky. Nový režim Video portrét vytváří živé klipy s přirozeným bokeh efektem, založeným na AI, která přesně detekuje lidské bytosti a rozostří pozadí.

Design

OnePlus 8T je k dispozici ve dvou barevných variantách: Aquamarine Green a Lunar Silver. Akvamarínově zelená verze využívá difuzní reflexe, formu lomu světla, který jej rozptyluje do různých úhlů a směrů. Lunar stříbrná varianta kombinuje prémiový matný skleněný povrch s uklidňujícím šedým tónem, čímž dosahuje rovnováhy mezi estetickou elegancí a komfortem.

OxygenOS 11

Nejen, že OnePlus 8T je prvním zařízením OnePlus, které přichází s nejnovější verzí operačního systému OnePlus OxygenOS 11 hned po vybalení z krabice, ale je to také první smartphone nevyráběný společností Google, který bude uveden na trh s Androidem 11. Pro OxygenOS 11 je charakteristické vylepšené rozložení, odvážný design a několik užitečných funkcí, které zjednodušují jednoruční ovládání a dělají jej intuitivnější.

OxygenOS 11 zahrnuje nově optimalizované animace a gesta, a také četné možnosti pro úpravu osobních preferencí. Například 11 nových možností zobrazení hodin Always On Display, lepší jednoruční ovládání gest a Zen režim 2.0. Čistý vzhled a prostředí umožňují uživatelům zefektivnit každodenní úkoly, zlepšit efektivitu a užít si propracované a přizpůsobené uživatelské prostředí.

Mobilní telefony a příslušenství

Distribuce ČR: 
TCCM
Video : 
Štítky: 

Podobné články

Ilustrační foto (Motorola)

Samsung se znovu stal nejprodávanější značkou chytrých telefonů

17. 4. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: IDC)
Celosvětový prodej smartphonů v prvním čtvrtletí roku 2024 podle IDC meziročně vzrostl o 7,8 % a Samsung se znovu vyhoupl do pozice nejprodávanějšího výrobce. Čtěte více

Motorola: chytrý telefon edge 50 ultra

28. 4. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: Motorola)
Nové telefony řady Motorola edge 50, včetně vlajkové lodi edge 50 ultra, přinášejí exkluzinví materiály, vysoký výkon, vylepšený design nebo pokročilý systém fotoaparátů, který obsahuje vylepšení na bázi umělé inteligence. Novinka zaujme také fotoaparátem a displejem s certifikací společnosti Pantone. Čtěte více

Google Find My Device umožní lokalizovat ztracenou elektroniku

10. 4. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: Google)
Společnost Google spustila dlouho očekávanou funkci Find My Device, kterou poprvé ohlásila již na své loňské vývojářské konferenci. Technologie využívá sdílenou síť tvořenou miliardami zařízení se systémem Android a funkčně odpovídá možnostem podobných služeb společností Apple a Tile. Aktuálně je služba dostupná v USA a Kanadě, zbytek světa by měl brzy následovat. Čtěte více

Nová aktualizace uživatelského rozhraní One UI 6.1 rozšiřuje technologii Galaxy AI do dalších zařízení

5. 4. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: Samsung)
Společnost Samsung nasazuje umělou inteligenci Galaxy AI do většího počtu zařízení prostřednictvím aktualizovaného uživatelského rozhraní One UI 6.1. Mobilní umělá inteligence se tak dostane k podstatně většímu počtu uživatelů – od konce března ji budou moci postupně využít i majitelé telefonů řady Galaxy S23, S23 FE, Z Fold5, Z Flip5 a tabletů řady Tab S9. Čtěte více