Kávovary od Siemense

9. 6. 2009. (redaktor: Milan Loucký, zdroj: )
Plně automatické kávovary Siemens přicházejí s lepšími technologiemi, přinášejícími úsporu energie a excelentní kvalitu kávy.
Voňavá káva a rychlá příprava v kávovarech od Siemense.

Voňavé espresso po jídle, krémové cappuccino během schůzky nebo lahodné latte macchiato po celodenním nakupování. Spěch, který se kompenzuje skutečným požitkem z kávy, tak by se dal charakterizovat dnešní životní styl. S novými kávovary Siemens je možné kdykoli vychutnat nejrychlejší šálek voňavé kávy v pokoji domova. Káva si tak určitě najde ještě pevnější místo v každé domácnosti.

Profesionální kávovar z nerezavějící ocele natrvalo dodá každé kuchyni esenci italského stylu. Aromatické vůni čerstvě namletých a spařených kávových zrnek je možné opravdu těžko odolat. Na kávovar Siemens to díky novému keramickému mlýnku a jedinečnému systému spařování kávy aroma pressure platí dvojnásobně. Zabezpečí, aby káva byla namletá při extrémně nízké hlučnosti, zachovala si svou jedinečnou chuť a aroma v šálku a díky spařovací komoře byla vždy perfektně stlačená nezávisle na jejím množství. Keramický mlýnek má navíc extrémně dlouhou životnost. Zaoblený tvar přítlačného lisu zabezpečí maximálně dlouhý průtok vody namletou kávou na maximální filtraci aromatických látek. Výsledkem je excelentní aroma, dokonalá pěna a požitek z každého šálku. Espresso získá znamenitou chuť a díky trysce na mléko s funkcí nasávání „cream center“ ho bude zdobit hustá mléčná pěna – crema.

Díky systému senso flow, který udržuje stabilní teplotu při spařování, je espresso vždy vytvořené při správné teplotě, má vynikající aroma a hustou, oříškově hnědou pěnu. Pro toho, kdo upřednostňuje výraznější kávovou chuť, je samozřejmě, k dispozici plný šálek obzvlášť silné černé kávy. Připravit cappuccino je možné stlačením jediného tlačítka. Následně funkce cream center cleaner zaručí pohodlné a rychlé čistění trysky od mléka. Horké mléko na dně, vrstva zlatohnědého aromatického espressa završená silnou korunou husté mikropěny. To je perfektní latte macchiato, oblíbený nápoj mnohých žen. Ideálním předpokladem na přípravu tohoto nápoje jsou trysky nastavitelné až do výšky 15 cm nad odkládacím táckem. Prémiový zásobník na mléko má tepelnou izolaci a udrží mléko několik hodin čerstvé a studené, vždy připravené k použití.

Rozhodujícím znakem kvalitně připraveného italského espressa je už vzpomenutá crema. Jakmile crema nemá hladký sametově krémový vzhled, příčinou může být studený šálek.
Na předehřátí šálků je určená ohřívací zásuvka, zabudovatelná přímo pod kávovar. Současně se dá využít na udržování teploty jídla, rychlejší kynutí těsta nebo na rozmrazování potravin. Zásuvka má nerezový vnitřek a plně teleskopické vysouvání. S objemem 21 litrů, plynulou regulací teploty od 40 do 80 °C a možností naplnění do 25 kilogramů je tato zásuvka ideálním doplňkem moderní kuchyně.

Technika spařování aroma whirl je spojená s unikátním systémem single portion cleaning. Po každém spaření kávy se vypláchnou vnitřní trubičky kávovaru a odstraní se všechna přebytečná voda. Díky této nové funkci navždy skončily časy, když studená či odstátá voda kazila jinak dokonalou chuť kávy.

Kávovar Siemens má pohodlné ovládání pomocí otočných knoflíků, stejně nabízí možnost připravit kávu z předem namletých zrnek. Je tak inteligentní, že sám oznámí, když potřebuje odvápnit nebo vyčistit; to se provádí automaticky, stiskem jediného tlačítka. Sám se dokonce zapne a vypne podle předchozího naprogramování. Systém se zahřívá jen při přípravě kávy, takže nevznikají žádné ztráty energie v režimu stand-by.

Káva je věc individuální chuti. Proto tento kávovar nabízí mnoho možností na její přípravu – může se nastavit požadovaný stupeň jemnosti mletí a počet porcí kávy a také velikost od malého, ale labužnického espressa ristretta až po silnou, dvojitou XXL kávu. K tomu je možné využít funkci „My coffee“ a vytvořit si kávu přesně podle vlastní chuti.