Toshiba: notebook Portégé Z30

7. 11. 2014. (redaktor: František Doupal, zdroj: Toshiba)
Toshiba uvedla na trh notebook Portégé Z30 s matným antireflexním displejem IPS o úhlopříčce 13,3" a s rozlišením Full HD. Počítač je dodáván s předinstalovaným operačním systémem Windows 7 Professional a instalačním diskem Windows 8.1, váží 1,2 kg a na baterii vydrží pracovat až 10 hodin.

I na tento model se stejně jako na většinu ostatních firemních notebooků Toshiba vztahuje služba Záruka spolehlivosti. Zákazníci, kterým výrobek do jednoho roku od zakoupení vypoví službu, získají bezplatnou opravu a navíc navrácení celé pořizovací částky. Toshiba firemní notebooky vyrábí ve své vlastní továrně a zavedením této služby potvrzuje jejich spolehlivost a kvalitu provedení. Notebooky Toshiba Portégé a Tecra procházejí navíc testováním HALT (Highly Accelerated Life Testing) od nezávislého německého zkušebního institutu TÜV Rheinland. Jde o proces, během kterého jsou notebooky opakovaně vystavovány extrémním teplotám, pádům a vibracím.

Dosud byly na trhu notebooky Portégé Z30 dostupné pouze s HD displejem. Novinky osloví uživatele, kteří hledají lehký notebook s výkonem pro každodenní práci a výdrží baterie až 10 hodin. Přístroje poskytují bezpečnostní funkce, jsou dokovatelné a podsvícená klávesnice umožňuje použití i za špatných světelných podmínek.

Portégé Z30-A-181 je osazena procesorem Intel Core i5 4210U Haswell, 8 GB RAM DDR3L, grafickou kartou Intel HD Graphics 4400, SSD s kapacitou 256 GB, Wi-Fi, Bluetooth 4.0, webkamerou, HDMI konektorem, WiDi, třemi porty USB 3.0, čtečkou otisků prstů a TPM čipem.

Druhý model – Portégé Z30-A-19L – je vybaven procesorem Intel Core i7 4510U Haswell a 3G/LTE modemem pro trvalý přístup k internetu.

Nejvýše je v nabídce postavený model Portégé Z30-A-1E1, který oproti poslednímu jmenovanému disponuje 16GB operační pamětí a SSD s kapacitou 512 GB.

Produktový list výrobku z katalogu Icecat: 
Štítky: 
Notebooky, Toshiba

Podobné články

Globální prodej PC se v prvním čtvrtletí 2024 vrátil na předpandemickou úroveň

10. 4. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: IDC)
Podle údajů společnosti IDC se celosvětový trh s osobními počítači po dvou letech poklesu vrátil v prvním čtvrtletí roku 2024 k růstu. Celkem se v tomto období prodalo 59,8 milionu PC, což představuje meziroční nárůst o 1,5 %. Čtěte více

Nová vlna zařízení podporujících práci s AI

6. 5. 2024. (redaktor: Michala Benešovská, zdroj: DCD Publishing)
Na trh začínají přicházet nová zařízení, která jsou uzpůsobená práci s umělou inteligencí. Přední výrobci následují trend rozšiřování nástrojů gen-AI a díky novému hardwaru umožňují odbavovat úlohy pro AI částečně lokálně, a tudíž rychleji. Čtěte více

Acer: notebooky Predator Helios Neo 14 a Nitro 16

21. 4. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: Acer)
Společnost Acer rozšířila svou nabídku herních notebooků o dva modely Predator Helios Neo 14 a Nitro 16. Oba nabídnou nové procesory Intel Core Ultra s podporou umělé inteligence, kvalitními displeji, výkonnými grafickými kartami, spolehlivým chlazením a řadou dalších vlastností atraktivních pro hráče i tvůrce obsahu. Čtěte více

Microsoft představil „firemní“ edice počítačů Surface Pro 10 a Surface Laptop 6

9. 4. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: Microsoft)
Microsoft představil své první počítače řady Surface s umělou inteligencí určené pro firemní segment: Surface Pro 10 for Business a Surface Laptop 6 for Business. Novinky disponují vlastnostmi a funkcemi důležitými pro firemní zákazníky, jako jsou adekvátní výkon, dlouhá výdrž baterie, široká konektivita, spolehlivé zabezpečení nebo odolné antireflexní displeje. Čtěte více