Canon spustil bezplatnou vzdělávací platformu pro foto nadšence

27. 4. 2020. (redaktor: František Doupal, zdroj: Canon)
Canon Connected je bezplatné centrum, jehož cílem je vzdělávat, inspirovat a bavit nadšence do fotografování a natáčení videí. Na platformě budou pravidelně přibývat inspirativní a vzdělávací videa z dílny ambasadorů Canonu a komunity filmařů, odborníků a vlivných umělců z celé Evropy.

Restriktivní opatření zavedená po celém světě v souvislosti s probíhající koronavirovou pandemií představují pro mnoho profesionálních fotografů a filmařů překážku při jejich práci, jelikož nemohou cestovat, nebo dokonce ani vycházet. Canon Connected poskytuje těmto lidem příležitost podělit se o své zkušenosti, znalosti a talent s virtuální komunitou fotografických nadšenců z bezpečí svého domova.

Program Canon Connected nabízí mnoho způsobů, jak vytvářet a sdílet obsah, který vyzývá k zamyšlení a budí emoce. Videa, která pokrývají celou řadu relevantních témat, budou obsahovat tipy, triky a návody pro kohokoli, kdo se chce učit od mistrů svého řemesla, nebo jednoduše vylepšit své fotografické nebo video dovednosti.

Návštěvníci platformy Canon Connected si budou moci vybrat z videí produkovaných některými z nejuznávanějších fotografů a filmových tvůrců na světě, a to včetně fotografa oceněného Pulitzerovou cenou Daniela Ettera či dokumentárního a expedičního fotografa Ully Lohmanna. Odbornice na portréty Wanda Martinová poradí, jak zřídit domácí fotografické studio. Fotograf extrémních sportů Richard Walch nasdílí své vlogovací zkušenosti, zatímco rodinná fotografka Helen Bartlettová poskytne tipy, jak fotografovat neposedné děti.

Ambasadoři společnosti Canon, kteří budou radit prostřednictvím Canon Connected:

  • CENAMI OVĚNČENÉ ZKUŠENOSTI: Daniel Etter – Držitel Pulitzerovy ceny za fotografii prozradí příběhy za některými z jeho nejslavnějších děl.
  • FOCENÍ Z DOMOVA: Ulla Lohmannová – Běžně se věnuje cestování, expedicím a dobrodružnému fotografování. Na Canon Connected nabídne kreativní způsoby zachycení dynamických snímků, které lze pořídit ipři omezených podmínkách.
  • SPORTOVNÍ FOTOGRAFIE V POHODLÍ DOMOVA: Eddie Keogh – S 35letými zkušenostmi z fotografování sportu na nejvyšší úrovni se Eddie podělí o své tipy, jak vzít sportovní fotografii do domu a na zahradu, a nahradit sportovce domácími mazlíčky a fanoušky rodinnými příslušníky.
  • MISTR SVĚTLA: Sanjay Jogia – Fotograf luxusních svateb specializující se na indické svatby nabídne tipy na kreativní využití osvětlení a objasní jeho význam ve fotografii.
  • FREELANCER: Wanda Martinová – Díky zkušenostem s redakční a portrétní fotografií poskytuje pohled na proměnu každého domova ve vzrušující a kreativní fotografický prostor.
  • RODINNÉ PORTRÉTY: Helen Bartlettová – Vysoce uznávaná rodinná fotografka nabídne tipy pro dokonalé rodinné fotografie, které lze využít doma nebo i cestách.

Susie Donaldsonová, marketingová ředitelka divize foto/video ve společnosti Canon Europe,poznamenala: „Jsem nesmírně hrdá na to, že mohu v této náročné době podporovat naši síť ambasadorů Canon a komunitu fotografických nadšenců. Canon Connected bude hostit ohromné množství inspirativního a vzdělávacího videoobsahu, který pomůže naší komunitě se učit a vyvíjet nové fotografické techniky z pohodlí domova i dlouho poté, co se restriktivní opatření uvolní.“

Stránky platformy Canon Connected.

Video : 
Štítky: 

Podobné články

HP a Ferrari oznamují partnerství. Závodní tým formule 1 se bude jmenovat Scuderia Ferrari HP

1. 5. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: HP Inc.)
Společnosti Ferrari a HP oznámily uzavřely dlouhodobé partnerství, jehož cílem je rozvíjet udržitelné inovace a urychlovat nasazování účelných technologií v týmech Scuderia Ferrari Formula 1, týmu Scuderia Ferrari Esports a Scuderia Ferrari Driver Academy. Logo HP se na formulích objeví již v nadcházejícím závodě F1 v Miami. Čtěte více

GFI Software integruje do prvních čtyř produktů umělou inteligenci

29. 4. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: GFI Software)
Společnost GFI Software ohlásila integraci CoPilotu, komponenty postavené na generativní umělé inteligenci (GenAI), do svých čtyř klíčových produktů. CoPilot posiluje výkonnost těchto řešení směrem k vyšší intuitivnosti, efektivitě a flexibilitě s cílem pomoci koncovým zákazníkům lépe čelit bezpečnostním hrozbám a optimalizovat síťový provoz s využitím potenciálu AI. Čtěte více

ATC opět získalo ocenění od Canonu

26. 4. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: AT Computers)
Společnost AT Computers dostala ocenění za nejlepšího distributora v oblasti spotřebního materiálu Canon. Získaná cena pro rok 2023 se vztahuje na Českou republiku i na Slovensko. Čtěte více

ČD - Telematika slaví 30 let. Do budoucna se chce více zaměřit na oblast kyberbezpečnosti

26. 4. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: ČD - Telematika)
V polovině dubna oslavila společnost ČD - Telematika již 30 let fungování. V posledních letech přitom roste nejen z pohledu finančních ukazatelů, ale i z hlediska poskytovaných služeb. Do budoucna se chce ČD - Telematika soustředit nejen na pro ni tradiční oblasti drážních technologií pro zabezpečení a telekomunikační služby, ale i na další typy zákazníků. Čtěte více