TP-Link: powerline adaptéry TL-WPA4220KIT

5. 12. 2013. (redaktor: František Doupal, zdroj: TP-Link)
Společnost TP-Link představila sadu powerline adaptérů TL-WPA4220KIT. Balíček obsahuje adaptéry TL-WPA4220 a TL-PA4010, jež zajišťují přenos dat po elektrických rozvodech rychlostí až 500 Mbit/s. Adaptér TL-WPA4220 navíc zvládne vytvořit také Wi-Fi síť.

Adaptéry najdou uplatnění zejména v místech, kam nedosáhne bezdrátová síť a zároveň je zde příliš náročné budovat ethernetovou kabeláž (typicky jde např. o byty v panelových domech, které se vyznačují horší prostupností bezdrátového signálu, nebo o vícepatrové rodinné domy).

Bezdrátová síť do každé místnosti

Adaptér TL-WPA4220 je vybaven bezdrátovým rozhraním a dokáže tak pokrýt Wi-Fi signálem i místa, na která jediný přístupový bod nestačí. Stačí stisknout tlačítko Wi-Fi Clone a adaptér zkopíruje název i heslo vaší bezdrátové sítě nastavené na domácím směrovači. Vytvoří tak shodnou síť, k níž se budou moci vaše zařízení připojit, v důsledku čehož dojde k rozšíření pokrytí stávající bezdrátové sítě. A to vše bez nutnosti provádět složitou konfiguraci.

Bezproblémový HD streaming s kapacitou 500 Mbit/s

Díky technologii HomePlug AV zvládnou adaptéry přenášet po elektrických rozvodech data rychlostí až 500 Mbit/s, a to až na vzdálenost 300 metrů. Hravě si tak poradí například se streamováním videa v rozlišení HD. Díky dostatečné prostupnosti vytvořené sítě můžete pomocí adaptérů připojit v zásadě libovolné zařízení (domácí počítač, herní konzoli, IPTV set-top box nebo NAS).

Jednotlivá zařízení lze k adaptéru připojit pomocí ethernetového kabelu (model TL-WPA4220 pro tento účel obsahuje dva konektory) nebo prostřednictvím naklonované bezdrátové sítě.

Snadná instalace

Přestože se může zdát vytvoření počítačové sítě pomocí elektrických rozvodů a naklonování bezdrátové sítě jako složitý proces, není tomu tak. Vše zvládne i méně zkušený uživatel.

Adaptéry stačí připojit do vhodných elektrických zásuvek, přičemž téměř okamžitě dojde k automatickému vytvoření sítě s propustností 500 Mbit/s. Pro zabezpečení přenášených dat už je třeba pouze stisknout tlačítko „Pair“ na obou adaptérech, načež dojde k automatickému zašifrování všech přenášených paketů – případný útočník tak ztratí možnost sledovat provoz na vaší síti.

Produktový list výrobku z katalogu Icecat: 

Vybraný sortiment

Distribuce ČR: 
ALSO Czech Republic , AT Computers , Discomp , Penta CZ

Podobné články

Mercusys: gigabitové PoE+ přepínače MS105GP a MS108GP

27. 4. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: Mercusys)
Společnost Mercusys představil nové modely kompaktních přepínačů s podporou PoE+ napájení. Pětiportový MS105GP a osmiportový MS108GP disponují podporou gigabytových přenosů, odolným kovovým provedením a dalšími praktickými funkcemi a vlastnostmi. Čtěte více

Výrobce optických síťových modulů MicroOptics se slučuje se značkou Lanview

24. 4. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: EET Group)
Skupina EET Group oznámila sloučení dvou předních poskytovatelů kompletních řešení strukturovaných sítí pro firemní zákazníky, společností MicroOptics a Lanview. Pod hlavičkou skupiny EET Group tak vzniká komplexní poskytovatel optických transceiverů, řešení pro bezdrátovou komunikaci, přenosové sítě, sítě datových center a cloud computing. Čtěte více

TP-Link k vybraným produktů nabízí výhodné datové připojení

17. 4. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: TP-Link)
Při nákupu některého z vybraných produktů získají zákazníci v balení datovou SIM kartu O2 s možností aktivovat si na následujících 12 měsíců výhodný datový tarif. Čtěte více

Mercusys: router MR90X

24. 2. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: Mercusys)
Značka Mercusys přichází na trh s novým dvoupásmovým Wi-Fi 6 routerem MR90X s rychlostí až 6 Gb/s. Zařízení poskytuje rychlé kabelové i bezdrátové připojení pro streamování, surfování i stahování bez omezení, i řadu dalších funkcí. Čtěte více