Nové HTC Desire 22 pro je ideální partner pro brýle HTC VIVE Flow

1. 7. 2022. (redaktor: František Doupal, zdroj: HTC)
Společnost HTC představila nový smartphone střední třídy HTC Desire 22 pro, který představuje ideálního partnera pro VR brýle HTC VIVE Flow. Telefonu nechybí podpora 5G sítí, operační systém Android 12 a výkon potřebný pro přístup k metaverzu VIVERSE. Za zmínku stojí i bezdrátové nabíjení či certifikace IP67 potvrzující odolnost vůči prachu a vodě.

HTC Desire 22 pro vznikl jako partner pro brýle HTC VIVE Flow pyšnící se bezkonkurenční skladností a nízkou hmotností. Nabízí podporu HDCP 2.2 a tak snadno zvládne bezdrátové přehrávání obsahu z platforem Twitch, Disney+ a Netflix přímo do headsetu. Filmový zážitek si tak lze vychutnat jak doma na pohovce, tak například v letadle, nebo vlaku. Reverzní nabíjení se přitom bez problémů postará o napájení headsetu z 4 520mAh baterie telefonu.

Veškeré funkce telefonu pohání procesor Qualcomm Snapdragon 695 5G, kterému sekunduje 8 GB paměti RAM a 128GB úložiště. Displej telefonu s úhlopříčkou 6,6" se chlubí 120Hz obnovovací frekvencí a rozlišením 1 080 × 2 412. Baterie o kapacitě 4 520 mAh poskytne dostatek energie pro celodenní provoz a díky podpoře rychlého a bezdrátového nabíjením ji lze kdykoli rychle doplnit. Nechybí ani čtečka otisků prstů ukrytá v zapínacím tlačítku poskytující dostatečnou bezpečnost pro integrovanou krypto-peněženku, ve které si uživatelé snadno uschovají své kryptoměny sítí Ethereum a Polygon.

O zachycení vzácných momentů se postará sestava fotoaparátů zahrnující 64MPx hlavní snímač (f/1.79), 13MPx širokoúhlý senzor (f/2.4) a 5MPx kameru pro snímání hloubky scény. Na své si přijdou i fanoušci selfie, které čeká čelní fotoaparát s rozlišením 32 MPx (f/2,0) vhodný nejen pro fotografii, ale také pro živé streamování videa. Kreativní filmaři ocení sadu kreativních filtrů, stabilizaci videa, noční režim a 120fps zpomalený záznam.

Skvělý v páru s VIVE Flow

Pro přístup k virtuální realitě je HTC Desire 22 pro vybaveno několika aplikacemi, které pomohou s objevováním nových světů skrze VIVERSE. Ty umožní nákup digitálních aktiv, jako jsou NFT či kryptoměny, a vytvořit si v novém světě vlastní virtuální prostor. Zabezpečená kryptopeněženka VIVE Wallet poslouží k ukládání kryptoměn a VIVE Manager pomůže s nastavením a správou zařízení jako HTC VIVE Flow. 

Kromě nového telefonu společnost oznámila i zařazení HTC Vive Flow do B2B segmentu portfolia. HTC VIVE Flow Business nabídne profesionální záruky s urychleným reklamačním řízením, podporou volitelného 3DoF ovladače a režimu Kiosek. Bezplatně firmy získají i testovací přístup ke komunikační aplikaci VIVE Sync, která umožňuje schůzky nad 3D modely, video prezentacemi i prezentaci Microsoft Office souborů. Skvěle tak zastane roli ve výcviku zaměstnanců, školeních i zábavních parcích.

Cena a dostupnost

HTC Desire 22 pro bude dostupný za cenu 459 eur. Do 14. 8. 2022 bude možné získat 15% slevu na balíček s VR brýlemi HTC VIVE Flow. Ti nejrychlejší, kteří balíček předobjednají do 31. 7. 2022 navíc zdarma získají i bezdrátová sluchátka HTC True Wireless Earbuds a originální kryt HTC Desire 22 pro Case. Za cenu 38,99 eur bude dostupná také originální bezdrátová nabíječka standardu Qi.

Video : 

Podobné články

Ilustrační foto (Motorola)

Samsung se znovu stal nejprodávanější značkou chytrých telefonů

17. 4. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: IDC)
Celosvětový prodej smartphonů v prvním čtvrtletí roku 2024 podle IDC meziročně vzrostl o 7,8 % a Samsung se znovu vyhoupl do pozice nejprodávanějšího výrobce. Čtěte více

Motorola: chytrý telefon edge 50 ultra

28. 4. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: Motorola)
Nové telefony řady Motorola edge 50, včetně vlajkové lodi edge 50 ultra, přinášejí exkluzinví materiály, vysoký výkon, vylepšený design nebo pokročilý systém fotoaparátů, který obsahuje vylepšení na bázi umělé inteligence. Novinka zaujme také fotoaparátem a displejem s certifikací společnosti Pantone. Čtěte více

Google Find My Device umožní lokalizovat ztracenou elektroniku

10. 4. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: Google)
Společnost Google spustila dlouho očekávanou funkci Find My Device, kterou poprvé ohlásila již na své loňské vývojářské konferenci. Technologie využívá sdílenou síť tvořenou miliardami zařízení se systémem Android a funkčně odpovídá možnostem podobných služeb společností Apple a Tile. Aktuálně je služba dostupná v USA a Kanadě, zbytek světa by měl brzy následovat. Čtěte více

Nová aktualizace uživatelského rozhraní One UI 6.1 rozšiřuje technologii Galaxy AI do dalších zařízení

5. 4. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: Samsung)
Společnost Samsung nasazuje umělou inteligenci Galaxy AI do většího počtu zařízení prostřednictvím aktualizovaného uživatelského rozhraní One UI 6.1. Mobilní umělá inteligence se tak dostane k podstatně většímu počtu uživatelů – od konce března ji budou moci postupně využít i majitelé telefonů řady Galaxy S23, S23 FE, Z Fold5, Z Flip5 a tabletů řady Tab S9. Čtěte více