Nové notebooky pro extrémní práci Dell Latitude Rugged

25. 10. 2021. (redaktor: František Doupal, zdroj: Dell Technologies)
Při práci v prostředí, které je vystavené přírodním živlům, extrémním teplotám, stálým vibracím, prachu či vlhkosti, má tradiční kancelářské vybavení své limity. Na trh proto přichází nové modely odolných notebooků Dell Latitude 5430 Rugged a Latitude 7330 Rugged Extreme pro náročné.

Při vývoji nových počítačů Dell vycházel primárně z požadavků uživatelů. Ti totiž chtějí současně počítač, který zvládá nejmodernější aplikace, je online kdekoliv, má spolehlivou baterii a je odolný v různých extrémním podmínkám. To vše Latitude Rugged splňují.

Na co se tedy mohou uživatelé u nových typů Dell Latitude 5430 Rugged a Latitude 7330 Rugged Extreme těšit?

  • Na nejnovější procesory Intel (11. generace Tiger Lake volitelně s Intel vPro).
  • Na připojení Wi-Fi 6E a 5G.
  • Na vylepšené obrazovky, které umožní čtení v přímém denním světle nebo ovládání dotykové obrazovky v rukavicích.
  • Na duální baterie s větší kapacitou a dobou provozu až 25 hodin vyměnitelné za provozu. Systém Express Charge Boost pak umožňuje nabití až na 35 % za 20 minut.

Všichni pracovníci v terénu jistě ocení možnost připojení přes 5G síť, případně je zde FirstNet Ready, což je služba, která poskytuje prioritní přístup k rychlým, spolehlivým a vysokokapacitním širokopásmovým sítím pro záchranné a bezpečnostní složky.

Nejen odolnost, spolehlivost a výkon jsou důležité, klíčová je také bezpečnost. Oba modely Dell Latitude 5430 Rugged a Latitude 7330 Rugged Extreme jsou vybaveny systémem pokročilého zabezpečení TPM 2.0 ControlVault. Bezpečnostní výbavu doplňují integrované kryptografické klíče, kontaktní i bezkontaktní čtečka karet a čtečka otisků prstů.

Dell Latitude 5430 Rugged

Lehký a výkonný 14“ středně odolný notebook s 5G připojením

Dell Latitude 5430 Rugged je správná volba pro ty, kteří potřebují vynikající odolnost v kombinaci s optimálním výkonem. I přes nízkou hmotnost (necelé dva kilogramy) přináší vysoký výkon, včetně možnosti osazení dedikované grafické karty. Notebook je testovaný na pád z výšky tří stop, tedy necelého metru, a má ochranu proti vniknutí prachu, nečistot a vody na úrovni IP53.

Latitude 7330 Rugged Extreme

13“ extrémně odolný notebook s 5G

Model Latitude 7330 Rugged Extreme posouvá hranici odolnosti ještě dále. Je vybaven obrazovkou, která díky jasu až 1 400 nitů umožňuje pohodlné čtení na přímém slunci. Zároveň se dá dotykově ovládat i v rukavicích. Odolnost proti pádu je testovaná na výšku 6 stop. Ochranu proti vniknutí prachu, špíny nebo vody zaručuje krytí na stupni IP65.

Notebooky přicházejí na trh se službami a podporou jako je např. Next Business Day, která vyřeší technické problémy hned další pracovní den přímo na místě u zákazníka. Oba modely jsou prvními, které mají předinstalované nejnovější Windows 11 pro optimální uživatelský komfort. K dalšímu zvýšení výkonu systému přispívá také aplikace Dell Optimizer, která využívá umělou inteligenci a strojové učení k optimalizaci výkonu na základě používání.

Dell Latitude 5430 Rugged a Latitude 7330 Rugged Extreme budou dostupné od 9. prosince 2021.

Obrazová galerie:

Profilová karta firmy

Dell Technologies

Dell Technologies

Již více než 28 let poskytuje společnost Dell státům, komunitám, zákazníkům a uživatelům kdekoli na světě možnost využívat technologii, která splní jejich sny. Zákazníci věří, že jim zajistíme technologická řešení, s jejichž pomocí toho více udělají i zvládnou – přitom nezáleží na tom, zda u nich doma, v práci, ve škole nebo kdekoli jinde.

Zobrazit detail firmy

Podobné články

Globální prodej PC se v prvním čtvrtletí 2024 vrátil na předpandemickou úroveň

10. 4. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: IDC)
Podle údajů společnosti IDC se celosvětový trh s osobními počítači po dvou letech poklesu vrátil v prvním čtvrtletí roku 2024 k růstu. Celkem se v tomto období prodalo 59,8 milionu PC, což představuje meziroční nárůst o 1,5 %. Čtěte více

Acer: notebooky Predator Helios Neo 14 a Nitro 16

21. 4. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: Acer)
Společnost Acer rozšířila svou nabídku herních notebooků o dva modely Predator Helios Neo 14 a Nitro 16. Oba nabídnou nové procesory Intel Core Ultra s podporou umělé inteligence, kvalitními displeji, výkonnými grafickými kartami, spolehlivým chlazením a řadou dalších vlastností atraktivních pro hráče i tvůrce obsahu. Čtěte více

Microsoft představil „firemní“ edice počítačů Surface Pro 10 a Surface Laptop 6

9. 4. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: Microsoft)
Microsoft představil své první počítače řady Surface s umělou inteligencí určené pro firemní segment: Surface Pro 10 for Business a Surface Laptop 6 for Business. Novinky disponují vlastnostmi a funkcemi důležitými pro firemní zákazníky, jako jsou adekvátní výkon, dlouhá výdrž baterie, široká konektivita, spolehlivé zabezpečení nebo odolné antireflexní displeje. Čtěte více
Chris Papaphotis, CEMA DPS Lead ve společnosti Microsoft

Chris Papaphotis (Microsoft): Pojďme zůstat společně v čele díky AI a nové vlně PC

5. 4. 2024. (redaktor: Michala Benešovská, zdroj: DCD Publishing)
Kolik počítačů v komerčním segmentu není připraveno na Windows 11 a kam směřuje vývoj umělé inteligence? Chris Papaphotis, CEMA DPS Lead ze společnosti Microsoft, s námi probral výhody nasazení operačního systému Windows 11. Detailně jsme se věnovali také umělé inteligenci v čele s Copiloty, AI asistenty, kteří se prolínají produkty Microsoftu. Čtěte více