Cisco zastřeší kompletní bezpečnostní infrastrukturu firem

18. 7. 2016. (redaktor: František Doupal, zdroj: Cisco)
Společnost Cisco představila nová cloudová bezpečnostní řešení a služby zaměřené na kybernetické hrozby. Komplexní přístup, který pokrývá bezpečnost od sítě přes koncové body po cloud, detekuje více hrozeb a pomáhá zkrátit dobu jejich detekce.

Jak se rozšiřují kybernetické hrozby a možnosti a schopnosti útočníků, rozšiřují firmy také spektrum řešení používaných na ochranu. Stává se, že podnik má až 70 různých bezpečnostních produktů, které řeší různé potřeby. Takové prostředí je však složité na správu a často ve výsledku vede k větší zranitelnosti. Řada zákazníků si toto riziko uvědomuje a náš integrovaný přístup zaměřený na hrozby oceňují jako velice efektivní,“ řekl Ivo Němeček, obchodní ředitel Cisco ČR.

Novinky společnosti Cisco:

  • Cisco Defense Orchestrator: Cloudová aplikace pro správu umožňuje pomocí jediné cloudové konzole spravovat bezpečnostní infrastrukturu a pravidla v distribuovaném prostředí. Řešení zjednodušuje správu bezpečnostních pravidel u produktů Cisco, od firewallů ASA a ASAv po firewally příští generace Cisco Firepower a ASA se službami FirePower vybavenými funkcí Firepower Threat Defense a OpenDNS.
  • Cisco Umbrella Roaming: Centralizovanácloudová ochrana je nejjednodušší způsob, jak odstranit slepá místa mimo síť a zabezpečit mobilní zaměstnance bez ohledu na to, odkud pracují. Umbrella Roaming, nyní k dispozici jako modul pro VPN řešení Cisco AnyConnect, poskytuje novou vrstvu ochrany mimo síť, která blokuje připojení ke škodlivým serverům, bez nutnosti zavedení dalších prostředků.
  • Cisco Umbrella Branch: Cloudovéřešení, které poskytuje vyšší úroveň kontroly nad využitím Wi-Fi sítě hosty a umožňuje filtrování obsahu. S pomocí Umbrella Branch mohou podniky rozšířit funkce směrovače pro integrované služby (ISR) pro zabezpečení poboček.
  • Bezpečnostní zařízení Cisco Meraki MX s pokročilou ochranou proti škodlivému softwaru (AMP) a Threat Grid: Cloudové řešení pro jednotné řízení hrozeb (UTM) zjednodušuje ochranu proti pokročilým hrozbám u distribuovaných podniků. Zajišťuje ochranu poboček proti škodlivému softwaru, kdy odhaluje škodlivý obsah na základě ověřování souborů proti cloudové databázi a blokuje soubory dříve, než je uživatel stáhne.
  • Licence Stealthwatch Learning Networks: Komponenta umožňující Cisco ISR fungovat jako bezpečnostní senzor a sloužit k vynucování ochrany proti hrozbám v pobočkách. Umožňuje podnikům detekovat a sledovat anomálie v síťovém provozu, analyzovat podezřelou aktivitu a identifikovat škodlivý datový provoz.
Štítky: 

Podobné články

Třetina zaměstnanců v práci sdílí hesla, otevírá neznámé přílohy nebo jinak ohrožuje bezpečnost

3. 5. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: Anect)
Třetina českých zaměstnanců porušuje zásady bezpečného chování na internetu a své zaměstnavatele tak vystavuje zvýšenému riziku online podvodu nebo hackerského útoku. Lidé například navzájem sdílejí přihlašovací údaje do firemních systémů, zasílají pracovní dokumenty soukromým e-mailem či přes sociální sítě nebo k práci využívají neschválené soukromé počítače či telefony. Čtěte více

Počet DDoS útoků na české firmy roste druhý měsíc v řadě

3. 5. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: ComSource)
Počty DDoS útoků na české firmy i jejich celková intenzita v březnu opět vzrostly. Oproti předcházejícímu měsíci dvojnásobně, ve srovnání se začátkem roku dokonce šestinásobně. Dostaly se tak přibližně na úroveň léta loňského roku. Trendem je přitom využívání stále kvalitnějších a efektivnějších útoků. Nejvíce útoků již od července loňského roku míří z Ruska. Čtěte více

Řešení HP Wolf Pro Security získalo vynikající hodnocení v AV-TESTu

3. 5. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: HP Inc.)
Výzkumníci z AV-TESTu označili nové řešení HP Wolf Pro Security za „TOP Produkt“ pro ochranu koncových zařízení ve firmách. Studie výzkumného institutu v oblasti bezpečnosti IT AV-TEST potvrdila, že bezpečnostní software Wolf Pro Security od HP je jedním z nejlepších antivirových řešení pro firemní uživatele využívající platformu Windows na trhu. Čtěte více

Zyxel posiluje kybernetickou bezpečnost v souladu s požadavky směrnice NIS2

2. 5. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: Zyxel)
Směrnice EU o bezpečnosti sítí a informačních systémů NIS1, která platí od roku 2016, přestala v důsledku rostoucí četnosti a složitosti kybernetických hrozeb vyhovovat nárokům dnešní doby. Její novela, která nabude účinnosti 18. října 2024, představuje příležitost k posílení kybernetické bezpečnosti. Čtěte více