Panasonic: tablet Toughpad 4K UT-MB5

14. 9. 2013. (redaktor: František Doupal, zdroj: Panasonic)
Společnost Panasonic představila tablet Toughpad 4K UT-MB5, první 20" tablet na světě s rozlišením 4K určený pro profesionály v oborech prodeje, marketingu a médií. Tablet je součástí řady produktů Toughpad a disponuje Ultra HD rozlišením.

Tablet Toughpad 4K UT-MB5 je profesionální odolný přenosný tablet, který nabízí nový zážitek z digitálního zobrazení díky rozlišení 4K, které má čtyřnásobek obrazových bodů než rozlišení Full HD – celkem 3 840 x 2 560 pixelů. Tablet představuje revoluci v digitálním zobrazování díky rozlišení 4K, schopnosti spolupráce na dotykovém displeji a unikátnímu elektronickému dotykovému peru, které pracuje s pixelovou přesností a umožňuje přidávání poznámek.

Tablet Toughpad 4K UT-MB5 byl navržen speciálně pro fotografy, marketéry a prodejce. Je vybaven velkým 20" displejem s rozlišením 3 840 x 2 560 obrazových bodů, poměrem stran 15 : 10 a hustotou zobrazení 230 dpi. Je vhodný pro zobrazování velkých obrazů, výkresů ve formátu A3, brožur a multimediálních dat. Díky pokročilému displeji a rozlišení je zvětšování, zmenšování a změna velikosti okamžitá a obraz čistý.

V prvním pololetí roku 2014 bude následovat specializovaný vysoce výkonný model ideální pro 3D modelování a CAD aplikace, vhodný pro technické profesionály jako jsou konstruktéři, architekti a návrháři.

Elektronické dotykové pero Panasonic

Přenosný tablet je dodáván s elektronickým dotykovým perem Panasonic, jehož ovládání je intuitivní a umožňuje volné kreslení, přidávání poznámek a psaní jako na papíře. Pero dokáže pomocí infračervených signálů přesně rozeznat každý jednotlivý obrazový bod na displeji a s tabletem komunikuje pomocí rozhraní Bluetooth, čímž se odlišuje od běžně používaných kapacitních digitizérů. Své vysoké přesnosti dosahuje díky schopnosti rozpoznávat jednotlivé obrazové body na displeji tabletu. Dokáže také rozeznat a zaznamenat sklon pera a rozlišuje 2 048 úrovní přítlaku.

Existuje široká paleta neuvěřitelných aplikací vhodných pro tento tablet, které využijí fascinujících vizualizačních schopností technologie s rozlišením 4K,“ řekl Jan Kaempfer, marketing director ve společnosti Panasonic Computer Product Solutions. „Fotografická a návrhářská studia budou moci zobrazit podrobnosti a upravovat svůj obrazový a video materiál lépe než kdykoli předtím. Marketéři a prodejci luxusního zboží budou moci prezentovat své produkty na velkém displeji s detaily tak úžasnými, že se jich zákazníci budou chtít dotknout a ihned je koupit. S tímto zařízením vidět, znamená skutečně uvěřit.“

Nejlehčí a nejtenčí na světě

S poměrem stran 15 : 10 je tablet Toughpad 4K UT-MB5 nejlehčím a nejtenčím 20" tabletem na světě. Váží 2,35 kg a jeho tloušťka je 12,5 mm. S procesorem Intel Core i5 vPro, až 8 GB RAM a grafickým adaptérem Nvidia GeForce dokáže tablet UT-MB5 zobrazit videa v ultra vysokém rozlišení plynule a bez načítání do vyrovnávací paměti.

Navin Shenoy, viceprezident společnosti Intel, řekl: „Rád bych společnosti Panasonic osobně poblahopřál. Uvedení tabletu Toughpad založeného na procesoru Intel Core, prvního 20" tabletu na světě s rozlišením 4K, je vzrušující událost. Jsem potěšen dlouholetým partnerstvím mezi společnostmi Intel a Panasonic. Panasonic je společnost, která neustále přináší inovace s novými formáty a uživatelskou zkušeností. Toughpad je nejnovější ukázkou inovačního mistrovství společnosti Panasonic a je samozřejmě založen na technologii Intel. Přeji společnosti velmi úspěšné představení produktu a těším se na další v nejbližší budoucnosti. Ještě jednou blahopřeji jménem týmu společnosti Intel k uvedení jedinečného produktu Toughpad.

Tablet Toughpad 4K UT-MB5 je dodáván s předinstalovaným systémem Windows 8.1 Pro, díky čemuž mohou firmy nyní i v budoucnu využívat všechny své stávající aplikace a kancelářské produkty. Migrace bude pro IT oddělení hračkou. V kombinaci s příslušenstvím jako je stolní kolébka a přenosné řešení Panasonic lze toto zařízení využít jako stolní počítač i jako tablet, takže návrháři a konstruktéři nemusí používat více zařízení.

