Huawei představil nový MateBook 14 s dotykovým 2K displejem

18. 8. 2021. (redaktor: František Doupal, zdroj: Huawei)
Nový notebook HuaweiMateBook 14 kombinuje elegantní design s procesorem AMD Ryzen 7 4800H, vysokorychlostním 512 GB SSD a vylepšeným chladicím systémem HuaweiShark Fin.

Huawei MateBook 14 si zachovává charakteristické rysy této série a vystihuje ji v lehkém, přenosném a minimalistickém designu. Dotyková 2K FullView obrazovka s rozlišením 2 160 × 1 440 bodů s tenkými rámečky okolo displeje má poměr stran 3:2 a nabízí 90% procentní poměr obrazovky k tělu notebooku. Panel dále boduje 100% pokrytím barevného prostoru sRGB, kontrastním poměrem 1 500:1 a jasem 300 nitů. Displej podporuje multi-touch a gesta, které umožňují ovládat notebook podobně stejně jako chytrý telefon.

Huawei MateBook 14 se může pochlubit procesorem AMD Ryzen 7 4800H, díky kterému se v lehkém těle skrývá silný výkon. Nové procesory, postavené na 7nm procesu FinFET, synergizují s dvoukanálovou pamětí DDR4 až o velikosti 16 GB a PCIe SSD s kapacitou 512 GB.

Nový design chladicího systému s ventilátory Huawei Shark Fin poskytuje efektivnější chlazení, které umožňuje plně využít výkon procesoru AMD Ryzen 7 4800H. Součástí notebooku je baterie o kapacitě 56 Wh, která poskytuje výdrž až 10 hodin při nepřetržitém přehrávání videa v kvalitě 1 080p. Při práci na cestách pak kromě dlouhé výdrže baterie přijde vhod i tloušťka 15,9 mm i hmotnost 1,49 kg.

Všestranný 65W napájecí USB-C adaptér, který je součástí balení, podporuje několik standardů výstupního výkonu nejen pro rychlé nabíjení notebooku, ale také Huawei SuperCharge při připojení ke kompatibilním smartphonům. A v případě potřeby umožňuje reverzní nabíjení Power Off využívat notebook i jako power banku pro nabíjení dalších zařízení.

Huawei MateBook 14 je vybavený také zapínacím tlačítkem se zabudovanou čtečkou otisků prstů, které kombinuje funkce čtečky otisků prstů a vypínače pro zefektivnění přihlašování do systému Windows. Zvukový systém s výkonem 2W pracuje v kombinaci s korekcí zkreslení a přináší posluchačům prostorový zvuk.

Cena notebooku byla stanovena na 21 999 Kč.

Video : 
Obrazová galerie:
Štítky: 
Notebooky, Huawei

Podobné články

Globální prodej PC se v prvním čtvrtletí 2024 vrátil na předpandemickou úroveň

10. 4. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: IDC)
Podle údajů společnosti IDC se celosvětový trh s osobními počítači po dvou letech poklesu vrátil v prvním čtvrtletí roku 2024 k růstu. Celkem se v tomto období prodalo 59,8 milionu PC, což představuje meziroční nárůst o 1,5 %. Čtěte více

Nová vlna zařízení podporujících práci s AI

6. 5. 2024. (redaktor: Michala Benešovská, zdroj: DCD Publishing)
Na trh začínají přicházet nová zařízení, která jsou uzpůsobená práci s umělou inteligencí. Přední výrobci následují trend rozšiřování nástrojů gen-AI a díky novému hardwaru umožňují odbavovat úlohy pro AI částečně lokálně, a tudíž rychleji. Čtěte více

Acer: notebooky Predator Helios Neo 14 a Nitro 16

21. 4. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: Acer)
Společnost Acer rozšířila svou nabídku herních notebooků o dva modely Predator Helios Neo 14 a Nitro 16. Oba nabídnou nové procesory Intel Core Ultra s podporou umělé inteligence, kvalitními displeji, výkonnými grafickými kartami, spolehlivým chlazením a řadou dalších vlastností atraktivních pro hráče i tvůrce obsahu. Čtěte více

Microsoft představil „firemní“ edice počítačů Surface Pro 10 a Surface Laptop 6

9. 4. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: Microsoft)
Microsoft představil své první počítače řady Surface s umělou inteligencí určené pro firemní segment: Surface Pro 10 for Business a Surface Laptop 6 for Business. Novinky disponují vlastnostmi a funkcemi důležitými pro firemní zákazníky, jako jsou adekvátní výkon, dlouhá výdrž baterie, široká konektivita, spolehlivé zabezpečení nebo odolné antireflexní displeje. Čtěte více