TP-Link rozšířil portfolio produktů pro chytrou domácnost

8. 9. 2017. (redaktor: František Doupal, zdroj: TP-Link)
Společnost TP-Link představila nové přírůstky do rodiny produktů Smart Home pro inteligentní domácnost. Mezi novinky patří speciální router a domácí bezpečnostní zařízení.

První skupina produktů společnosti TP-Link pro inteligentní domácnost – chytrá zásuvka s Wi-Fi, chytrý vypínač, chytrá žárovka a Wi-Fi extender s chytrou zásuvkou — se setkala s kladným přijetím.

Všechna chytrá zařízení TP-Link lze ovládat z mobilního telefonu, avšak pro některé produkty je nezbytná řídící centrála internetu věcí. Router s dotykovou obrazovkou SR20 kategorie AC1900 funguje jako mozek inteligentní domácnosti. Slouží jednak jako uživatelsky přívětivá centrála a zároveň jako Wi-Fi router. Propojuje všechny produkty TP-Link Smart Home, ale také zařízení ZigBee a Z-Wave, a umožňuje jejich řízení pomocí chytrého telefonu, tabletu nebo své dotykové obrazovky. Router poháněný dvoujádrovým procesorem o taktu 1 GHz poskytuje bezdrátové připojení třídy AC1900 v pásmech 5 GHz (až 1 300 Mb/s) a 2,4 GHz (až 600 Mb/s). Čtyři gigabitové ethernetové porty a porty USB 3.0 a USB 2.0 poskytují řadu možností rychlého kabelového připojení. Router SR20 umožňuje například automatické rozsvěcení světel při příchodu, ovládání termostatu nebo propojení zabezpečovacích prvků.

TP-Link nabízí celé spektrum produktů, které pomáhají zajistit bezpečí rodiny i majetku. Ke sledování prostoru v reálném čase slouží bezpečnostní kamera Kasa Cam KC120 s možností sledovat obraz pomocí aplikace Kasa i na dálku. Detektory pohybu a zvuku zasílají okamžitá upozornění e-mailem nebo přes FTP. Čidla stavu dveří a oken CS100 upozorňují na otevření i na nárazy, např. kopání do dveří. Pohybové čidlo MS100 detekuje pohyb a rozptýlené světlo. Oba produkty s podporou ZigBee jsou napájené z baterií a k jejich instalaci není nutné provádět žádné nevratné úpravy.

Chytré Wi-Fi LED žárovky TP-Link se postarají o osvětlení v různých situacích a prostředích. Všechny modely se snadno instalují, umožňují naprogramovat zapínání a vypínání a jsou kompatibilní se systémy Amazon Alexa a Google Assistant. Žárovky LB100 a 110 jsou stmívatelné, zatímco model LB120 může měnit jas i barevnou teplotu, takže může vydávat světlo v celém spektru od klasické žárovky po studenou zářivku. Cirkadiánní režim barevnou teplotu upravuje v průběhu dne a přispívá tak k pohodě uživatelů. Model LB130 je rovněž vybavený cirkadiánním režimem a vedle barevné teploty umožňuje volit barevný odstín světla z celé palety. Veškeré funkce chytrých Wi-Fi LED žárovek TP-Link lze ovládat z aplikace Kasa. Světelné zdroje lze i sdružovat a vytvářet a ukládat světelné scény s různým nastavením intenzity, teploty a barvy pro různé situace.

TP-Link dále přichází s Wi-Fi extenderem RE270K kategorie AC1200 s integrovanou inteligentní zásuvkou. Zařízení slouží k prodloužení dosahu bezdrátové sítě standardu 11ac kombinovanou rychlostí 1 167 Mb/s (867 Mb/s v pásmu 5 GHz a 300 Mb/s v pásmu 2,4 GHz). Gigabitový ethernetový port umožňuje připojit zařízení bez vlastního bezdrátového adaptéru. Zařízení zároveň nabízí všechny funkce inteligentní zásuvky včetně nastavení časového rozvrhu a sledování stavu připojených spotřebičů prostřednictvím aplikace Kasa.

Podobné články

Arlo uvádí na náš trh novou řadou chytrých bezpečnostních kamer Essential 2

19. 4. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: Arlo)
Společnost Arlo oznámila uvedení své nejnovější řady Essential na tuzemský trh. Nová řada zařízení Essential Outdoor, Essential Outdoor XL nabízí bezpečnostní funkce 4 v 1 a vychází vstříc spotřebitelům, kteří se poohlížejí po cenově dostupném řešení pro bezpečnější domov. Essential 2 poskytuje celou řadu nových funkcí a rozlišení 2K nebo 1 080p. Čtěte více

Aplikace Philips Hue Sync TV rozšiřuje spolupráci se Samsung SmartThings a míří do ČR a SR

2. 4. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: Signify)
Již více než rok si mohou diváci propojit svůj kompatibilní Samsung televizor se svítidly Philips Hue a vytvořit si tak pohlcující atmosféru díky kombinaci interaktivního osvětlení a domácího kina. Aplikace Philips Hue Sync TV bude nově k dispozici také pro uživatele v ČR a SR. Novinkou je také možnost měsíčního předplatného. Čtěte více

Produkty AENO pro moderní chytrou domácnost

21. 3. 2024. (redaktor: Reseller Magazine OnLine, zdroj: ASBIS CZ)
Značka AENO, která je výrobcem elektroniky do domácnosti, je na českém trhu třetím rokem a prodává se již ve více než 30 zemích. Cílem značky je nejen uspokojit zájem uživatelů o nové technologie, ale také jejich estetická přání. Ať už jde o vysavač, nebo mixér, vše by mělo splňovat potřeby uživatele: spotřebovávat méně energie na běžné úkony, fungovat déle a efektivně využívat zdroje. Čtěte více

Robotické vysavače Tapo RV30 a RV30 Plus

6. 3. 2024. (redaktor: Reseller Magazine OnLine, zdroj: TP-Link)
Dokonale čistá podlaha bez velké námahy už není jen sen. Jakmile vpustíte do své domácnosti jeden z nových robotických vysavačů Tapo, za kterými stojí výrobce TP-Link, proměníte představy v realitu. Užiteční pomocníci s hezkým designem navíc ohromí svojí precizností i výkonem. Čtěte více