Netgear: přístupové body WAX628 a WAX638E

5. 11. 2022. (redaktor: František Doupal, zdroj: Netgear)
Společnost Netgear uvedla na trh přístupové body Netgear WAX628 a WAX638E speciálně šité na míru trhu zakázkových rezidenčních instalací.

Kvalitní kabelové a bezdrátové síťové produkty tvoří podstatu chytré domácnosti. Na základě stávajícího portfolia produktů navržených s ohledem na rezidenční projekty a výzvy vyvinula společnost Netgear své nejnovější produkty, aby pomohla integrátorům a instalačním firmám nadále uspokojovat potřeby jejich klientů.

Pro nové přístupové body určené pro rezidenční trh jsou samozřejmostí elegantní design a precizní zpracování, služby ProSupport a také Netgear Insight, komplexní cloudová platforma pro správu zařízení, která umožňuje instalačním technikům vzdáleně spravovat síť svých zákazníků z tabletu, chytrého telefonu nebo notebooku.

Výhody pro instalační firmy

Integrátoři a instalátoři pracující na zakázku, kteří spolupracují s firmou Netgear, těží z více než 25 let zkušeností s inovacemi v oblasti sítí a vedoucího postavení v oblasti technologie, kterými společnost disponuje. Kromě toho mohou získat přístup k plánování sítě, designu a službám poprodejní podpory, které poskytuje tým odborníků na Ethernet a Wi-Fi u Netgear.

Klíčové parametry přístupových bodů WAX628 a WAX638E

  • Rychlost připojení: Dvoupásmový přístupový bod s Wi-Fi 6 (Netgear WAX628) nabízí rychlost připojení až 5,4 Gb/s a třípásmový přístupový bod s Wi-Fi 6E (Netgear WAX638E) rychlost až 7,8 Gb/s.
  • Robustní zabezpečení: Bezpečnostní funkce na úrovni velkých podniků umožňují bezpečný přístup a zabezpečené podsítě s SSID a VLAN. Veškerá konfigurace a správa přitom probíhá prostřednictvím Netgear Insight.
  • Dosah Wi-Fi sítě: Uživatelé rozšíří síť na větší vzdálenost bez nutnosti ethernetové kabeláže, tedy i do míst, která jsou pro kabely nedosažitelná.
  • Zpětná kompatibilita: Všechna koncová zařízení předchozích generací se mohou k síti připojit a využívat výhod vynikajícího pokrytí.
  • Větší propustnost: Technologie Wi-Fi 6 Release 2 využívá 160MHz kanál, což vede k o 100 % vyšší propustnosti, než umožňuje Wi-Fi 6 Release 1.
  • Multi-gigabitová rychlost s PoE: Zařízení obsahují 2,5 Gb/s ethernetový port pro vytvoření neblokovaného připojení k přepínači s PoE++. Ideální přepínače pro napájení WAX628 a WAX638E jsou MS510TXM a MS510TXUP od Netgear.

Dostupnost a služby

Netgear WAX628 i WAX638E jsou dodávány se čtyřletým předplatným na službu Netgear Insight pro vzdálenou správu a čtyřletým předplatným k podpoře ProSupport. Tato služba poskytuje odborné rady, které pomohou uživatelům s umístěním přístupového bodu, AV a Wi-Fi designem a dalšími záležitostmi.

Model WAX628 je již nyní v Česku dostupný. Řešení WAX638E bude dostupné později.

Podobné články

Mercusys: gigabitové PoE+ přepínače MS105GP a MS108GP

27. 4. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: Mercusys)
Společnost Mercusys představil nové modely kompaktních přepínačů s podporou PoE+ napájení. Pětiportový MS105GP a osmiportový MS108GP disponují podporou gigabytových přenosů, odolným kovovým provedením a dalšími praktickými funkcemi a vlastnostmi. Čtěte více

Výrobce optických síťových modulů MicroOptics se slučuje se značkou Lanview

24. 4. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: EET Group)
Skupina EET Group oznámila sloučení dvou předních poskytovatelů kompletních řešení strukturovaných sítí pro firemní zákazníky, společností MicroOptics a Lanview. Pod hlavičkou skupiny EET Group tak vzniká komplexní poskytovatel optických transceiverů, řešení pro bezdrátovou komunikaci, přenosové sítě, sítě datových center a cloud computing. Čtěte více

Huawei v Berlíně představil špičková řešení pro oblast optických sítí

8. 4. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: Huawei)
Jaká proměna čeká internetové připojení v příštích letech? To si mohli prohlédnout návštěvníci konference FTTH 2024 v Berlíně, která představila internet budoucnosti jako zelený, ultraširokopásmový a inteligentní. Inovativní řešení, která mají uspokojit stále náročnější požadavky na internetové připojení, představila na konferenci také společnost Huawei. Čtěte více

Budoucnost bezdrátové konektivity v pojetí společnosti LANCOM

8. 4. 2024. (redaktor: Reseller Magazine OnLine, zdroj: Annex Net)
Během Světového mobilního kongresu MWC, který se odehrál letos v únoru v Barceloně, představila společnost LANCOM Systems svůj pohled na budoucnost bezdrátové konektivity. Stěžejní roli zde bude hrát nový standard Wi-Fi 7 (IEEE 802.11be), který přinese vyšší datovou hustotu, větší šířky komunikačních kanálů a díky tomu i mnohem vyšší přenosové rychlosti. Čtěte více