Dell představil 6K monitor s panelem IPS Black a klávesnici s certifikací Zoom

17. 1. 2023. (redaktor: František Doupal, zdroj: Dell Technologies)
Monitor Dell UltraSharp 32 6K založený na technologii IPS Black vedle rozlišení 6K nabídne vyšší kontrast, sytější černou a věrné zobrazení barev při pohledu prakticky ze všech úhlů. Produktovou řadu UltraSharp obohatí také zakřivený 34“ a 43“ bez model zakřivení. Dell dále představil první klávesnici s certifikací Zoom, kterou doplní dobíjecí myš.

Monitor Dell UltraSharp 32 6K (U3224KB) je plně kompatibilní s operačními systémy Windows i Mac a disponuje certifikací VESA DisplayHDR 600. Díky rozlišení 6K zařízení nastavuje nový standard detailní kresbou, ostrostí obrazu (a vedle toho i věrností barev). Je určený především profesionálům, jako jsou grafici, konstruktéři nebo datoví vědci, jejichž práce vyžaduje přesnost každého pixelu.

Panel založený na technologii IPS Black prohlubuje tmavé barvy (dokonce i v tmavém prostředí) a věrně zobrazuje barvy při pohledu prakticky ze všech úhlů. Studie, kterou pro Dell Technologies nedávno zpracovala společnost Hot Tech, odhalila, že monitory s technologií IPS Black nabízejí až o 41 % tmavší černé tóny a až 1,2x lepší barevnou přesnost než konvenční panely IPS, zejména při zobrazování tmavších šedých barev.

UltraSharp 32 6K je ideální také pro uživatele hledající monitor pro videokonference, který si poradí i za zhoršených světelných podmínek. Je vybavený inteligentní vestavěnou webovou kamerou HDR 4K, která poskytuje čistší obraz a nabízí funkce automatické kompozice a přizpůsobení okolnímu světlu, mikrofonem s potlačením ozvěny a dvěma 14W reproduktory.

Bezpečnost zvyšuje automatická krytka objektivu. Integrovaný výsuvný panel na přední straně nabízí rychlý přístup k portům, takže lze snadno připojit veškeré příslušenství a udržovat čisté pracoviště bez překážejících kabelů. Bezproblémový přenos obrazu bez komprese zajistí rozhraní DisplayPort 2.1. Připojení Thunderbolt 4 s technologií napájení EPR poskytuje výkon až 140 W.

Další nástroje na podporu produktivity

Dell představil také dva monitory z produktové řady UltraSharp, které vyhoví i méně náročným každodenním potřebám kreativců a firemních uživatelů.

  • Dell UltraSharp 34 Curved USB-C Hub Monitor (U3423WE) je první zakřivený monitor společnosti Dell s rozlišením WQHD a panelem IPS Black, který umožňuje připojení a zobrazení obrazu ze dvou počítačů současně, a to buď vedle sebe (PBP) nebo ve vloženém okně (PIP). Disponuje také párem 5W reproduktorů.
  • Dell UltraSharp 43 4K USB-C Hub (U4323QE) umožňuje připojit jeden počítač a rozdělit obraz až na čtyři oddíly, nebo připojit až čtyři různé počítače, zobrazit všechny čtyři vstupy a přepínat mezi nimi pomocí KVM.

Inovativní periferie pro maximálně efektivní spolupráci

Dell Premier Collaboration Keyboard (KB900) je klávesnice s certifikací Zoom. Obsahuje vyhrazené dotykové prvky pro snadné ovládání hovorů Zoom – ztlumení a aktivace mikrofonu, zapnutí a vypnutí kamery, jednoduché sdílení obrazovky a vyvolání panelu konverzace. Disponuje funkcí inteligentního podsvícení s detekcí přiblížení ruky, 15 programovatelnými klávesami a rychlým jednominutovým nabíjením přes USB-C na celý den práce nebo až 20 dní při plném nabití.

Klávesnici lze spárovat s novou dobíjecí myší Dell Premier Rechargeable Mouse (MS900), která má promyšlený design s pohodlným úchopem. Myš je vybavená snímačem schopným snímat prakticky na jakémkoli povrchu včetně skla, což umožní bezproblémově pracovat skutečně kdekoli. Zcela plynulé rolování ve čtyřech směrech napomáhá intuitivnějšímu pohybu v oknech. Pomocí nástroje Dell Peripheral Manager lze přepínat mezi třemi zařízeními a vyladit rychlost, rozlišení (až 8 000 DPI) a přesnost. Myš vydrží půl dne práce po minutovém rychlém dobití přes USB-C a až tři měsíce při plném nabití. Obě zařízení fungují zcela bezproblémově a bezpečněji díky připojení Dell Pair na jedno kliknutí, přenos je šifrován kvůli ochraně uživatelských dat.

Monitory budou v České republice dostupné v první polovině roku, dostupnost klávesnice a myši bude upřesněna.

Profilová karta firmy

Dell Technologies

Dell Technologies

Již více než 28 let poskytuje společnost Dell státům, komunitám, zákazníkům a uživatelům kdekoli na světě možnost využívat technologii, která splní jejich sny. Zákazníci věří, že jim zajistíme technologická řešení, s jejichž pomocí toho více udělají i zvládnou – přitom nezáleží na tom, zda u nich doma, v práci, ve škole nebo kdekoli jinde.

Zobrazit detail firmy

Podobné články

Nové monitory AOC pro kreativce přináší přesné zobrazení a USB-C

25. 4. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: AOC)
Společnost AOC představila novou řadu monitorů navržených pro potřeby kreativních profesionálů. Řada AOC Graphic Pro U3, která nabízí přesné barvy, špičkové funkce a elegantní design, v současné době čítá tři modely s úhlopříčkou 27" nebo 31,5" a rozlišením QHD nebo 4K UHD. Čtěte více

BenQ: monitor PD3225U

13. 4. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: BenQ)
Společnost BenQ uvedla na trh monitor PD3225U, který rozšířil její nabídku oceňovaných displejů určených pro designery, fotografy a tvůrce obsahu. Monitor je vybaven IPS Black panelem a díky funkcím jako Color Match nebo iKeyboard Control je vhodný zejména pro majitele počítačů Apple. Čtěte více

Globální trh s monitory se ve 4. čtvrtletí 2023 vrátil k růstu. Mírné oživení by mělo pokračovat

9. 4. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: IDC)
Celosvětový prodej počítačových monitorů zakončil rok 2023 pozitivně – v posledním loňském kvartále se podle IDC prodalo 31,9 milionu zařízení. Výsledný meziroční růst na úrovni 3,8 % za čtvrtý kvartál tak dokonce mírně překonal původní prognózu, jež předpokládala růst o 3,2 %. Čtěte více

Dell: nové monitory řady P a S

6. 4. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: Dell Technologies)
Společnost Dell Technologies představila nové monitory řady P a S, které vyhoví potřebám širokého spektra uživatelů v různých cenových hladinách. Monitory řady P jsou určené profesionálům ve firmách, kteří chtějí maximalizovat produktivitu práce, zatímco monitory řady S jsou určené pro rodiny, studenty a běžné spotřebitele, kteří hledají zábavu a pohodlí. Čtěte více