Zyxel nabízí nový způsob placení za VPN připojení

29. 10. 2021. (redaktor: František Doupal, zdroj: Zyxel)
Zavedení roční a tříleté licence k softwaru SecuExtender IPSec VPN Client usnadní život jak zákazníkům, tak obchodním partnerům společnosti Zyxel.

Bez ohledu na možný vývoj v následujících měsících a letech platí, že organizace se v současnosti a s největší pravděpodobností ani do budoucna neobejdou bez bezpečného připojení mezi domácnostmi svých zaměstnanců a centrálními firemními sítěmi. Společnost Zyxel takové připojení poskytuje pomocí zařízení ZyWALL VPN používaných na centrálním pracovišti a softwaru SecuExtender IPSec VPN Client instalovaného na notebooku nebo počítači, který zaměstnanec používá doma.

Hybridní způsob práce

Během posledního roku a půl poptávka po VPN řešeních silně vzrostla a dá se předpokládat, že tento trend bude i nadále pokračovat. Protože však většina zákazníků ještě přesně neví, jak bude nový režim kombinující práci z domova a z kanceláře vlastně fungovat, upravil Zyxel způsob účtování za software SecuExtender IPSec VPN Client. Nově totiž výrobce nabízí i více flexibility díky možnosti nákupu licence na jeden nebo tři roky. V nabídce zatím zůstává i časově neomezená licence, nicméně se předpokládá, že všichni zákazníci postupně přejdou na nový model.

Flexibilitu a cenovou dostupnost tohoto řešení ocení zejména zákazníci, kteří dnes potřebují používat velký počet VPN klientů, ale nevědí, jak se jejich nároky budou vyvíjet v dalších měsících a letech. A v neposlední řadě přechod na nový licenční model zajistí soulad s tím, jak se dnes používá většina IT řešení a služeb.

Více možností pro lepší ochranu

Vedle nových licencí řešení pro VPN klienty přichází také s několika novými funkcemi. První z nich je možnost software SecuExtender IPSec VPN Client nasazovat a přenosovou kapacitu řídit centrálně pomocí cloudové platformy Nebula pro správu sítí. Další novinkou verze 5.1 je Zero Trust Agent, který poskytuje ještě vyšší úroveň zabezpečení vzdálených připojení.

Tato vylepšení mají k dispozici nejen všichni zákazníci, kteří si zakoupí nové licence, ale také stávající klienti po aktualizaci firmwaru.

Štítky: 

Podobné články

Nová služba Acronis MDR přináší integrovanou obnovou po útoku a další možnosti

14. 5. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: Acronis)
Nová služba Acronis Managed Detection and Response (MDR), dostupná poskytovatelům MSP využívajícím Acronis Cyber Protect Cloud, umožňuje nabízet bezpečnostní monitoring, rychlou detekci, investigaci, eliminaci hrozeb, reakci na incidenty a nápravu kybernetických útoků na profesionální úrovni bez nutnosti udržovat kvalifikovaný tým a specializovanou sadu nástrojů. Čtěte více

Platby výkupného za ransomware vzrostly za poslední rok na pětinásobek

10. 5. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: Sophos)
Podle výroční zprávy State of Ransomware 2024 společnosti Sophos se průměrná výše výkupného za poslední rok zvýšila na pětinásobek. Organizace, které zaplatily výkupné, uvádějí průměrnou platbu ve výši dvou milionů dolarů, oproti 400 000 dolarů v průzkumu z roku 2023. Výkupné je ale pouze částí celkových nákladů. Čtěte více

Obavy o zabezpečení cloudů má 96 % firem

9. 5. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: Fortinet)
Neustálý vývoj a zavádění nových cloudových aplikací komplikuje zabezpečení podnikového IT. Podle průzkumu společnosti Fortinet například 96 % respondentů uvádí, že mají střední nebo velké obavy o cloudovou bezpečnost. Podle 93 % dotazovaných je vážným problémem zejména všeobecný nedostatek odborníků na zabezpečení cloudů. Čtěte více

Nový tým Esetu se zaměří na mezinárodní kyberkriminalitu

6. 5. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: Eset)
Bezpečnostní experti z pražské pobočky ESETu se nově cíleně zaměří na mezinárodní aktivity kyberkriminálních útočných skupin. Nově vzniklý tým vedený Jakubem Součkem má za úkol aktivně vyhledávat a dlouhodobě monitorovat obávané útoky ransomwarem, který dle dat společnosti ESET posílil v minulém roce o více než 50 procent. Čtěte více