Dodávky zboží i přes vyhořelé depo HP Tronic nejsou ohroženy

9. 1. 2013. (redaktor: Pavel Gregor, zdroj: HP Tronic a DCD Publishing)
V úterý 9. ledna v ranních hodinách zachvátil požár budovu areálu Svit ve Zlíně, ve které má svůj sklad distributor spotřební elektroniky společnost HP Tronic. Jaké dopady bude mít tato událost na prodejce?

Velký požár zachvátil skladové prostory společnosti HP Tronic, konkrétně budovu č. 103, která se nachází v areálu Svit Zlín. V těchto prostorech sedmipatrové budovy měla společnost uskladněny elektrospotřebiče, zejména malé domácí spotřebiče.

HP Tronic měl ve shořelé budově sklad pro Moravu a lokální výdejní místo svých internetových obchodů. Další sklad má firma v Plané nad Lužnicí nacházející se v Jižních Čechách a centrální sklad je potom v Týništi nad Orlicí u Hradce Králové.

Pokud se potvrdí první hrubé odhady, že všechny skladové zásoby a vybavení skladu bylo požárem, následným hašením a zakouřením zničeny, překročí škoda 210 milionů korun.

„Na chod a obchodování firmy HP Tronic požár nebude mít dramatický vliv. Většina skladníků, řidičů a další zaměstnanci zlínského skladu bude od čtvrtku vypomáhat na hlavním skladě společnosti v Týništi nad Orlicí. Dodávky zboží z tohoto centrálního skladu nahradí v tuto chvíli nepoužitelný sklad ve Zlíně,“ řekl na náš dotaz Bohuslav Komín, mluvčí společnosti HP Tronic.

Největší část zničených skladových zásob ve Zlíně se týká malých domácích spotřebičů tradiční značky ETA. Z tohoto důvodu se v nejbližší době dají očekávat dočasné výpadky v dodávkách této značky. Nicméně na dalších skladech společnosti jsou v tuto chvíli výrobky této značky za několik desítek milionů korun.

Štítky: 

Podobné články

Datart meziročně navýšil tržby o 32 %

24. 1. 2020. (redaktor: František Doupal, zdroj: HP TRONIC )
Český prodejce elektra Datart za první uzavřený obchodní rok od fúze se zlínskou společností HP TRONIC navýšil tržby meziročně o 32 %. V minulém roce Datart navíc rozšířil síť kamenných prodejen a zvýšil kapacitu skladových prostor. Čtěte více

Datart opět v českých rukách

8. 8. 2014. (redaktor: Pavel Gregor, zdroj: ČTK)
Po květnovém odkupu elektroprodejen Electro World slovenským řetězcem Nay se na tuzemském trhu odehrála druhá letošní významná akvizice v retailu. Českou a slovenskou síť Datart prodala britsko-francouzská skupina Darty Group původním majitelům. Kdo ještě získal podíl ve společnosti? Čtěte více

HP Tronic jediným vlastníkem Kasa.cz a Hej.sk

18. 4. 2013. (redaktor: František Doupal, zdroj: HP Tronic a Ihned.cz)
HP Tronic, distributor spotřební elektorniky a provozovatel sítí Euronics, Proton a vlastník společnosti Eta, se stane majitelem firmy Internet Retail, která provozuje český internetový obchod Kasa.cz a slovenský Hej.sk. Čtěte více

Topfun videopůjčovna v dalších TV

14. 3. 2013. (redaktor: Petra Piscová, zdroj: Topfun)
Videopůjčovna Topfun je nyní dostupná také v chytrých televizích značek Gogen a Hyundai. Ve celkem kolika značkách nyní tedy funguje? Čtěte více