Betaverze Eset Cyber Security

30. 4. 2012. (redaktor: Petra Piscová, zdroj: Eset)
Eset vydal Betaverze produktů Cyber Security a Cyber Security Pro. Obě řešení přinášejí ochranu před aktuálními hrozbami pro platformu Mac a ochrání zároveň před útoky mířícími na systémy založené na operačních systémech Windows nebo Linux ve smíšených sítích.

Cyber Security Pro Beta přichází se všemi výhodami Cyber Security Beta, navíc obsahuje i osobní firewall a funkci rodičovská kontrola.

Skenovací systém ThreatSense přináší komplexní detekční schopnosti potřebné pro zastavení známých hrozeb z napadených počítačů. Neutralizuje také nové útoky jako trojan Flashback, který nedávno infikoval více než 500 tisíc počítačů Mac. Ochrana je zdokonalena reputačním systémem na bázi cloudu Live Grid. Eset zve uživatele počítačů Mac k veřejnému testování obou produktů, které jsou volně ke stažení na Eset.cz.

Používání platformy Mac je na vzestupu a kybernetičtí zločinci se této realitě rychle přizpůsobují. I když uživatelé Maců sami o sobě nejsou častým cílem útoků, mohou působit jako přenašeči infekce, která může infiltrovat jiné platformy,” řekl Mario Turner, produktový manažer Esetu pro platformu Mac.

Cyber Security přidává k vestavěnému systému ochrany od společnosti Apple zvláštní vrstvu ochrany, která detekuje a blokuje pokusy o infikování počítače. Dále se zaměřuje na vyhledávání dosud neznámých škodlivých kódů pomocí pokročilé heuristiky, generických podpisů a genetické technologie. Vyznačuje se nízkou hardwarovou náročností a minimálním počtem notifikací. 

Vybrané nové funkce

Rodičovská kontrola (dostupná pouze ve verzi Pro): Umožňuje uživateli vytvořit filtr webových stránek, který lze spravovat prostřednictvím nastavení rolí pro jednotlivé účty. Každá role má vlastní sadu předem určených kategorií URL, které určují povolení nebo zákaz zobrazování jednotlivých stránek uživateli. Uživatel má možnost vytvářet zakázané / povolené seznamy dalších stránek a aplikací, které mohou být blokovány nebo povoleny pro dané účty.

Osobní firewall (dostupný pouze ve verzi Pro): Nově integrovaný firewall chrání počítač před neoprávněným vzdáleným přístupem a umožňuje kmenovým uživatelům definovat rozsah profilů, z nichž má každý zvlášť přidělené nastavení pro konkrétní situaci.

Skenování v režimu cloudu (Eset Live Grid): Optimalizace skenování založená na povolování bezpečných souborů v souladu s databází v cloudu. Tento systém snižuje možnost falešných poplachů na úplné minimum. Live Grid identifikuje bezpečné soubory na uživatelově pevném disku neustále aktualizovaným systémem.

Skenování webu a e-mailu: Rozšířený správce Proxy serveru Email > POP3/IMAP a Web > HTTP scanning. Tato funkce je integrována nezávisle na řešení mailového/webového klienta.

Kontrola přenosných médií: Přidává další stupeň ochrany umožňující uživateli skenovat potenciálně nebezpečná přenosná média (USB, CD, DVD, Fire wire).

Cloudové statistiky: Tato funkce vytváří seznam probíhajících procesů a zobrazuje data podle úrovně rizika, počtu uživatelů, času objevení a Bundle ID.

Podobné články

Letos lze očekávat útoky za použití AI, růst hrozeb pro Android i pokračující útoky ransomwarem

10. 1. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: Eset)
Bezpečnostní experti z českých poboček společnosti ESET komentují vývoj hrozeb ve druhé polovině roku 2023 a nabízejí výhled v aktuálních kyberbezpečnostních tématech pro následující měsíce roku 2024. Čtěte více

Aktualizovaná platforma ESET PROTECT pomůže firmám vyhledávat a opravovat známé zranitelnosti

27. 6. 2023. (redaktor: František Doupal, zdroj: Eset)
Uživatelé platformy ESET PROTECT Cloud budou mít nově k dispozici nástroj ESET Vulnerability and Patch Management pro vyhledávání a opravy známých zranitelností. Nový nástroj vznikl ve spolupráci se společností OPSWAT, která poskytuje bezpečnostní řešení pro kritickou infrastrukturu (IT, OT a ICS). Zároveň byla představena i nová úroveň řešení ESET PROTECT Elite. Čtěte více

Nová propozice značky Eset: „Progress. Protected.“

5. 4. 2022. (redaktor: František Doupal, zdroj: Eset)
Společnost Eset představuje novou propozici značky Progress. Protected. Hlavní myšlenkou změny je snaha zdůraznit skutečnost, že technologie dnes potřebují ochranu nejen samy o sobě, ale také kvůli tomu, že poskytují důležitá propojení a umožnují tak společenský a technologický pokrok. Čtěte více

ESET rozšířil ochranu firem o Endpoint Antivirus pro Linux

24. 3. 2020. (redaktor: František Doupal, zdroj: Eset)
ESET vydal novou verzi produktu Endpoint Antivirus pro zabezpečení koncových stanic s operačním systémem Linux. Firmy tak mohou udržovat zabezpečení bez ohledu na to, jaký operační systém využívají. Novinka doplnila nabídku produktů pro firemní zákazníky, která zahrnuje řešení pro operační systémy MacOS a Windows. Čtěte více