Goran Mataic, channel executive ve společnosti Microsoft, doplnil „Je příznačné, že tento pozoruhodný tablet Panasonic Toughpad 4K využívá k uvedení dotykových funkcí v život nový operační systém Windows 8.1. Tento produkt je vybaven vynikajícím dotykovým displejem, širokými možnostmi konfigurace a zabezpečení, vylepšeným uživatelským rozhraním a multimediálními funkcemi, které potěší všechny profesionální zákazníky.

Vytvořen pro profesionály

Tablet Toughpad 4K UT-MB5 nabízí také všechna rozhraní potřebná k tomu, aby se stal praktickým pomocníkem v profesionálním prostředí: USB 3.0, slot pro kartu SD, konektor pro sluchátka a doplňkově i čtečku čipových karet. Kolébka navíc zajišťuje konektivitu přes rozhraní Ethernet a HDMI.

S vestavěnou přední kamerou s rozlišením 1 280 x 720 v kombinaci s 20" displejem je pořádání videokonferencí jednoduché a příjemné. Pevný disk SSD o kapacitě 256 GB spolu s možností rozšíření paměti pomocí SD karty poskytují dostatek prostoru pro uložení aplikací a dat.

Pro konektivitu na cestách je zařízení vybaveno rozhraními Bluetooth a WLAN.

Produkty Panasonic patří k evropské špičce v oblasti odolných mobilních počítačů a profesionální odolný tablet Toughpad 4K UT-MB5 není výjimkou – vydrží pád z výšky až 76 cm (na spodní stranu, za provozu) a teploty v rozmezí +5 až +35 °C.

Výkon pro CAD aplikace budoucnosti

Model Toughpad 4K Performance, který bude dostupný od prvního pololetí roku 2014, je určen pro navrhování v aplikacích CAD a 3D simulaci. Bude vybaven výkonnějším procesorem Intel Core a grafickým adaptérem Nvidia. Tento model, který může nahradit tradiční pracovní stanici pro CAD, udělal vynikající první dojem na společnost Dassault Systemes, specializovanou na CAD a 3D konstrukční software.

Tento nový tablet Panasonic je vzrušující. Kombinuje vysoké rozlišení, výpočetní výkon a mobilitu a podporuje naši platformu 3DEXPERIENCE,“ řekl Laurent Cherprenet, solution experience senior director, high-tech, u společnosti Dassault Systemes.Těšíme se, až budou moci naši zákazníci získat vlastní uživatelské zkušenosti s tímto tabletem.

Standardní model tabletu Toughpad 4K UT-MB5 bude dostupný od listopadu 2013.

Produktový list výrobku z katalogu Icecat: 

Toughbooky a Toughpady

Distribuce ČR: 
Atlantis Telecom , Jarltech
Štítky: 
Tablety, Panasonic

Podobné články

Microsoft představil „firemní“ edice počítačů Surface Pro 10 a Surface Laptop 6

9. 4. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: Microsoft)
Microsoft představil své první počítače řady Surface s umělou inteligencí určené pro firemní segment: Surface Pro 10 for Business a Surface Laptop 6 for Business. Novinky disponují vlastnostmi a funkcemi důležitými pro firemní zákazníky, jako jsou adekvátní výkon, dlouhá výdrž baterie, široká konektivita, spolehlivé zabezpečení nebo odolné antireflexní displeje. Čtěte více

Nová aktualizace uživatelského rozhraní One UI 6.1 rozšiřuje technologii Galaxy AI do dalších zařízení

5. 4. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: Samsung)
Společnost Samsung nasazuje umělou inteligenci Galaxy AI do většího počtu zařízení prostřednictvím aktualizovaného uživatelského rozhraní One UI 6.1. Mobilní umělá inteligence se tak dostane k podstatně většímu počtu uživatelů – od konce března ji budou moci postupně využít i majitelé telefonů řady Galaxy S23, S23 FE, Z Fold5, Z Flip5 a tabletů řady Tab S9. Čtěte více
Panasonic Toughbook G2mk2

Panasonic: odolné tablety Toughbook G2 a 33mk3

17. 3. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: Panasonic)
Společnost Panasonic Connect představila inovované verze svých odnímatelných odolných tabletů. Jak 10,1" model G2mk2, tak 12" model 33mk3 přinášejí vysokou odolnost, dlouhou výdrž, široké možnosti přizpůsobení, bohatou konektivitu a vyvážený výkon, díky kterým je terénní pracovníci ocení bez ohledu na pracovní úkol, aplikaci nebo prostředí. Čtěte více

Tablety v roce 2024: Mají stále co nabídnout?

5. 3. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: DCD Publishing)
Trend je neúprosný. Tablety se prodávají stále hůř. Vloni jejich prodej klesl o desítky procent. Drtí je jak konkurence ze strany chytrých telefonů a notebooků, tak i nasycení trhu a prodlužující se životní cyklus zařízení. I přesto jde o segment, který bude ještě nějakou dobu schopný ospravedlnit svou existenci. Navíc se očekává brzký příchod inovovaných iPadů Pro od Applu... Čtěte více