Coolpad: telefony Porto S a Torino S

2. 7. 2016. (redaktor: František Doupal, zdroj: Coolpad)
Společnost Coolpad rozšířila svou nabídku o dva telefony s operačním systémem Android 5.1 Lollipop. Model Porto S zaujme například čipem Miravision pro jemnější a plynulejší pohyb obrazu či podporou technologie Dual SIM. Telefon Torino S pak bude o přízeň zákazníků bojovat například díky zakřivenému čelnímu sklu a čtečce otisků prstů.

Nástupce původního modelu Porto s tloušťkou 7,6 mm nabízí čtyřjádrový procesor MediaTek a osmimegapixelový fotoaparát s LED přisvícením a záznamem videa v rozlišení Full HD (1 080p). Telefon poskytuje pětipalcový HD displej (1 280 x 720 px) s hustotou pixelů 294 PPI. Coolpad Porto S je vybaven obrazovým čipem Miravision pro jemnější a plynulejší pohyb obrazu a lepší barevné podání. Telefon podporuje datové LTE přenosy včetně technologie VoLTE (Voice over LTE). Hybridní duální slot umožňuje osadit buď dvě karty SIM, nebo jednu kartu SIM a jednu kartu microSD.

Coolpad Porto S pohání Android 5.1 Lollipop. Díky 2 000mAh baterii se mohou zákazníci těšit až na osm hodin telefonování nebo výdrž v pohotovostním režimu více jak šest dnů. Výdrž lze prodloužit úsporným režimem. Pro aplikace a data je Coolpad Porto S vybaveno 1 GB pamětí RAM a interním úložištěm o velikosti 8 GB.

Coolpad Torino S je vybaven 4,7 palcovým HD displejem (1 280 x 720) s hustotou pixelů 312,5 PPI a čtečkou otisků prstů na zadní straně. Podporuje Dual SIM a nabízí procesor Qualcomm Snapdragon 410 s frekvencí 1,2 GHz, 2 GB paměti RAM s 16 GB interním úložištěm. Rozšíření pomocí microSD karty je rovněž podporováno. Všesměrová čtečka otisků prstů je opatřena odolnou vrstvou testovanou na deset milionů dotyků a může být nastavena na více akcí až pro pět prstů. Pomocí prstu lze odemknout telefon, spustit přednastavenou aplikaci, pořídit fotografii, selfie nebo například záznam hovoru. Díky garantované 99,9% přesnosti jsou reakce čtečky velmi rychlé (odemčení telefonu zabere přibližně 0,5 s a pořízení fotografie 0,24 s). Čtečka funguje i s mokrými prsty.

Unikátní design zakřiveného telefonu Coolpad Torino S čerpá inspiraci v přírodě. Zadní strana telefonu tvarem připomíná říční oblázek. Pro přední stranu je použito 2,5D ochranné sklo, které dokresluje celistvost a kompaktnost telefonu.

Torino S nabízí infračervené (IR) ovládání i podporu USB OTG. Telefon je vybaven osmimegapixelovým hlavním fotoaparátem, pětimegapixelovým selfie fotoaparátem a systémem Android 5.1 Lollipop s uživatelským rozhraním Cool UI 8.0. Kapacita baterie činí 1 800 mAh.

Produktový list výrobku z katalogu Icecat: 
oskytuje server Heureka.cz

Vybraný sortiment

Distribuce ČR: 
TCCM
Štítky: 

Podobné články

Ilustrační foto (Motorola)

Samsung se znovu stal nejprodávanější značkou chytrých telefonů

17. 4. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: IDC)
Celosvětový prodej smartphonů v prvním čtvrtletí roku 2024 podle IDC meziročně vzrostl o 7,8 % a Samsung se znovu vyhoupl do pozice nejprodávanějšího výrobce. Čtěte více

Motorola: chytrý telefon edge 50 ultra

28. 4. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: Motorola)
Nové telefony řady Motorola edge 50, včetně vlajkové lodi edge 50 ultra, přinášejí exkluzinví materiály, vysoký výkon, vylepšený design nebo pokročilý systém fotoaparátů, který obsahuje vylepšení na bázi umělé inteligence. Novinka zaujme také fotoaparátem a displejem s certifikací společnosti Pantone. Čtěte více

Google Find My Device umožní lokalizovat ztracenou elektroniku

10. 4. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: Google)
Společnost Google spustila dlouho očekávanou funkci Find My Device, kterou poprvé ohlásila již na své loňské vývojářské konferenci. Technologie využívá sdílenou síť tvořenou miliardami zařízení se systémem Android a funkčně odpovídá možnostem podobných služeb společností Apple a Tile. Aktuálně je služba dostupná v USA a Kanadě, zbytek světa by měl brzy následovat. Čtěte více

Nová aktualizace uživatelského rozhraní One UI 6.1 rozšiřuje technologii Galaxy AI do dalších zařízení

5. 4. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: Samsung)
Společnost Samsung nasazuje umělou inteligenci Galaxy AI do většího počtu zařízení prostřednictvím aktualizovaného uživatelského rozhraní One UI 6.1. Mobilní umělá inteligence se tak dostane k podstatně většímu počtu uživatelů – od konce března ji budou moci postupně využít i majitelé telefonů řady Galaxy S23, S23 FE, Z Fold5, Z Flip5 a tabletů řady Tab S9. Čtěte více