Řada realme GT NEO 3 přináší do Evropy revoluční 150W nabíjení

15. 6. 2022. (redaktor: František Doupal, zdroj: realme)
Společnost realme uvedla na evropský trh vlajkovou řadu GT NEO 3. Modely GT NEO 3 150 W, GT NEO 3 80 W, GT NEO 3T a GT NEO 3T Dragon Ball Z Edition nabízejí prémiový design a moderní výbavu, jejímiž přednostmi jsou rychlé nabíjení, výkonný čipset Dimensity 8100 5G a speciální procesor Independent Display.

Na českém trhu bude zatím k dostání realme GT NEO 3 v konfiguraci 12/256 GB se 150W nabíjením za 16 999 Kč.

GT NEO 3 - smartphone se 150W nabíjením

Inspirací pro design modelu realme GT NEO 3 se staly automobilové závody a skutečný příběh legendárního závodníka Carrolla Shelbyho, který v roce 1965 namaloval na špičkový sportovní vůz pruhy jako symbol své vášně pro rychlost a víru v přepisování historie. realme na počest této velké postavy motoristického sportu přišlo s designem Legend Racing, který má pruhy na zadní straně telefonů. GT NEO 3 bude k dostání ve třech barevných provedeních: Nitro Blue, Sprint White a Asphalt Black.

Motiv rychlosti se odráží i ve výkonu. realme přichází díky 150W nabíjení Ultradart se zcela průlomovou technologií, která za 5 minut nabije 50 % kapacity baterie telefonu. Díky 38 vrstvám bezpečnostní ochrany a speciálnímu bezpečnostnímu čipu MCU pro nabíjení nabízí zařízení vysokou úroveň zabezpečení a je certifikováno společností TÜV Rheinland jako systém bezpečného rychlonabíjení.

Baterie použitá v realme GT NEO 3 by si navíc měla uchovat minimálně 80 % kapacity i po 1 600 kompletních cyklech nabíjení a vybíjení, což je dvakrát více, než je běžný standard mezi mobilními telefony.

První mobilní platforma Mediatek Dimensity 8100 5G

GT NEO 3 je první chytrý telefon v Evropě s mobilní platformou Dimensity 8100 vyrobenou 5nm procesem společnosti TSMC. Disponuje čtyřmi jádry Cortex A78 pracujícími na frekvenci 2,85 GHz a čtyřmi jádry Cortex A55 pracujícími na frekvenci 2 GHz, která dokáží zajistit vyšší efektivitu procesoru a dosáhnout stabilní frekvence 90 snímků za sekundu.

Zařízení je vybaveno 6,7" panelem AMOLED s rozlišením Full HD+. Obrazovka má vysokou obnovovací frekvenci 120 Hz a certifikaci HDR 10+. U displeje modelu GT NEO 3 byla použita nový výrobní proces COP, díky němuž bude možné v budoucnu zkracovat bradu přístrojů. V případě GT NEO 3 má či poměr obrazovky k tělu telefonu 94,2 %.

Díky speciálnímu obrazovému čipu Independent Display působí veškerá grafika plynule a kvalitně. Přesněji řečeno – čip a algoritmus odhadují trajektorii pohybu objektu a mezi dva snímky přidávají snímek kompenzující pohyb, což zlepšuje plynulost obrazu. Díky výše uvedeným specifikacím přesahuje GT NEO 3 standardy chytrých telefonů a jde o zařízení vhodné i pro hráče a streamery.

realme GT NEO 3 je dále vybaveno sestavou tří fotoaparátů. Hlavní využívá snímač Sony IMX 766 s rozlišením 50 Mpx. Vedle něj má telefon ultraširokoúhlý objektiv s rozlišením 8 Mpx a makroobjektiv s rozlišením 2 Mpx.

GT NEO 3T

V duchu závodního designu celé řady GT NEO 3 využilo realme pro model GT NEO 3T prvky šachovnicové vlajky, a to ve dvou barevných variantách: Dash Yellow a Drifting White. GT NEO 3T je smartphone s nejrychlejším nabíjením ve svém segmentu – disponuje 80W nabíjením SuperDart Charge a baterií s kapacitou 5 000 mAh, která se nabije na 50 % za 12 minut.

Novinka se dále může pochlubit moderním čipsetem Snapdragon 870 5G a 6,62" AMOLED displejem s obnovovací frekvencí 120 Hz a rozlišením Full-HD+. GT NEO 3T je schopno nabídnout jas s úrovní až 1 300 nitů, takže uživatelé mohou telefon bez problémů používat i na přímém slunečním světle.

Stejně jako GT NEO 3 je i GT NEO 3T vybaveno trojitým fotoaparátem s umělou inteligencí, který tvoří 64MPx hlavní fotoaparát, 119° ultraširokoúhlý objektiv a makroobjektiv s ostřením od 4 cm. Smartphone je vybaven také jednou z posledních inovací realme v oblasti fotoaparátů – režimem Street Photography. Tento telefon bude k dispozici v celé Evropě.

realme GT NEO 3T Dragon Ball Z Edition

realme je nejmodernější technologickou značkou, která už se proslavila spoluprací s atraktivními partnery a speciálními edicemi chytrých telefonů. Na tuto tradici teď na evropském trhu navazuje realme GT NEO 3T Dragon Ball Z Edition.

Při tvorbě telefonu se nezapomnělo na žádný detail. Telefon je nabitý vlastními tapetami, chlubí se přepracovaným designem klasických postaviček tohoto díla ve stylu japonského Anime, upravenými ikonami a bojovým duchem uvnitř každého zařízení.

Video : 
Štítky: 

Podobné články

Ilustrační foto (Motorola)

Samsung se znovu stal nejprodávanější značkou chytrých telefonů

17. 4. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: IDC)
Celosvětový prodej smartphonů v prvním čtvrtletí roku 2024 podle IDC meziročně vzrostl o 7,8 % a Samsung se znovu vyhoupl do pozice nejprodávanějšího výrobce. Čtěte více

Motorola: chytrý telefon edge 50 ultra

28. 4. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: Motorola)
Nové telefony řady Motorola edge 50, včetně vlajkové lodi edge 50 ultra, přinášejí exkluzinví materiály, vysoký výkon, vylepšený design nebo pokročilý systém fotoaparátů, který obsahuje vylepšení na bázi umělé inteligence. Novinka zaujme také fotoaparátem a displejem s certifikací společnosti Pantone. Čtěte více

Google Find My Device umožní lokalizovat ztracenou elektroniku

10. 4. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: Google)
Společnost Google spustila dlouho očekávanou funkci Find My Device, kterou poprvé ohlásila již na své loňské vývojářské konferenci. Technologie využívá sdílenou síť tvořenou miliardami zařízení se systémem Android a funkčně odpovídá možnostem podobných služeb společností Apple a Tile. Aktuálně je služba dostupná v USA a Kanadě, zbytek světa by měl brzy následovat. Čtěte více

Nová aktualizace uživatelského rozhraní One UI 6.1 rozšiřuje technologii Galaxy AI do dalších zařízení

5. 4. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: Samsung)
Společnost Samsung nasazuje umělou inteligenci Galaxy AI do většího počtu zařízení prostřednictvím aktualizovaného uživatelského rozhraní One UI 6.1. Mobilní umělá inteligence se tak dostane k podstatně většímu počtu uživatelů – od konce března ji budou moci postupně využít i majitelé telefonů řady Galaxy S23, S23 FE, Z Fold5, Z Flip5 a tabletů řady Tab S9. Čtěte více