Siemens bude i nadále řídit IT pro Eurocontrol

20. 7. 2009. (redaktor: Milan Loucký, zdroj: )
Eurocontrol, evropská organizace pro bezpečnost leteckého provozu, po pětileté spolupráci opět svěří řízení své činnosti v oblasti IT konsorciu společností Siemens IT Solutions and Services, Getronics a BT Global Services.

Toto konsorcium podepsalo smlouvu na externí řízení informačních a komunikačních technologií a služeb na klíč. Sedmiletá smlouva (5+1+1) má hodnotu přibližně 100 milionů eur.

Konsorcium, které v partnerství se společnostmi Getronics a BT Global Services vede Siemens IT Solutions and Services, bude odpovídat za koordinaci a poskytování služeb v oblasti IT, provozní řízení infrastruktury a asistenční služby, správu sítí, serverů, úložných systémů a podnikových aplikací. Za podporu a údržbu aplikací v rámci projektu bude odpovídat společnost Cronos International.

Smlouva se týká IT činností divize Management Information System (MIS) organizace Eurocontrol a divize Central Flow Management (CFMU), které sídlí v Bruselu, a Experimentálního výzkumného střediska (EEC) se sídlem v Paříži. Cílem projektu je vytvoření synergie mezi jednotlivými pracovišti tak, aby se snížily náklady na informační technologie. Správa informační základy se týká přibližně 2 800 počítačů, přes 500 serverů, 260 databází a 80 aplikací.