Kaspersky Lab přichází s ochranou „3 v 1“

22. 2. 2018. (redaktor: František Doupal, zdroj: Kaspersky Lab)
Platforma Kaspersky Threat Management and Defense kombinuje schopnosti již existujících řešení (Kaspersky Anti Targeted Attack, Kaspersky Cybersecurity Services a Kaspersky EDR) a pomáhá firmám získat kontrolu nad svými sítěmi a zkrátily reakční dobu na jejich napadení.

Pro odhalení cílených útoků na firemní počítačové sítě je nutné využívat komplexní technologii pro detekci doposud neznámých hrozeb a cílených útoků a přesně k těmto účelům je navrženo řešení Kaspersky Anti Targeted Attack. Jeho speciální funkce určená k porovnávání různých identifikátorů napadení, které mají jen zdánlivě společný základ, umožňuje firmám odhalit i ty nejsložitější útoky.

Přesnou detekci útoků zajišťují technologie Next Generation, které zahrnují analýzu hrozeb využívající strojové učení, korelační algoritmy, pokročilou technologii sandboxu a analýzu síťového provozu. Platforma se také opírá o řadu metadat dostupných pro analýzu z telemetrie koncových a síťových senzorů a zároveň o globální databázi hrozeb Kaspersky Security Network.

Nová verze řešení Kaspersky Anti Targeted Attack nabízí bezpečnostním týmům i vylepšený ovládací panel, kde mají k dispozici detailní přehledy o proběhlých kontrolách, zaznamenaných událostech a informace o incidentech.

Kaspersky EDR zajistí viditelnost všech síťových komponent

Další součástí platformy Threat Management and Defense je Kaspersky EDR, které firmám umožní rychle reagovat na incidenty a zlepšuje jejich vyšetřování. Vedle samotných útoků totiž firmy nesmírně poškozuje dlouhý reakční čas na incident – opětovné uvedení všech systémů do provozu po napadení pokročilým útokem může firmy vyjít na 977 000 dolarů.

Kaspersky EDR nabízí zvýšenou viditelnost prostřednictvím agregace a vizualizace klíčových digitálních forenzních údajů získaných z koncových bodů.

Včasná odpověď na napadení je zajištěna automatizací a vzdáleným nasazením klíčových IR funkcí, které minimalizují nutnost zapojení expertů do procesu dezinfekce systému.

Rychlá náprava škod s Kaspersky Cybersecurity Services

V případě akutního ohrožení firemní IT infrastruktury mnohdy potřebují interní týmy pomoc od důvěryhodných partnerů, na jejichž schopnosti a zkušenosti se mohou spolehnout. Proto v sobě nové řešení zahrnuje služby Kaspersky Cybersecurity Services, které zajišťují rychlé obnovení provozu po incidentu (Incident Response service), proaktivní posouzení škod a jejich opravení (Targeted Attack Discovery) a odhalení pokročilých hrozeb prostřednictvím služby Kaspersky Managed Protection.

Všichni za jednoho – Threat Management and Defense

Samostatně dostupná řešení Kaspersky Anti Targeted Attack, Kaspersky EDR a Kaspersky Cybersecurity Services nyní spojují síly v jediné platformě Threat Management and Defense. Ta umožňuje jednotnou správu a automatizaci celého procesu řízení hrozeb. Díky podpoře všech tří složek této platformy mohou firmy nastavit strategický přístup k detekování komplexních útoků napříč celou IT infrastrukturou.

Více informací se dozvíte na stránkách Kaspersky Lab.

Štítky: 
Bezpečnost, Kaspersky

Podobné články

Nový tým Esetu se zaměří na mezinárodní kyberkriminalitu

6. 5. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: Eset)
Bezpečnostní experti z pražské pobočky ESETu se nově cíleně zaměří na mezinárodní aktivity kyberkriminálních útočných skupin. Nově vzniklý tým vedený Jakubem Součkem má za úkol aktivně vyhledávat a dlouhodobě monitorovat obávané útoky ransomwarem, který dle dat společnosti ESET posílil v minulém roce o více než 50 procent. Čtěte více

Třetina zaměstnanců v práci sdílí hesla, otevírá neznámé přílohy nebo jinak ohrožuje bezpečnost

3. 5. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: Anect)
Třetina českých zaměstnanců porušuje zásady bezpečného chování na internetu a své zaměstnavatele tak vystavuje zvýšenému riziku online podvodu nebo hackerského útoku. Lidé například navzájem sdílejí přihlašovací údaje do firemních systémů, zasílají pracovní dokumenty soukromým e-mailem či přes sociální sítě nebo k práci využívají neschválené soukromé počítače či telefony. Čtěte více

Počet DDoS útoků na české firmy roste druhý měsíc v řadě

3. 5. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: ComSource)
Počty DDoS útoků na české firmy i jejich celková intenzita v březnu opět vzrostly. Oproti předcházejícímu měsíci dvojnásobně, ve srovnání se začátkem roku dokonce šestinásobně. Dostaly se tak přibližně na úroveň léta loňského roku. Trendem je přitom využívání stále kvalitnějších a efektivnějších útoků. Nejvíce útoků již od července loňského roku míří z Ruska. Čtěte více

Řešení HP Wolf Pro Security získalo vynikající hodnocení v AV-TESTu

3. 5. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: HP Inc.)
Výzkumníci z AV-TESTu označili nové řešení HP Wolf Pro Security za „TOP Produkt“ pro ochranu koncových zařízení ve firmách. Studie výzkumného institutu v oblasti bezpečnosti IT AV-TEST potvrdila, že bezpečnostní software Wolf Pro Security od HP je jedním z nejlepších antivirových řešení pro firemní uživatele využívající platformu Windows na trhu. Čtěte více