MMD: monitor Philips 272B1G

19. 6. 2020. (redaktor: František Doupal, zdroj: MMD)
Společnost MMD, licenční partner monitorů Philips, uvedla na trh Full HD monitor Philips 272B1G navržený pro optimální pohodlí a produktivitu, ale zároveň mimořádně ohleduplný k životnímu prostředí. Novinka s úhlopříčkou 27" navazuje na loňský oceňovaný „nejzelenější“ model Philips 241B7QGJ a dále vylepšuje jeho ekologické vlastnosti.

Nejnovější model nabízí profesionálům celou řadu inovativních nástrojů pro zvýšení výkonu při práci, ale zároveň respektuje životní prostředí. Philips 272B1Gpřináší výraznou úsporu energie a umožňuje vysokou produktivitu díky celé řadě inteligentních ergonomických funkcí včetně technologie IPS, režimu LowBlue či Smart Ergo Base. Zároveň splňuje nejnovější standardy energetické účinnosti, což nejlépe dokládá certifikace Energy Star 8.0.

Monitor Philips 272B1G je navržen tak, aby měl co nejmenší dopad na životní prostředí. V souladu se standardy RoHS je tento ekologický monitor zcela prostý látek jako je olovo, rtuť nebo PVC/BFR. Kromě toho jsou všechny plastové části krytu, kovové díly i obalové materiály 100% recyklovatelné.

Zelená je správná cesta

Mezi technologiemi, které pomáhají Philipsu 272B1G dosáhnout nejvyšší energetické třídy a současně udržet potřebné vlastnosti, patří například PowerSensor detekující (ne)přítomnost uživatele pomocí infračervených signálů. Díky tomu je monitor schopný automaticky snížit jas ve chvíli, kdy u něj nikdo nesedí, a ušetřit tak až 70 % nákladů na energii. Vedle toho je vybaven technologií LightSensor, jež upravuje jas obrazu v závislosti na světelných podmínkách v místnosti. Nebo možností nulové spotřeby energie po stisku tlačítka Zero Power na zadní straně monitoru.

Ale to není všechno. Díky novému energeticky úspornému prvku používá Philips 272B1G novou technologii podsvícení LED, která udržuje jas a barvy pomocí výrazně nižší energie. Tím model dosahuje energetické třídy A++.

Philips 272B1G je vybaven panelem s rozlišením Full HD (1 920 × 1 080) a technologií IPS, která nabízí živé a ostré barvy při pohledu téměř z jakéhokoli úhlu. Nastavitelná základna SmartErgo umožňuje uživatelům umístit monitor do optimální polohy přesně podle aktuálních potřeb, což pomáhá zmírnit fyzické namáhání při dlouhém pracovním dni.

Monitor Philips 272B1G je k dispozici od června 2020 za doporučenou koncovou cenu 6 145 Kč (229 eur).

Monitory

Distribuce ČR: 

Profilová karta firmy

Philips, MMD - Monitors&Displays Czech Republic s.r.o.

Philips, MMD - Monitors&Displays Czech Republic s.r.o.

Monitory a Public Signage Philips patří ke světové špičce. Kombinují v sobě prvotřídní technologie a chytré inovace, díky nimž poskytují vysoce kvalitní obraz a maximální pohodlí pro uživatele. Celé portfolio monitorů a Public Signage Philips, které zahrnuje několik produktových řad určených do různých prostředí, klade vysoký důraz na úsporu energie a bere ohledy na životní prostředí. Značka Philips patří do koncernu TPV Technology Limited, největšího světového výrobce LCD monitorů.

Zobrazit detail firmy

Podobné články

Nové monitory AOC pro kreativce přináší přesné zobrazení a USB-C

25. 4. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: AOC)
Společnost AOC představila novou řadu monitorů navržených pro potřeby kreativních profesionálů. Řada AOC Graphic Pro U3, která nabízí přesné barvy, špičkové funkce a elegantní design, v současné době čítá tři modely s úhlopříčkou 27" nebo 31,5" a rozlišením QHD nebo 4K UHD. Čtěte více

BenQ: monitor PD3225U

13. 4. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: BenQ)
Společnost BenQ uvedla na trh monitor PD3225U, který rozšířil její nabídku oceňovaných displejů určených pro designery, fotografy a tvůrce obsahu. Monitor je vybaven IPS Black panelem a díky funkcím jako Color Match nebo iKeyboard Control je vhodný zejména pro majitele počítačů Apple. Čtěte více

Globální trh s monitory se ve 4. čtvrtletí 2023 vrátil k růstu. Mírné oživení by mělo pokračovat

9. 4. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: IDC)
Celosvětový prodej počítačových monitorů zakončil rok 2023 pozitivně – v posledním loňském kvartále se podle IDC prodalo 31,9 milionu zařízení. Výsledný meziroční růst na úrovni 3,8 % za čtvrtý kvartál tak dokonce mírně překonal původní prognózu, jež předpokládala růst o 3,2 %. Čtěte více

Dell: nové monitory řady P a S

6. 4. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: Dell Technologies)
Společnost Dell Technologies představila nové monitory řady P a S, které vyhoví potřebám širokého spektra uživatelů v různých cenových hladinách. Monitory řady P jsou určené profesionálům ve firmách, kteří chtějí maximalizovat produktivitu práce, zatímco monitory řady S jsou určené pro rodiny, studenty a běžné spotřebitele, kteří hledají zábavu a pohodlí. Čtěte více