Netgear: Wi-Fi systém Orbi Pro

8. 10. 2017. (redaktor: František Doupal, zdroj: Netgear)
Společnost Netgear přichází na trh s novým Wi-Fi systémem Orbi Pro navrženým pro potřeby malých a středně velkých firem. Novinka nabízí bezdrátové připojení s širokým pokrytím, tři oddělené Wi-Fi sítě s odlišným omezením přístupu a správu prostřednictvím mobilní aplikace.

Systém Orbi Pro využívá třípásmovou Wi-Fi technologii Fastlane3, která vytváří bezdrátový kanál mezi jednotlivými zařízeními řady Orbi Pro. Tento „virtuální kabel“ zajišťuje maximální rychlost připojení až 3 Gb/s (kombinované přenosové rychlosti 1 733 + 866 + 400 Mb/s) bez ohledu na počet připojených zařízení a dosahuje špičkového pokrytí Wi-Fi signálem v rozsahu až 465 m2. Výsledkem je vysoce stabilní a kvalitní připojení bez nutnosti řešit mrtvé zóny či slabší signál typicky způsobený zdmi, dveřmi či více poschodími.

Tři oddělené bezdrátové sítě

Wi-Fi systém Orbi Pro nabízí tři předdefinované bezdrátové sítě s odděleným přístupem pro management, zaměstnance a zákazníky či hosty.

  • Management: V sítě získává její administrátor či vedení společnosti přístup k důležité firemní infrastruktuře (soukromé servery, systémy VoIP či počítače s citlivými daty), portům umístěným na zařízení Orbi Pro a internetu. Přístupové heslo zná pouze administrátor.
  • Zaměstnanci: Síť slouží zejména pro připojení zařízení, která si zaměstnanci nosí do práce. V síti mají zaměstnanci přístup pouze k internetu. Heslo se od předchozí sítě liší.
  • Zákazníci a hosté: Síť nabízí připojení k internetu, a to po předem stanovenou omezenou dobu a po přijetí uživatelských podmínek stanovených firmou.

Instalace a správa

Sada Orbi Pro obsahuje dva druhy zařízení – router a satelity – které jsou již z výroby spárovány pro co nejjednodušší zprovoznění. Uživateli proto stačí, aby připojil router Orbi Pro k jeho současnému modemu či vstupní bráně, umístil satelit kamkoli do centrálního prostoru a takřka okamžitě může využívat nové Wi-Fi připojení. Jednotlivá mobilní zařízení se k systému Orbi Pro poté připojí prostřednictvím několika kliknutí na jejich displeji. Dílčí zařízení i samotnou síť lze konfigurovat a spravovat prostřednictvím zdarma dostupné mobilní aplikace Orbi.

Produktový list výrobku z katalogu Icecat: 

Firemní produkty: přepínače, datová úložiště, přístupové body, VPN Software, UTM a VPN Firewall

Distribuce ČR: 
ALSO Czech Republic , AT Computers , eD system a.s. , SWS , TD SYNNEX
Štítky: 

Podobné články

Mercusys: gigabitové PoE+ přepínače MS105GP a MS108GP

27. 4. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: Mercusys)
Společnost Mercusys představil nové modely kompaktních přepínačů s podporou PoE+ napájení. Pětiportový MS105GP a osmiportový MS108GP disponují podporou gigabytových přenosů, odolným kovovým provedením a dalšími praktickými funkcemi a vlastnostmi. Čtěte více

Výrobce optických síťových modulů MicroOptics se slučuje se značkou Lanview

24. 4. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: EET Group)
Skupina EET Group oznámila sloučení dvou předních poskytovatelů kompletních řešení strukturovaných sítí pro firemní zákazníky, společností MicroOptics a Lanview. Pod hlavičkou skupiny EET Group tak vzniká komplexní poskytovatel optických transceiverů, řešení pro bezdrátovou komunikaci, přenosové sítě, sítě datových center a cloud computing. Čtěte více

TP-Link k vybraným produktů nabízí výhodné datové připojení

17. 4. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: TP-Link)
Při nákupu některého z vybraných produktů získají zákazníci v balení datovou SIM kartu O2 s možností aktivovat si na následujících 12 měsíců výhodný datový tarif. Čtěte více

Mercusys: router MR90X

24. 2. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: Mercusys)
Značka Mercusys přichází na trh s novým dvoupásmovým Wi-Fi 6 routerem MR90X s rychlostí až 6 Gb/s. Zařízení poskytuje rychlé kabelové i bezdrátové připojení pro streamování, surfování i stahování bez omezení, i řadu dalších funkcí. Čtěte více