Hanwha Techwin rozšířila nabídku termálních kamer s nízkým snímkovým kmitočtem

28. 2. 2023. (redaktor: František Doupal, zdroj: Hanwha Techwin)
Společnost Hanwha Techwin Europe rozšířila svoji stávající produktovou řadu Wisenet T o tři nové modely: TNO-L3030T, TNO-L4030T a TNO-L4030TR. Nové termální kamery pracují s nízkým snímkovým kmitočtem 8 fps, a nepodléhají tak nařízení Evropského parlamentu a Rady 2021/821 a tzv. Wassenaarské dohodě.

Kamery nejsou klasifikovány jako produkty k „vojenským účelům“, což znamená podstatné zkrácení dodacích lhůt. Kamery používají vestavěný objektiv s pevnou ohniskovou vzdáleností 13,7/13 mm a nabízejí maximální rozlišení činí 320 × 240 (QVGA) nebo 640 × 480 (VGA).

Termální kamery zřetelně rozpoznávají denní a noční dobu a podporují vizuální sledování teploty objektů prostřednictvím pestrých barevných palet a informací začleněných do obrazu. Uvedená zařízení jsou ideální pro výrobní a průmyslové provozy, letiště, námořní přístavy nebo důlní prostory, kde je zapotřebí vyrovnat se s náročnými klimatickými podmínkami včetně mlhy, kouře a deště, resp. rozličnými světelnými podmínkami, jako např. úplnou tmou nebo protisvětlem. Výsledný obraz je vysoce kontrastní, aby zřetelně zachycoval teplotní rozdíly mezi objekty a jejich pozadím, a uživatelé tak mohli snáze odhalovat incidenty. Málo zřetelné detaily se zvýrazňují i bez nutnosti dodatečného osvětlení.

Termální kamery Wisenet podporují sedm různých typů barevných palet, a umožňují tak volit optimální obraz s ohledem na konkrétní situaci. Díky uvedeným funkcím může obsluha snadno zajistit ochranu nejrůznějších prostor před bezpečnostními riziky nebo narušiteli. Kamery dokáží rychle odhalit poruchy zařízení v průmyslových provozech i veškeré incidenty s výskytem extrémních teplot.

K efektivitě provozu a lepšímu přehledu o situaci napomáhá i fakt, že termální kamery disponují funkcemi pro analýzu videa a audia přímo na zařízení. Podpora klasifikace zvuků podle frekvence zdroje upozorňuje obsluhu na výskyt jakýchkoli nestandardních zvuků, např. křiku nebo možného násilného chování. Při pohybu objektů v definovaném prostoru a na jeho hranicích vstupují do hry funkce detekce pohybu, funkce rozpoznávání výskytu/zmizení objektů, detekce příchodu/odchodu a sledování virtuální hranice. Kamery dále dokáží rozpoznávat neoprávněnou manipulaci a jsou rovněž vybaveny technologií detekce nárazu. Funkce pro rozpoznávání podezřelých postávajících osob upozorňuje na případy, kdy se někdo nezvykle dlouho zdržuje na určitém místě.

Kamery TNO-L3030T, TNO-L4030T a TNO-L4030TR dále podporují režim Hallway (sledování úzkých a vysokých prostor) a kompresní technologii WiseStream II.

Podobné články

Arlo uvádí na náš trh novou řadou chytrých bezpečnostních kamer Essential 2

19. 4. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: Arlo)
Společnost Arlo oznámila uvedení své nejnovější řady Essential na tuzemský trh. Nová řada zařízení Essential Outdoor, Essential Outdoor XL nabízí bezpečnostní funkce 4 v 1 a vychází vstříc spotřebitelům, kteří se poohlížejí po cenově dostupném řešení pro bezpečnější domov. Essential 2 poskytuje celou řadu nových funkcí a rozlišení 2K nebo 1 080p. Čtěte více

Hanwha Vision: PTZ kamery XNP-C9310R a XNP-C7310R

7. 4. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: Hanwha Vision)
Společnost Hanwha Vision představila nové kamery AI PTZ Plus, XNP-C9310R a XNP-C7310R. Novinky využívají umělou inteligenci pro rychlé přiblížení a zaostření, což umožňuje lepší přehled o situaci a rychlejší reakci. Čtěte více

Milan Obertík se stal ředitelem nově vzniklé divize Konica Minolta Forxai Video Vision

29. 2. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: Konica Minolta)
Tuzemská Konica Minolta posiluje v oblasti kamerových řešení a zakládá specializované oddělení s názvem Forxai Video Vision. To se pod vedením Milana Obertíka zaměří na rozvoj aktivit zaměřených na využití průmyslových kamer a systémů umělé inteligence programovaných ve vývojovém centru Konica Minolta v Brně. Čtěte více

Solární panel Tapo A200 vyřeší problém s napájením bezdrátových kamer

28. 2. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: TP-Link)
Společnost TP-Link představila jednoduchý, ale efektivní solární panel Tapo A200 určený pro nepřetržité napájení exteriérových bezdrátových kamer Tapo. Čtěte více