Comguard uvedl na český a slovenský trh bezpečnostní řešení Barracuda Security Suite

8. 7. 2015. (redaktor: František Doupal, zdroj: Comguard)
Barracuda Security Suite, kombinující tři bezpečnostní řešení Barracuda Firewall, Web Filter a Spam Firewall v jediném integrovaném zařízení, poskytuje ochranu proti současným i budoucím hrozbám. Zároveň vychází zákazníkům vstříc lepší cenovou dostupností.

Barracuda Firewallposkytuje „next-generation“ aplikační kontrolu na granulární úrovni, která umožňuje administrátorům regulovat používání aplikací ze strany uživatelů a zabránit tak neoprávněným průnikům do sítě.

Barracuda Web Filter poskytuje filtrování obsahu a ochranu proti všem druhům škodlivých kódů využívajících zranitelností webového provozu i chyb uživatelů a navíc podporuje produktivní využití webu.

Barracuda Spam Firewall poskytuje ochranu příchozího i odchozího poštovního provozu před celým spektrem hrozeb napojených na email, včetně úniku citlivých dat.

Integrovaná platforma Barracuda Security Suite

Barracuda Security Suite poskytuje všechny uvedené produkty v jedné integrované platformě. Produkty jsou předkonfigurovány tak, aby vzájemně spolupracovaly. Barracuda Security Suite obsahuje předem nakonfigurované síťové zóny složené z LAN, WAN a DMZ. Provoz ze sítě LAN může být směrován do internetu, a to buď přímo, nebo přes webový filtr.

Zařízení analyzuje síťový provoz až do sedmé vrstvy, využívá pokročilých technik fingerprintů k identifikaci aplikací a obsahu provozu. Na základě fingerprintů mohou být definovány flexibilní soubory opatření, včetně blokování, resetování a přesměrování provozu. Kromě toho, mohou být granulární politiky nastaveny pro specifické vlastnosti aplikace (např. omezení hovorů přes Skype). Fingerprinty jsou dynamicky aktualizovány tak, aby bezpečnostní politiky a signatury hrozeb zůstaly aktuální.

Řešení samozřejmě poskytuje IDS/IPS, Quality of Services (QoS), prioritizaci provozu, autentizaci uživatelů pomocí Active Directory, NTLM, LDAP / LDAPS, RADIUS a digitální certifikáty X.509. Specifické politiky pro uživatele a skupiny, obsahující řízení přístupu v závislosti na čase, jsou integrovány do pravidel firewallu, takže je pro správce snadné přizpůsobit přístup k síti, využití aplikací či přidělení šířky pásma pro konkrétní uživatele a skupiny, a to vše i přes terminálové servery Microsoft.

Intuitivní (drag-and-drop) rozhraní je navrženo tak, že jedna konfigurace zahrnuje všechna pravidla nastavení firewallu, včetně link balancingu a QoS konfigurací nezbytných k zajištění dostupnosti a kontroly nad síťovým provozem.

Barracuda Web Security Agent (WSA), je tzv. tamper-proof klient (ochráněn před manipulací), který může být instalován na vzdálené notebooky nebo stolní počítače odpojené od sítě a  který pomáhá zavést konzistentní webovou bezpečnostní politiku. Barracuda WSA podporuje jak Windows, tak i Mac OS X.

Řešení dále obsahuje SSL VPN, Client-to-Site VPN, Safe Browser, kontrolu obsahu, ochranu proti spywaru, malwaru, spamu a virům, šifrování, kontrolu sociálních médií a kompletní reportování.

Štítky: 
Bezpečnost, Comguard

Podobné články

Nový tým Esetu se zaměří na mezinárodní kyberkriminalitu

6. 5. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: Eset)
Bezpečnostní experti z pražské pobočky ESETu se nově cíleně zaměří na mezinárodní aktivity kyberkriminálních útočných skupin. Nově vzniklý tým vedený Jakubem Součkem má za úkol aktivně vyhledávat a dlouhodobě monitorovat obávané útoky ransomwarem, který dle dat společnosti ESET posílil v minulém roce o více než 50 procent. Čtěte více

Počet DDoS útoků na české firmy roste druhý měsíc v řadě

3. 5. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: ComSource)
Počty DDoS útoků na české firmy i jejich celková intenzita v březnu opět vzrostly. Oproti předcházejícímu měsíci dvojnásobně, ve srovnání se začátkem roku dokonce šestinásobně. Dostaly se tak přibližně na úroveň léta loňského roku. Trendem je přitom využívání stále kvalitnějších a efektivnějších útoků. Nejvíce útoků již od července loňského roku míří z Ruska. Čtěte více

Řešení HP Wolf Pro Security získalo vynikající hodnocení v AV-TESTu

3. 5. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: HP Inc.)
Výzkumníci z AV-TESTu označili nové řešení HP Wolf Pro Security za „TOP Produkt“ pro ochranu koncových zařízení ve firmách. Studie výzkumného institutu v oblasti bezpečnosti IT AV-TEST potvrdila, že bezpečnostní software Wolf Pro Security od HP je jedním z nejlepších antivirových řešení pro firemní uživatele využívající platformu Windows na trhu. Čtěte více

Třetina zaměstnanců v práci sdílí hesla, otevírá neznámé přílohy nebo jinak ohrožuje bezpečnost

3. 5. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: Anect)
Třetina českých zaměstnanců porušuje zásady bezpečného chování na internetu a své zaměstnavatele tak vystavuje zvýšenému riziku online podvodu nebo hackerského útoku. Lidé například navzájem sdílejí přihlašovací údaje do firemních systémů, zasílají pracovní dokumenty soukromým e-mailem či přes sociální sítě nebo k práci využívají neschválené soukromé počítače či telefony. Čtěte více