AOC představilo ultraširoký herní displej s MiniLED podsvícením

1. 7. 2022. (redaktor: František Doupal, zdroj: AOC)
Herní monitor AGON PRO AG344UXM s úhlopříčkou 34” přináší podsvícení MiniLED s 1 152 zónami stmívání pro dosažení vysoké úrovně DisplayHDR 1000, obnovovací frekvenci 170 Hz a rozlišení UWQHD 3 440 × 1 440. Zákazníci dále mohou počítat s konektory HDMI 2.1 a USB-C i KVM přepínačem.

AG344UXM rozšiřuje portfolio monitorů AGON PRO, určených pro herní nadšence, o ultraširoký model. Díky podsvícení MiniLED se AG344UXM vyznačuje velkým množstvím (1 152) stmívacích zón, které se mohou jednotlivě rozsvítit nebo zhasnout, aby se dosáhlo lokalizovaných oblastí v černé tmě nebo sekcí osvětlených maximálním jasem 1 000 nitů ve stejném snímku. Vysoký dynamický rozsah (certifikován VESA DisplayHDR 1000) zvyšuje vnímaný kontrast a vytváří realistický obraz. S barevně přesným IPS panelem nabízí AG344UXM široké pozorovací úhly 178°/178°, 10bitovou barevnou hloubku a široký gamut pokrytí 99% DCI-P3 a 100% sRGB. Plynulý herní pohyb dále vyniká také díky obnovovací frekvencí 170 Hz a době odezvy 1 ms GtG. Nechybí technologie Adaptive-Sync pro odstranění trhání a zadrhávání.

Design do každého prostředí

Model AG344UXM následuje designový jazyk jeho sourozenců AGON PRO s třístrannou bezrámovou přední stranou a červenými akcenty na zadní straně, což bylo oceněno cenou „Red Dot Design Award“. Pro lepší přizpůsobení lze osvětlení LightFX RGB na zadní straně synchronizovat s dalšími periferiemi AOC pomocí softwaru G-Menu. Robustní kovový stojan navíc nabízí nastavení sklonu a natočení, aby vyhovoval individuálním preferencím.

Široká konektivita

Díky rozhraním DisplayPort 1.4 a HDMI 2.1 lze zařízení snadno připojit k nejnovější generaci herních konzolí i nejmodernějším počítačům. AG344UXM je navíc vybaven vstupem USB-C, který podporuje přenos signálu displeje s obnovovací frekvencí 170 Hz a 10bitovými barvami a současně poskytuje 90W napájení USB Power Delivery.

Monitor dále disponuje čtyřportovým USB hubem, který umožňuje v kombinaci s přepínačem KVM ovládat jednou sadou myši a klávesnice dva připojené počítače. Aby uživatel získal ze široké horizontální pracovní plochy co nejvíce, podporuje AG344UXM také režim Picture-by-Picture. Nejen při sledování multimédií nebo hraní her mohou přijít vhod také reproduktory (2 × 8 W) s vylepšením DTS. Nastavení lze upravovat pomocí kabelového dálkového ovladače (QuickSwitch), pětisměrného joysticku na zadní straně nebo výše zmíněnému softwaru G-Menu. To uživatelům umožňuje vybrat – mimo jiné – jeden ze šesti vyhrazených herních režimů, přepínat nastavení, jako je AOC Game Color (sytost), Dial Point (překrytí nitkového kříže), počítadlo FPS nebo režim LowBlue.

Cena a dostupnost

AGON PRO AG344UXM bude dostupný od července 2022 za doporučenou koncovou cenu 47 769 Kč (1 849 eur).

Štítky: 

Profilová karta firmy

AOC International (Europe) B.V.

AOC International (Europe) B.V.

AOC je jednou ze světových top značek na trhu monitorů. Vysoká kvalita, prvotřídní servis, atraktivní vzhled, inovativní produkty a ohled na životní prostředí jsou důvody, proč stále více a více zákazníků a distribučních partnerů věří značce AOC. Značka AOC patří do koncernu TPV Technology Limited, největšího světového výrobce LCD monitorů.

Do České republiky, na Slovensko a na ostatní trhy střední a východní Evropy monitory AOC dodává společnost MMD-Monitors & Displays CEE.

Zobrazit detail firmy

Podobné články

Nové monitory AOC pro kreativce přináší přesné zobrazení a USB-C

25. 4. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: AOC)
Společnost AOC představila novou řadu monitorů navržených pro potřeby kreativních profesionálů. Řada AOC Graphic Pro U3, která nabízí přesné barvy, špičkové funkce a elegantní design, v současné době čítá tři modely s úhlopříčkou 27" nebo 31,5" a rozlišením QHD nebo 4K UHD. Čtěte více

BenQ: monitor PD3225U

13. 4. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: BenQ)
Společnost BenQ uvedla na trh monitor PD3225U, který rozšířil její nabídku oceňovaných displejů určených pro designery, fotografy a tvůrce obsahu. Monitor je vybaven IPS Black panelem a díky funkcím jako Color Match nebo iKeyboard Control je vhodný zejména pro majitele počítačů Apple. Čtěte více

Globální trh s monitory se ve 4. čtvrtletí 2023 vrátil k růstu. Mírné oživení by mělo pokračovat

9. 4. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: IDC)
Celosvětový prodej počítačových monitorů zakončil rok 2023 pozitivně – v posledním loňském kvartále se podle IDC prodalo 31,9 milionu zařízení. Výsledný meziroční růst na úrovni 3,8 % za čtvrtý kvartál tak dokonce mírně překonal původní prognózu, jež předpokládala růst o 3,2 %. Čtěte více

Dell: nové monitory řady P a S

6. 4. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: Dell Technologies)
Společnost Dell Technologies představila nové monitory řady P a S, které vyhoví potřebám širokého spektra uživatelů v různých cenových hladinách. Monitory řady P jsou určené profesionálům ve firmách, kteří chtějí maximalizovat produktivitu práce, zatímco monitory řady S jsou určené pro rodiny, studenty a běžné spotřebitele, kteří hledají zábavu a pohodlí. Čtěte více