Acer: notebooky Swift 5 a Swift 3

13. 9. 2020. (redaktor: František Doupal, zdroj: Acer)
Společnost Acer oznámila dostupnost nových modelů notebooků Swift 5 a Swift 3 s novými procesory Intel Core 11. generace a s grafikou Iris Xe. Zatímco Swift 5 je ultrapřenosný notebook, který vedle výkonu zaujme např. dotykovou obrazovkou s antimikrobiálním dotykovým sklem Corning Gorilla Glass, modely Swift 3 maximalizují zobrazovací prostor a potěší také elegantním a stylovým designem.

Ultratenký a lehký notebook Acer Swift 5 snoubí stylový design s nejnovějšími technologiemi. Swift 5 je poháněn procesory Intel Core i5 a Intel Core i7 11. generace a byl také ověřen, že splňuje požadavky platformy Intel Evo. Má tolik výkonu, že hravě zvládne spoustu spuštěných aplikací najednou a poskytne až 17 hodin výdrže na baterii pro celodenní produktivní práci. Swift 5 zvládne video, grafiku a další věci na cestách díky novému integrovanému grafickému adaptéru Intel Iris Xe.

Působivé schopnosti modelu Swift 5 odpovídají jeho propracované estetice. Prémiové šasi ze slitin hořčíku s lithiem a hořčíku s hliníkem je odolné, a přitom lehké – váží asi 1 kg. Speciálně navržené panty při otevření obrazovky zvedají zadní stranu notebooku, což zlepšuje ergonomii při psaní, poskytuje lepší chladicí výkon a udržuje pozornost na 14" Full HD displeji. Ten se může pochlubit jasem 340 nitů a 100% pokrytím barevného prostoru sRGB. Je navíc na všech čtyřech stranách obklopen úzkými rámečky, což má za následek dosažení 90% poměru velikosti obrazovky k tělu notebooku a pohlcující zážitky ze sledování obrazu i kompaktnější rozměry.

Dotykový displej Swift 5 je krytý antimikrobiálním sklem Corning Gorilla Glass, které bylo vyvinuto pro snížení růstu pachů a eliminaci mikroorganismů způsobujících skvrny. Uživatelé mají navíc možnost mít toto antimikrobiální řešení aplikováno i na touchpad, klávesnici a všechny kryty zařízení. Kromě toho se zařízení může pochlubit např. celodenní výdrží na baterii i rychlým nabíjením – po 30minutovém připojením ke zdroji energie získají uživatelé čtyři hodiny používání.

Dva modely řady Acer Swift 3, které poskytují rovnováhu mezi výkonem a designem, jsou poháněny procesory Intel Core i7 a Core i5 11. generace a jsou součástí inovačního programu Intel Project Athena. Notebooky Swift 3 se v současnosti zaměřují na ověření a další vyladění, aby splnily specifikace Intel Evo.

Nové modely řady Swift 3 se navíc mohou pochlubit elegantním kovovým šasi a nejnovějšími technologiemi včetně grafiky Intel Iris Xe, rozhraní Thunderbolt 4 nebo Wi-Fi 6 (Gig +).

Nový Acer Swift 3 (SF313-53) maximalizuje zobrazovací prostor s živým a produktivitu zvyšujícím 13,5" displejem s rozlišením 2 256 × 1 504 px a poměrem stran 3:2 zajišťujícím o 18 % více prostoru na výšku a menší potřebu posuvu stránek. Kromě toho pokrývá displej 100 % barevného prostoru sRGB a může se pochlubit jasem 400 nitů. Provedení SF313-53 poskytuje až 18hodinovou výdrž na baterii. Navíc činí Swift 3 (SF313-53) jeho lehké a odolné tělo z hliníku a hliníko-hořčíkové slitiny velmi snadno přenositelným prakticky kamkoli; má tloušťku 15,95 mm a jen 1,19 kg.

Acer Swift 3 ve variantě SF314-59 má hliníkové šasi a opěrky rukou z hořčíko-hliníkové slitiny. Extrémně úzké 5,6mm rámečky zvyšují kompaktnost a poskytují 82,73% poměr velikosti obrazovky k tělu notebooku. Díky tomu se uživatel může plně soustředit na zářivý obraz na 14" Full HD displeji. Se svou hmotností 1,2 kg a tloušťkou 15,95 mm se Swift 3 snadno přenáší a bez problémů se vejde do kufříku nebo tašky na knihy.

Oba nové modely mají podsvícenou klávesnici, využívají SSD úložiště a jsou osazeny až 16 GB paměti LPDDR4X. Kromě toho podporují funkci Windows Hello pro snadné přihlášení prostřednictvím čtečky otisků prstů.

Štítky: 
Notebooky, Acer

Podobné články

Globální prodej PC se v prvním čtvrtletí 2024 vrátil na předpandemickou úroveň

10. 4. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: IDC)
Podle údajů společnosti IDC se celosvětový trh s osobními počítači po dvou letech poklesu vrátil v prvním čtvrtletí roku 2024 k růstu. Celkem se v tomto období prodalo 59,8 milionu PC, což představuje meziroční nárůst o 1,5 %. Čtěte více

Acer: notebooky Predator Helios Neo 14 a Nitro 16

21. 4. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: Acer)
Společnost Acer rozšířila svou nabídku herních notebooků o dva modely Predator Helios Neo 14 a Nitro 16. Oba nabídnou nové procesory Intel Core Ultra s podporou umělé inteligence, kvalitními displeji, výkonnými grafickými kartami, spolehlivým chlazením a řadou dalších vlastností atraktivních pro hráče i tvůrce obsahu. Čtěte více

Microsoft představil „firemní“ edice počítačů Surface Pro 10 a Surface Laptop 6

9. 4. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: Microsoft)
Microsoft představil své první počítače řady Surface s umělou inteligencí určené pro firemní segment: Surface Pro 10 for Business a Surface Laptop 6 for Business. Novinky disponují vlastnostmi a funkcemi důležitými pro firemní zákazníky, jako jsou adekvátní výkon, dlouhá výdrž baterie, široká konektivita, spolehlivé zabezpečení nebo odolné antireflexní displeje. Čtěte více
Chris Papaphotis, CEMA DPS Lead ve společnosti Microsoft

Chris Papaphotis (Microsoft): Pojďme zůstat společně v čele díky AI a nové vlně PC

5. 4. 2024. (redaktor: Michala Benešovská, zdroj: DCD Publishing)
Kolik počítačů v komerčním segmentu není připraveno na Windows 11 a kam směřuje vývoj umělé inteligence? Chris Papaphotis, CEMA DPS Lead ze společnosti Microsoft, s námi probral výhody nasazení operačního systému Windows 11. Detailně jsme se věnovali také umělé inteligenci v čele s Copiloty, AI asistenty, kteří se prolínají produkty Microsoftu. Čtěte více