Acer: notebook Aspire Switch 10

5. 7. 2014. (redaktor: František Doupal, zdroj: Acer)
Společnost Acer představila notebook Aspire Switch 10, který lze používat ve čtyřech různých podobách. Díky režimům notebook, tablet, displej a stan se počítač vždy přizpůsobí aktuálně spuštěným aplikacím. Přechod mezi jednotlivými režimy umožňuje magnetická odnímatelná konstrukce Acer Snap Hinge s možností rozšíření výchozího datového úložiště.

Acer Aspire Switch 10 se hodí jak pro mladé lidi a studenty, kteří hledají zařízení pro studium i zábavu, tak i pro profesionály, kteří na cestách využijí různé režimy práce s počítačem.

Podle aktuálních požadavků lze s Aspire Switch 10 přecházet mezi čtyřmi režimy:

  • režim notebook ‒ jako notebook s plnou funkcionalitou, plnohodnotnou klávesnicí a touchpadem pro pohodlnou práci;
  • režim tablet ‒ jako tablet pro surfování na internetu a sledování videí;
  • režim displej ‒ přepnutí pouze na obrazovku pro zobrazení obsahu, například pro prezentace na schůzkách nebo při ukazování fotek přátelům;
  • režim stan ‒ pro sledování filmů ve stísněných prostorách, jako je během cesty v letadle nebo při položení na konferenčním stolku.

Konstrukce Acer Snap Hinge umožňuje přepínat zařízení mezi čtyřmi režimy. Nechybí ani magnetický zámek pro odnímání a zpětné připojování tabletu k základně s klávesnicí bez použití západek. Díky tomu je připojení jednodušší, než u jiných dokovacích konstrukcí. Součástí konstrukce Acer Snap Hinge jsou také dva vodící háčky, díky kterým drží tablet pevně připojen k základně, a oboustranný propojovací konektor pro možnost otočení tabletu displejem dopředu nebo dozadu. Tablet je možné připojit nebo odpojit z pantu díky magnetické síle, která udrží až 2,8 kg zátěž.

Odolný a tenký zadní hliníkový kryt tabletu se může pochlubit architektonickým do kříže kartáčovaným vzorem, kterého bylo dosaženo technologií tiskové nanolitografie. Tloušťka zařízení je menší než 8,9 mm v režimu tabletu a 20,2 mm i s dokovací klávesnicí. Váží 1,17 kg.

Dotykový displej IPS s úhlopříčkou 10,1" a HD rozlišením 1 366 × 768 bodů nabízí pozorovací úhly 178°. Technologie Zero Air Gap přináší živější a ostřejší obraz, zatímco řešení Acer LumiFlex dále optimalizuje viditelnost obrazu při práci venku, a to i na přímém slunečním světle.

Acer Aspire Switch 10 nabídne až 64 GB prostoru na integrovaném úložišti, 2 GB paměti RAM a čtyřjádrový procesor Intel Atom Bay Trail T. Vnitřní datové úložiště lze rozšířit o 500GB HDD v dokovací klávesnici, která nabídne plnohodnotné psaní a také touchpad pro ovládání kurzoru.

Operační systém Microsoft Windows 8.1 je vybaven několika intuitivními funkcemi, jako je například InstantGo pro neustálou aktualizaci dat a aplikací i při vypnutí obrazovky ‒ udržuje připojení k internetu, a přitom se stará o efektivní úsporu energie. Aspire Switch 10 se dodává s předinstalovaným balíkem kancelářských aplikací Microsoft Office pro studenty a domácnosti bez dodatečných nákladů. Díky tomu mohou uživatelé vytvářet a editovat Microsoft Word, Excel a PowerPoint dokumenty téměř kdekoli. Aplikace AcerCloud zajišťuje aktuálnost informací, správu dat a jejich zabezpečení napříč různými zařízeními pro okamžitou synchronizaci.

Produktový list výrobku z katalogu Icecat: 

Vybraný sortiment

Distribuce ČR: 
Štítky: 
Notebooky, Acer

Podobné články

Globální prodej PC se v prvním čtvrtletí 2024 vrátil na předpandemickou úroveň

10. 4. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: IDC)
Podle údajů společnosti IDC se celosvětový trh s osobními počítači po dvou letech poklesu vrátil v prvním čtvrtletí roku 2024 k růstu. Celkem se v tomto období prodalo 59,8 milionu PC, což představuje meziroční nárůst o 1,5 %. Čtěte více

Nová vlna zařízení podporujících práci s AI

6. 5. 2024. (redaktor: Michala Benešovská, zdroj: DCD Publishing)
Na trh začínají přicházet nová zařízení, která jsou uzpůsobená práci s umělou inteligencí. Přední výrobci následují trend rozšiřování nástrojů gen-AI a díky novému hardwaru umožňují odbavovat úlohy pro AI částečně lokálně, a tudíž rychleji. Čtěte více

Acer: notebooky Predator Helios Neo 14 a Nitro 16

21. 4. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: Acer)
Společnost Acer rozšířila svou nabídku herních notebooků o dva modely Predator Helios Neo 14 a Nitro 16. Oba nabídnou nové procesory Intel Core Ultra s podporou umělé inteligence, kvalitními displeji, výkonnými grafickými kartami, spolehlivým chlazením a řadou dalších vlastností atraktivních pro hráče i tvůrce obsahu. Čtěte více

Microsoft představil „firemní“ edice počítačů Surface Pro 10 a Surface Laptop 6

9. 4. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: Microsoft)
Microsoft představil své první počítače řady Surface s umělou inteligencí určené pro firemní segment: Surface Pro 10 for Business a Surface Laptop 6 for Business. Novinky disponují vlastnostmi a funkcemi důležitými pro firemní zákazníky, jako jsou adekvátní výkon, dlouhá výdrž baterie, široká konektivita, spolehlivé zabezpečení nebo odolné antireflexní displeje. Čtěte více