Huawei: smartphone Ascend Mate7

23. 11. 2014. (redaktor: František Doupal, zdroj: Huawei)
Společnost Huawei začala na českém trhu prodávat smartphone Ascend Mate7. Jde o 6" chytrý telefon s tenkým rámečkem kolem displeje a tělem z jednoho kusu hliníku. Výbava čítá například osmijádrový procesor, čtečku otisků prstů, LTE, NFC či 13Mpx fotoaparát.

Ascend Mate7 disponuje procesorem Huawei Kirin 925 s osmijádrovou architekturou, který se skládá ze čtyř 1,8GHz čipů A15 a čtyř 1,3 GHz čipů A7, které se aktivují v závislosti na výkonových potřebách konkrétní aplikace nebo funkce. Smartphone tedy inteligentně hospodaří s napájením a šetří až 50 % baterie automatickým využíváním méně výkonných jader A7 k obsluze standardních aplikací, které uživatel využívá přinejmenším 80 % času. Při vyšších nárocích na výkon, například při hraní her, se zapojí výkonnější jádra A15. Jakmile procesor zjistí, že se využívá 85 až 95 % výpočetního výkonu jednoho jádra, automaticky aktivuje další jádra.

Ascend Mate7 je pravděpodobně první šestipalcový smartphone s rychlým přístupem přes senzor otisku prstu, díky kterému není potřeba zadávat vstupní heslo. Čtečka umožňuje odemknout telefon přibližně o 80 % rychleji než zařízení, která využívají ověření přístupu pomocí tahů prstem. Čtečka je umístěná na zadní straně přístroje a podporuje až pět sad různých otisků prstů. Díky normálnímu režimu a režimu host lze zvýšit tím úroveň ochrany při zabezpečení soukromých složek, aplikací nebo informací o platbách. Technologie ARM TrustZone rovněž uchovává šifrovaná data otisku prstu v čipu pro lepší zabezpečení softwarem SecureOS, a zabraňuje přímému přístupu třetích stran.

Ascend Mate7 podporuje připojení LTE s rychlostí stahování až 300 Mbps. Telefon napájí lithium-polymerová baterie s kapacitou 4 100 mAh. Ascend Mate7 nabízí tři úsporné režimy – normální, inteligentní a ultra úsporný. Díky funkci reverzního nabíjení lze prostřednictvím USB kabelu telefon použít i jako externí zdroj energie pro nabíjení jiných zařízení.

Styl a konstrukce

Ascend Mate7 je vyrobený z více než 95 % z kovu. Má vnitřní konstrukci ze slitiny hliníku, který má dobré vlastnosti pro odvádění tepla. Tloušťka telefonu je 7,9 mm a jeho hmotnost činí 185 gramů.

Šestipalcový displej nabídne rozlišení Full HD a díky technologii in-cell LTPS spotřebovává v porovnání s jinými panely méně energie. Díky technologii JDI Nega-NEO pak nabídne kontrastní poměr 1 500:1. Zadní fotoaparát má rozlišení třináct megapixelů a pro fotografování za slabého osvětlení je vybavený snímačem BSI čtvrté generace od Sony se světelností f/2.0. Přední pětimegapixelový fotoaparát navíc využívá 5P asférický objektiv.

Uživatelské rozhraní

Ascend Mate7 sází na rozhraní EMUI 3.0, což je nová verze uživatelského prostředí Huawei, které se snáze obsluhuje jednou rukou a nabízí nový vzhled celého softwarového rozhraní. Rozhraní využívá design časové osy pro zvýšení uživatelského komfortu u různých aplikací. Rozhraní EMUI 3.0 navíc aktivně řeší každodenní potřeby prostřednictvím praktických a vizuálně poutavých designových detailů, jako je třeba spojení hlavních funkcí smartphonu – volání, kontaktů a zpráv – mezi nimiž lze přepínat vodorovným přejetím prstu.

Produktový list výrobku z katalogu Icecat: 

Přístroje (mobilní telefony, tablety, broadband, M2M, domácí internet a multimédia)

Distribuce ČR: 
Agora DMT , AT Computers , IRD distribuce
Štítky: 
Smartphony, Huawei

Podobné články

Ilustrační foto (Motorola)

Samsung se znovu stal nejprodávanější značkou chytrých telefonů

17. 4. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: IDC)
Celosvětový prodej smartphonů v prvním čtvrtletí roku 2024 podle IDC meziročně vzrostl o 7,8 % a Samsung se znovu vyhoupl do pozice nejprodávanějšího výrobce. Čtěte více

Motorola: chytrý telefon edge 50 ultra

28. 4. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: Motorola)
Nové telefony řady Motorola edge 50, včetně vlajkové lodi edge 50 ultra, přinášejí exkluzinví materiály, vysoký výkon, vylepšený design nebo pokročilý systém fotoaparátů, který obsahuje vylepšení na bázi umělé inteligence. Novinka zaujme také fotoaparátem a displejem s certifikací společnosti Pantone. Čtěte více

Google Find My Device umožní lokalizovat ztracenou elektroniku

10. 4. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: Google)
Společnost Google spustila dlouho očekávanou funkci Find My Device, kterou poprvé ohlásila již na své loňské vývojářské konferenci. Technologie využívá sdílenou síť tvořenou miliardami zařízení se systémem Android a funkčně odpovídá možnostem podobných služeb společností Apple a Tile. Aktuálně je služba dostupná v USA a Kanadě, zbytek světa by měl brzy následovat. Čtěte více

Nová aktualizace uživatelského rozhraní One UI 6.1 rozšiřuje technologii Galaxy AI do dalších zařízení

5. 4. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: Samsung)
Společnost Samsung nasazuje umělou inteligenci Galaxy AI do většího počtu zařízení prostřednictvím aktualizovaného uživatelského rozhraní One UI 6.1. Mobilní umělá inteligence se tak dostane k podstatně většímu počtu uživatelů – od konce března ji budou moci postupně využít i majitelé telefonů řady Galaxy S23, S23 FE, Z Fold5, Z Flip5 a tabletů řady Tab S9. Čtěte více