Fortinet kupuje dodavatele řešení pro monitoring a diagnostiku sítí Panopta

20. 1. 2021. (redaktor: František Doupal, zdroj: Fortinet)
Společnost Fortinet převzala společnost Panopta. Ta je dodavatelem platformy, která je poskytována formou služby a která zajišťuje ucelený přehled a automatizovanou správu podnikové sítě – včetně serverů, síťových prvků, kontejnerů, aplikací, databází, virtuálních zařízení a cloudové infrastruktury.

„Vzhledem ke komplexnímu a rozptýlenému charakteru mnoha IT prostředí podniky potřebují vysoce výkonné a bezpečné sítě, aby dokázaly úspěšně realizovat své digitální obchodní iniciativy. Konvergence bezpečnosti a sítí v podobě tzv. bezpečnostně orientovaného přístupu k síti umožňuje zajistit konektivitu a výkon nezbytný k ochraně dnešního digitálního podniku. Akvizicí společnosti Panopta doplní Fortinet svoji nabídku špičkových bezpečnostních řešení o platformu SaaS, která poskytne ještě lepší přehled o síti a schopnost pružně a rychle řešit problémy v hybridních prostředích, včetně edge a cloudových sítí, a dosáhnout tak ještě vyšší úrovně bezpečnosti a obchodní efektivity,“ uvedl Ken Xie, zakladatel, předseda představenstva a generální ředitel společnosti Fortinet.

Zákazníci urychlují digitální inovace a pro úspěch aplikací je určující výsledná uživatelská zkušenost. Zcela zásadní je z tohoto hlediska zajistit nepřetržitou 100% funkčnost infrastruktury. Cloudové řešení společnosti Panopta poskytuje úplný obraz o každé službě, síťovém zařízení a aplikaci v libovolném prostředí – kontejnerovém, cloudovém, lokálním i hybridním. Bezpečnostní architektura Fortinet Security Fabric spolu se škálovatelnou platformou Panopta pro monitoring a diagnostiku sítě umožní společnosti Fortinet nabídnout podnikům a poskytovatelům služeb nejkomplexnější řešení pro zabezpečení a správu sítě.

Vedle dalšího posílení bezpečnosti a zvýšení výkonu hybridní infrastruktury přinese nové společné řešení zákazníkům lepší možnosti monitoringu v reálném čase a zvýší efektivitu infrastruktury, která je základem bezpečnostních služeb Fortinet – včetně těch cloudových. Výhody nepřetržitého monitoringu a diagnostiky poskytované platformou Panopta využije například řešení SASE, e-mail a webové aplikační firewally, poslouží i při bezpečnostní analýze. Integrace řešení Panopta s NGFW Fortinet FortiGate a řešením Secure SD-WAN dále zlepší konektivitu a výkon softwarově definované přístupové sítě. Propojení nástrojů Panopta pro automatizované řízení incidentů s platformou SOAR nabídne podnikovému IT na jednom místě ucelený přehled pro diagnostiku a aktivní řešení problémů sítě v reálném čase.

Platforma Panopta je koncipovaná tak, aby umožňovala snadnou spolupráci s partnerskými řešeními. Poskytovatelům řízených bezpečnostních služeb a partnerům s přidanou hodnotou umožňuje jednoduše integrovat toto řešení do jejich vlastních nabídek a rychle je zpřístupnit koncovým zákazníkům. Řízení přístupu podle rolí, které Panopta nabízí, poskytuje vrstvu pro detailní rozlišení zákazníků i pracovníků provozu sítě a bezpečnosti.

V dnešním prostředí, kde je běžná práce na dálku, má na zkušenost koncového uživatele vliv dostupnost, výkon, bezpečnost a kvalita aplikace a jejích komponent. Řešení Panopta analyzuje jak kondici sítě, tak běh aplikace, a na základě toho zjišťuje případné problémy, které mohou ovlivnit přístup pro uživatele, a umožňuje rychlou automatizovanou nápravu (tzv. monitoring digitální zkušenosti, DEM).

Po akvizici společnosti Panopta začlení Fortinet do svého portfolia nová řešení v oblasti monitoringu sítí, detekce a řešení incidentů a bude tak poskytovat nejkomplexnější bezpečnostně orientovanou síťovou platformu, jaká je aktuálně na trhu. Nové funkce budou zahrnovat:

  • Jednotný monitoring a automatizované řízení incidentů, které zrychlují reakci a zkracují dobu nutnou k řešení problémů a ve výsledku pomáhají překonávat parametry garantované v SLA.
  • Přes 50 globálně rozmístěných PoPS s nízkonákladovými sondami pro simulaci výkonu aplikací a latence, které mohou ovlivnit zkušenost koncového uživatele (tzv. monitoring syntetických transakcí).
  • Nativně cloudový monitoring pro pracovní zátěže Kubernetes a PaaS v cloudech AWS a Azure.
  • Plně konfigurovatelné upozorňování s předpřipravenými integracemi s podnikovými řešeními jiných výrobců a moderními komunikačními nástroji.
  • Další špičková služba společnosti Fortinet otevřená jiným dodavatelům, která je věrná jejímu dlouhodobě uplatňovanému principu přívětivosti vůči partnerům.
Štítky: 

Podobné články

Výrobce optických síťových modulů MicroOptics se slučuje se značkou Lanview

24. 4. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: EET Group)
Skupina EET Group oznámila sloučení dvou předních poskytovatelů kompletních řešení strukturovaných sítí pro firemní zákazníky, společností MicroOptics a Lanview. Pod hlavičkou skupiny EET Group tak vzniká komplexní poskytovatel optických transceiverů, řešení pro bezdrátovou komunikaci, přenosové sítě, sítě datových center a cloud computing. Čtěte více

Vlastník Datartu může převzít Electro World a NAY

5. 4. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: ÚOHS)
Úřad pro ochranu hospodářské soutěže povolil spojení, v jehož důsledku získá společnost HP Tronic (majitel Datartu) skupinu NAY, pod kterou mimo jiné spadá také síť Electro World. Rozhodnutí již nabylo právní moci. Čtěte více

Seyfor získal podíl ve společnosti Digitask

26. 3. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: Seyfor)
Seyfor pokračuje v rozšiřování svého portfolia a získává 35% podíl ve společnosti Digitask známého propagátora digitálních inovací Filipa Dřímalky. Tímto krokem Seyfor dále posiluje svou kompetenci v oboru využití umělé inteligence ve firmách. Čtěte více

adastra.one a Acamar jsou součástí Adastry Česká republika

30. 1. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: Adastra Česká republika)
Technologická společnost Adastra Česká republika se po fúzi a sloučení firem adastra.one a Acamar opět rozrostla. Čtěte více