Lenovo představilo herní notebooky s nejnovějšími procesory Intel Core H

13. 5. 2021. (redaktor: František Doupal, zdroj: Lenovo)
Zákazníci se mohou těšit na novou 16" vlajkovou loď Legion 7i, výkonný 16" Legion 5i Pro a snadno přizpůsobitelný Lenovo Legion 5i v 15" nebo 17" provedení. Lenovo opět vsadilo na vyladěnou kombinaci hardwaru, softwaru a doplňkových služeb a ve svých gamingových novinkách přináší potřebný výkon, propracovaný design i spolehlivé provedení.

Nejnovější 11. generace mobilních procesorů Intel Core série H zajišťuje, že nové počítače Lenovo Legion nabízejí hráčům a dalším uživatelům a výkon pro pohodlné hraní her, ale i streamování videoobsahu a další náročnou práci. Díky podpoře rozhraní PCIe s až 20 linkami lze využít maximálního výkonu osazených komponent, jako jsou grafické karty, SSD či Wi-Fi moduly, a dosáhnout tak výkonu srovnatelného se stolními počítači.

Rodina herních počítačů Lenovo je vybavena operačním systémem Windows 10, aby plně využila potenciál osazeného hardwaru. Nové procesory navíc nabídnou výkon až 5 GHz a ničím nerušené hraní podpoří také přítomnost Intel Killer Wi-Fi 6.

Herní notebooky vybavené procesory Intel, které byly se svými osmi jádry a 16 vlákny navržené pro efektivní výkon, nabízí rozhraní Thunderbolt 4 pro spolehlivější připojení displeje a dalších periférií včetně rychlých úložišť a dalších síťových prvků.

Nové počítače přicházejí s ikonickými detaily a v barevných odstínech, které si mezi zákazníky získaly oblibu. Nabízí vysoký výkon grafických karet NVIDIA GeForce RTX s nejnovější technologií ray tracingu.

Mezi další klíčové vlastnosti novinek se řadí:

  • Větší ochrana očí před modrým světlem na 16" QHD displeji herního notebooku s poměrem stran 16:10 a až 165Hz obnovovací frekvencí, a to u notebooků Lenovo Legion 7i a Lenovo Legion 5i Pro s TÜV ceritikací.
  • Rychlejší reakce klávesnice ve srovnání se dvěma předchozími generacemi a přesnost klávesnice Lenovo Legion TrueStrike.
  • Chladící prvky Lenovo Legion Coldfront 3.0, které poskytují o 18 % vyšší proudění vzduchu oproti předchozí generaci a nižší teploty systému pro delší hraní.
  • Lenovo Legion AI Engine optimalizovaný pro umělou inteligenci zajišťuje vyšší snímkové frekvence, které snižují zpoždění ve hře s podporou přetaktování dynamickým přesouváním výkonu mezi CPU a GPU pro AAA herní tituly, které jsou buď již vyladěny na míru, nebo jsou automaticky detekovány systémem.
  • Prémiové doplňky, jako je bezpečný vypínač webkamery, a široká škála vstupů a výstupů včetně moderních rozhraní jako USB-C.

Ceny a dostupnost

Novinky by měly být dostupné od srpna 2021 za ceny od 53 999 Kč v případě modelu Legion 7i, 42 999 Kč u modelu Legion 5i Pro a 30 989 Kč u varianty Legion 5i.

Profilová karta firmy

Lenovo

Lenovo

Lenovo, společnost s obratem 34 miliard USD, je největší výrobce počítačů na světě a lídr v PC Plus éře, který poskytuje uživatelům ve více než 160 zemích špičkové produkty a služby postavené na moderních technologiích. Lenovo patří celosvětově k lídrům v oboru, a to díky zaměření na výzkum, vývoj, inovace a kvalitu. Uživatelům nabízí kvalitní služby a produkty s bezpečnostními nástroji a uživatelsky přívětivými technologiemi. Vedle etablované řady business notebooků ThinkPad rozšířilo Lenovo své portfolio také o řadu IdeaPad, určenou převážně domácím uživatelům.

Zobrazit detail firmy

Podobné články

Globální prodej PC se v prvním čtvrtletí 2024 vrátil na předpandemickou úroveň

10. 4. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: IDC)
Podle údajů společnosti IDC se celosvětový trh s osobními počítači po dvou letech poklesu vrátil v prvním čtvrtletí roku 2024 k růstu. Celkem se v tomto období prodalo 59,8 milionu PC, což představuje meziroční nárůst o 1,5 %. Čtěte více

Nová vlna zařízení podporujících práci s AI

6. 5. 2024. (redaktor: Michala Benešovská, zdroj: DCD Publishing)
Na trh začínají přicházet nová zařízení, která jsou uzpůsobená práci s umělou inteligencí. Přední výrobci následují trend rozšiřování nástrojů gen-AI a díky novému hardwaru umožňují odbavovat úlohy pro AI částečně lokálně, a tudíž rychleji. Čtěte více

Acer: notebooky Predator Helios Neo 14 a Nitro 16

21. 4. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: Acer)
Společnost Acer rozšířila svou nabídku herních notebooků o dva modely Predator Helios Neo 14 a Nitro 16. Oba nabídnou nové procesory Intel Core Ultra s podporou umělé inteligence, kvalitními displeji, výkonnými grafickými kartami, spolehlivým chlazením a řadou dalších vlastností atraktivních pro hráče i tvůrce obsahu. Čtěte více

Microsoft představil „firemní“ edice počítačů Surface Pro 10 a Surface Laptop 6

9. 4. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: Microsoft)
Microsoft představil své první počítače řady Surface s umělou inteligencí určené pro firemní segment: Surface Pro 10 for Business a Surface Laptop 6 for Business. Novinky disponují vlastnostmi a funkcemi důležitými pro firemní zákazníky, jako jsou adekvátní výkon, dlouhá výdrž baterie, široká konektivita, spolehlivé zabezpečení nebo odolné antireflexní displeje. Čtěte více